CIA:n entinen analyytikko sanoi hiljattain, että Yhdysvallat sekaantui Unkarin vuoden 2022 vaaleihin.
Yksityinen unkarilainen kansalainen teki rikosilmoituksen Unkarin poliisille ja syyttäjäviranomaisille sen jälkeen, kun entinen CIA:n analyytikko oli julkisuudessa väittänyt, että CIA yritti puuttua Unkarin vuoden 2022 vaaleihin ja syrjäyttää Unkarin pääministerin Viktor Orbánin vallasta.
Entinen analyytikko Larry C. Johnson sanoi podcastissa syyskuun alussa: ”On mielenkiintoista, että vaikka vuonna 2016 amerikkalaiset olivat syvästi tyrmistyneitä Venäjän väitetystä sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjaan, vuonna 2022 me sekaannuimme suoraan Unkarin vaaleihin, jotka Viktor Orbán voitti jälleen.”
Kysyttäessä, puuttuiko CIA asiaan Orbánin pysäyttämiseksi, Johnson vastasi: ”Kyllä, hänen kukistamiseksi, mihin Yhdysvallat pyrki muun muassa rahoittamalla Orbánin vastustajia.”
Unkarilainen yksityishenkilö István Tényi kirjoitti poliisille ja syyttäjävirastolle, että niiden olisi tutkittava, voidaanko maanpetosrikosta epäillä Unkarin kansalaisia vastaan, jotka Action for Democracy -säätiön kautta ovat saattaneet osallistua parlamenttivaaleihin vaikuttamiseen ulkomaisen hallituksen tai järjestön kautta.
Remix News uutisoi viime vuonna rahoitusskandaalista, jossa Unkarin johtava vasemmistoliberaalin opposition ehdokas Péter Márki-Zay myönsi itse elokuussa 2022 podcast-ohjelmassaan ”Gulyáságyú” (Gulassitykki), että hänen kampanjansa sai edelleen varoja yhdysvaltalaiselta Action for Democracy -säätiöltä. Varjoryhmittymä lähetti 1,8 miljardia forinttia (4,48 miljoonaa euroa) pääasiassa yhdysvaltalaisia lahjoituksia kansalaisjärjestön kautta, jolla on läheiset yhteydet miljardööri-oligarkki George Sorosiin, Hillary Clintoniin kytköksissä oleviin virkamiehiin ja useisiin johtaviin transatlanttisiin järjestöihin, kuten Council on Foreign Relations -järjestöön.
Márki-Zay paljasti, että Action for Democracy, jota johtaa Gergely Karácsonyin entinen neuvonantaja Dávid Korányi, lähetti rahat yhdessä erässä. Márki-Zay väitti kuitenkin, että myös muita siirtoja on tullut tältä järjestöltä aiemmin.
Sittemmin on tullut julki uusi salaiseksi luokiteltu tiedusteluasiakirja, joka paljastaa, että ”dollarivasemmistolla”, jota termiä käytetään yhä useammin unkarilaisissa tiedotusvälineissä, ei ole yhtä vaan kahta suurta ulkomaista rahoittajaa. Amerikkalaisen Action for Democracy -järjestön lisäksi sveitsiläinen säätiö on siirtänyt lähes miljardi forinttia. Sveitsiläiset siirrot tehtiin viidessä erässä vasemmiston esivaalien alusta alkaen, syyskuun 2021 ja helmikuun 2022 välisenä aikana.
Edellä mainituista tapauksista on käynnistetty myös avoimia tutkimuksia: poliisi tutkii henkilötietojen väärinkäyttöä ja vero- ja tullihallitus (NAV) budjettipetoksia. Kansallinen tutkintavirasto (NNI) käynnisti myös rahanpesua ja kavallusta koskevan tutkinnan, joka on sittemmin siirtynyt veroviranomaisten vastuulle.
Lähde: Remix
Unkarilaiset ovat isänmaallisia ja Unkari on oikeusvaltio eikä EU:n tai länsiblokin maakunta, eikä myöskään minkään muunkaan suurvallan tai blokin alusmaa.
Mitä nyt kovasti ajattelee Venäjän etuja erityisesti Venäjän hyökkäyksen etuja vaatimalla, että Ukrainan asevoimia ei saa auttaa, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että Orban haluaa tehdä Ukrainasta Venäjälle helpon nakkin. Orbanin puheet, että pitää neuvotella, jotta sota loppuisi, on Venäjän etu. Orban ei ole ehdottanut, että venäläiset palausivat omaan maahansa, jotta sota lakkaisi.
Näin, vaikka Unkari on Naton jäsen ja muut Nato-maat haluavat auttaa Ukrainaa pysäyttämään Venäjän armeijan ja ajamaan venäläiset takaisin Venäjälle.
Unkarilla painavat vaakakupissa mm. venäläiset ydinvoimalat ja halpa venäläinen öljy.
