Ylen rahoitusta ja tehtäviä pohtiva parlamentaarinen Yle-työryhmä on ajautunut umpisolmuun, uutisoi STT.
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Matias Marttisen johtama työryhmä ei ole lehden mukaan kokoontunut yli viikkoon, vaikka valmista pitäisi olla kesäkuun loppuun eli ensi sunnuntaihin mennessä.
MTV:n haastattelussa Marttinen vakuuttaa, ettei umpisolmuun ole ajauduttu, mutta ei lähde arvioimaan, tuleeko työstä valmista tämän viikon aikana.
– Käyn keskusteluja kaikkien puolueiden kanssa, ja tavoitteena on löytää yksimielisyys Ylen rahoituksesta ja lainsäädännöstä. Matkaa on vielä pikkuisen, mutta aika pitkällä ollaan, Marttinen sanoi MTV Uutisille Porin SuomiAreenassa.
STT:n uutisen mukaan keskeinen ongelma on se, että työryhmän perussuomalaiset jäsenet eivät ole valmiita tekemään kompromisseja sen suhteen, paljonko Ylen budjetista pitäisi leikata.
Parlamentaarisen työryhmän piti alun perin saada mietintönsä valmiiksi toukokuun loppuun mennessä, mutta toukokuun lopulla ryhmän toimikautta pidennettiin kuukaudella.
Useat työryhmän jäsenet kertovat STT:lle, että ryhmän jäsenet eivät ole saaneet tälle viikolle kutsuja työryhmän kokouksiin, vaikka ryhmän pitäisi saada työnsä valmiiksi lähipäivinä.
Viime viikollakaan työryhmä ei kokoontunut lehden mukaan kertaakaan, vaikka Marttisen mukaan silloin työtä oli määrä jatkaa.
– Parlamentaarinen Yle-työryhmä jatkaa työtään ensi viikolla. Työryhmän mietintö etenee eduskuntaryhmien käsiteltäväksi neuvotteluiden päätyttyä, Marttinen kirjoitti pikaviestipalvelu X:ssä toissa viikolla.
STT ei tavoittanut tiistaina Marttista kommentoimaan Yle-työryhmän tilannetta. Myös STT:n tavoittelemat työryhmän jäsenet olivat perin lyhytsanaisia työryhmän tilanteesta.
– Odottelemme, että puheenjohtaja kutsuu kokouksen koolle, Jouni Ovaska (kesk.) viestitti STT:lle.
Perussuomalaiset: Neljännes pois
Hallitus perusti parlamentaarisen työryhmän hallitusohjelmansa mukaisesti viime vuoden lokakuussa. Työryhmä arvioi Ylen rahoitusta, suhdetta kaupalliseen mediaan ja Yle-lain muutostarpeita. Lisäksi työryhmän tarkoituksena on tarkkarajaistaa Ylen tehtäviä. Työryhmään kuuluu edustajia kaikista eduskuntapuolueista.
Työryhmässä istuva perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigelius kertoi toukokuussa STT:lle, että puolue kannattaa edelleen 25 prosentin leikkausta Ylen rahoitukseen.
Vasemmistopuolueet ja vihreät ovat perinteisesti korostaneet Ylen roolia, eivätkä ne ole kannattaneet suuria leikkauksia Ylen rahoitukseen. Suurinta oppositiopuoluetta SDP:tä työryhmässä edustavan Maria Guzeninan mukaan ei voida kuitenkaan sanoa, ettei mistään Ylellä saa leikata.
STT
Reilut leikkaukset, täyttää soopaa ja valhetta alati kansalaisille tuutista, mahtisuuret palkat ja etuudet valtavalle toimittelija joukkiolla. Sukulaisille ja kaikenmaailman kalakavereille oivallinen paikka puuhastella, vihervasemmisto ja seta perustakoon oman kanavan.
Totta kai vasemmisto ja vihreät ovat tyytyväisiä Yleen, joka on heidän puolellaan manipuloimassa kansaa ohjelmineen. Tietysti he vastustavat heidän asiaansa ajavan Ylen rahoituksen vähentämistä.
No kyllä niistä sadoista miljoonista löytyy työryhmän jäsenillekin muutama ropo, ja sitte päästään sopuun.
Ylen tuki pitäisi muuttaa vastaamaan ohjelmien tasoa, eli poistaa kokonaan.
Muuten Pohjois-Koreassa on median rahoitus hoidettu vastaavalla tavalla kuin nyt Suomessa, eli maksamalla propaganda valtion kassasta.