Kävi heti mielessä tuo energia. Eikös siellä ole nytkin meneillään jotakin Venäläisten ydinvoimaloiden laajennusprojeteja. Tässä se taas nähdään miten vaarallista on riippuvuus, etenkin diktatooristen maiden energiasta. Jotenkin tuossa energia-asiassa länsivaltojen tulisi enemmän pyrkiä puhaltamaan yhteen hiileen. Eihän se helppoa ole kuten on nähty Suomenkin voimalaratkaisusta josta ei meinannut valmista tulla ollenkaan. Venäläiset voimalat sentään käynnistyy ainakin sillä vuosikymmenellä kuin on sovittu, vaikka kaikki instrumentoimti on jouduttukin vaihtamaan.
Kun Trump varoitteli eurooppalaisia siitä, että ollaan liian riippuvaisia venäläisestä energiasta, hänellle naureksittiin. Kun Venäjän luonne tuli esiin Krimin ja Itä-Ukrainan miehittämisessä, ei älytty itse. Kun Venäjä lopulta hyökkäsi avoimesti Ukrainaan, älyttiin, että kamalaa, ollaan liian riippuvaisia venäläisestä energiasta.
Suomessa ydinvoimalan pitkään rakennusaikaan taisi vaikuttaa paljon se, että se oli uutta teknologiaa ja ranskalaisten käsitys turvallisuudesta oli matalammalla kuin suomalaisten vaatimukset turvallisuudesta.
Tiedän tuon ja hyväksynkin osittain, mutta joku tolkku kuitenkin pitäisi olla. Uskon kyllä että jollakin tavalla kyse oli Ranskalaisen ”suurpiirteisyyden” ja Suomalaisen ”pikkutarkkuuden” yhteentörmäyksestä. Ei se kuitenkaa poista sitä että projekti oli huonosti valmisteltu. Ranskalaisten eduksi kuitenkin lukisin että siellä on melkoinen kokemus ydinvoimasta. Suomalaisten olisi myös pitänyt paremmin tuntea Ranskalaisten toimintatavat. Tämä kaikki on jälkiviisautta ja en nyt halua kumpaakaan osapuolta pahemmin mollata.
Kun suomalaiset ostivat ranskalaisia Caravelle suihkukoneita, meni joukko suomalaisia insinöörejä Toulouseen tehtaille. Suomalaiset esittivät sitten yhtä ja toista muutosta Suomelle tuleviin lentokoneisiin. Olivat kuulemma ranskalaiset insinööri katselleet nenän vartta pitkin ehdotuksia, joita jotkin jääkarhujen parista tulleet moukat ehdottivat sivistyneille ranskalaisille. Joutuivat tietysti kuuntlemaan ostajaa, joten paneutuivat niihin. Myöhemmin monet niistä ehdotuksista toteutettiin kaikissa Caravelleissa ja osa tuli myös pakolliseksi kaikkiin lentokoneisiin.
En ole koskaan epäillyt Suomalaisten insinöörien ammattitaitoa. Uskoisin että noita samantyyppisiä tapauksia on sattunut muissakin asioissa.
Energiasta puheen ollen onkin taas mielenkiintoista seurata miten nillitys ” halvasta ” bensiinistä kiihtyy. Asiantuntijoiksi itseään kutsuvat tahot ovat syvästi huolissaan jos valtio ei otakaan korkeaa veroa bensalitrasta. Jos ei ota, se kuulemma lisää kansalaisten halua ajaa enemmän, ja ilmasto ei kestä tätä rajua muutosta… huoh ! Polttoaineen hinnan alennukselle esitetään vaihtoehtoista mallia. Kansalaiselle annettaisiin käteen 56 euron suuruinen kertakorvaus.. Niin, mutta mitähän sillä saa kun jakaa summan kahdellatoista. Saisit kouraan kokonaista 4.66 €/ kk. Voi että, sillä mennäänkin pitkälle ja kovaa. Kun sitten muistamme että siellä taustalla bensiinin litrahintaa koko ajan kuitenkin nostettaisiin, kommunistinen valtio kun olemme, niin valtio ei todellisuudessa tekisi mitään minkään eteen. Ilmasto pilaantuisi ihan kuten aiemminkin, josta en välitä vit***aan vertaa koska me emme vaikuta mihinkään globaalissa mittakaavassa, mutta oikeistolaisesta hallituksesta tehtäisiin TAAS ituvihreiden saneluvaltaan perustuva kolhoosi. Eikö Ruotsissa toteutuva litrahintojen lasku lisää ajattuja kilometrejä, ja eikö se vaikutakaan mitään ilmastoon ?
Minä en äänestänyt tätä hallitusta ” vappusatasen ” toivossa, mutta sitä vastoin toivoin että sakki järkiintyisi ja tajuaisi ettei autolijan taskulla rohmuaminen aiheuta mitään muuta kuin katastrofin, joka on suurempi kuin vihreiden ilmastohätätila. Ammattidieselin käyttöön ottokaan ei ole vastaus, jos samaan aikaan bensiinikäyttöisten autojen vuotuiset kulut nostetaan pilviin. Sopisi muistaa mitä tapahtui kun bensalitran hinta alkoi olemaan 2.70 €. Jos tälle tielle taas lähdetään, ei vihreiden tarvitse kuvitella olevansa hallituspuolue seuraavaan sataan vuoteen. Laatusanat alkoivat kansalla olemaan vähissä jos piti korvansa auki siellä bensamittarilla, mihin se johti, siihen että punavihreä ” siirtymä ” alkoi olemaan kirosana ja sitä kannattaneet haluttiin toimittaa seinää vasten. Huom. Se seinä on yhä olemassa, joten miettikää nyt tarkasti mihin pyritte.
Poliitkoille verottaminen on saavutettu etu, josta ei millään haluta luopua. Aina keksitään syitä sille, että miksi taas laitetaan lisää sinne ja tänne. Juurisyy on on se, että poliitikot haluavat ison kassan valtiolle, koska sitten heillä on enemmän rahaa millä leikkiä ja hankkia etuja, siis suhmurointirahaa.
Punavihreiden puolueiden tulisi maksaa haittaveroa; niin kalliiksi niiden edesottamukset ovat Suomalaisille tulleet. Mutta kuten joskus totesin, ollaan kai jotenkin masokistinen kansa.
Alkaa olla melkoinen maanvaiva tuo odotushuone.
Voi kopsata, mitä kirjoitti ja kokeilla muuttaa sitä uudessa viestissä sen verran, että jokin kompastuskivi häviäisi tekstistä. Olen joskus kokeillut useamman kerran. Ei se tietenkään ole nautinnollista, mutta luja tahto vie miehen läpi vaikean sensuurin.
Tosin Saksa käy kauppaa Venäjän kanssa energiasta sekä suoraan että välillisesti ja samalla vaatii muita pidättäytymään kaupankaäynnistä Venäjän kanssa. Nato ja U.S.A. ovat puolestaan tekemässä Ukrainasta helpon nakin Venäjälle, länsiliiton olisi ollut helppo vain mennä Ukrainaan aivan sodan alussa ja asettua odottamaan hyökkäystä – jota ei olisi tullut. Tämä taktiikka toimisi jossain määrin vieläkin.
Ajatus, että ei pidä neuvotella ja vain sotia, tuntuu kovin Stalinistiselta ajattelulta, todellisuudessa kaikki sodat on jollain tavoin neuvoteltava. Murskavoitoissa on se huono puoli, että ne jättävät jännitteen ja sota ei oikeastaan olekaan loppunut, kuten Neuvostoliiton miehittäessä muita maita ja kuinkas kävikään.
Ukrainalle ei ole kannattavaa neuvotella niin kauan kuin Venäjä miehittää sen alueita, koska Venäjä ei neuvottelemalla lähde Ukrainasta. Eikä varkaan saalista ole hyvä lailistaa varkaan omaisuudeksi. Mikäli Venäjä saa pidetyksi osia Ukrainasta, sen nälkä kasvaa ja se kokee, että sotiminen kannattaa. Venäjää eivät tappiot kiusaa, koska ihmisistä ei välitetä ja kustannukset maksaa kansa kovalla työllä. Venäjä tulisi liittämään itseensä muitakin alueita sotimalla, kuten se on tehnyt muuallakin,
Ukrainalaiset sanovat itse, että jos Venäjä ottaa osia Ukrainasta, jää sota kytemään, vaikka rauhasta sovittaisiinkin. Pitää muistaa, että Itä-Ukrainan alueista ei yhdelläkään ole venäjänkielistä enemmistöä, ovat vähemmistö jokaisella alueella. Kyse ei siis ole venäjänkielisistä alueista, vaan Ukrainasta, jossa on venäjänkielinen vähemmistö. Venäjänkielisistä eivät kaikki koe olevansa venäläisiä, vaan monet kokevat olevansa venäjänkielisiä ukrainalaisia.
Lisäksi ukrainalaiset tulisivat kärsimään pakkovenäläistämisestä ja kyydityksistä niillä alueilla, jotka Venäjä saisi pidetyksi. Ukrainalaisten ei kannata luovuttaa.
Onhan Venäjän miehittämillä alueilla reilusti luonnonvarojakin, niin Itä-Ukrainassa kuin Krimilläkin. Muistakaamme, että NL:n aikoihin noin 40 prosenttia NL:n teräksestä tuli Ukrainasta ja on ihan varmaa, että Putin haluaisi pitää sen. Mitä tulee viljelymaihin, ehtivät jo kehumaan Venäjällä miten paljon tulee maataloustuotteita lisää Venäjälle Itä-Ukrainasta.