Unkarin kulttuuriministeri János Csákin mukaan pääjohtaja ei ollut noudattanut häneltä odotettuja lakisääteisiä velvoitteita.
Unkarin kulttuuri- ja innovaatioministeri János Csák on ilmoittanut, että Budapestissa sijaitsevan Unkarin kansallismuseon pääjohtaja on erotettu, koska hän ei ole pannut täytäntöön ministeriön päätöstä, jonka mukaan alaikäisiä ei saa päästää LGBTQ-valokuvia esittelevään näyttelyyn.
”Ministeri János Csák luovutti tänään työnantajana Unkarin kansallismuseon pääjohtajan László L. Simonin irtisanomisasiakirjan”, ministeriö sanoi maanantaina antamassaan lausunnossa.
Päätöstään perustellessaan Csák kirjoitti, että pääjohtaja ei ollut noudattanut häneltä odotettuja lakisääteisiä velvoitteita, ”ei ollut noudattanut niitä edes silloin, kun häntä oli kehotettu noudattamaan niitä. Hän oli syyllistynyt käytökseen, jonka vuoksi hänen työsuhteensa jatkaminen oli mahdotonta”.
Vaikka ministeriön lausunnossa ei menty yksityiskohtiin, radikaalioikeistolainen oppositiopuolueen kansanedustaja Dóra Dúró otti asian esille viime viikolla ja syytti museota siitä, että se oli päästänyt alaikäiset katsomaan World Press Photo -näyttelyä, joka sisältää muun muassa kuvia LGBTQ-kohtauksista Unkarissa.
Unkari hyväksyi heinäkuussa 2021 lastensuojelulain, jolla rajoitettiin LGBTQ-propagandan levittämistä. Konservatiivit olivat tuolloin tyytyväisiä tähän toimenpiteeseen, mutta Euroopan vasemmisto vastusti sitä kiivaasti.
Dúrón kommenttien jälkeen ministeri Csák määräsi kansallismuseon rajoittamaan alaikäisten pääsyä näyttelyyn. Vaikka L. Simon alun perin myönsi määräyksen, hän sanoi myöhemmin lausunnossaan, ettei hän voinut noudattaa ministerin päätöstä, koska museolla ei ollut laillisia perusteita tarkistaa kävijöiden henkilöllisyyttä.
L. Simon sanoi lausunnossaan noudattavansa esimiehensä päätöstä, mutta olevansa eri mieltä siitä.
”Tänä aamuna ministeri János Csák kertoi minulle, että hän oli vapauttanut minut Unkarin kansallismuseon pääjohtajan tehtävästä, koska hän uskoi minun sabotoineen lastensuojelulakia. Panen päätöksen merkille, mutta en voi hyväksyä sitä.”
”Näyttämällä kuvia World Press Photo -näyttelyssä museo ei ole tahallaan rikkonut mitään lakia”, L. Simon kirjoitti. ”Neljän lapsen isänä ja isovanhempana torjun jyrkästi ajatuksen, että lapsiamme pitäisi suojella minulta tai johtamaltani laitokselta.”
World Press Photo -näyttely päättyi aikataulun mukaisesti 5. marraskuuta.
Lähde: Remix
Mä en ymmärrä tätä LGBTQ++++ hössötystä.
Kai sitä on aina ollut jotain seksuaalisesti poikkeavia, mutta miksi se seksuaalisuus pitää tuoda joka elämän alueelle?
Esimerkkinä työpaikat joissa pitää jonkun ”monimuotoisuuden” takia olla tietty määrä seksuaalisesti poikkeavia ihmisiä.
Mutta miksi? Mitä kenenkään seksuaalisuus kuuluu siihen työhön, jos ei ole maailman vanhimmassa ammatissa.
Työhön liittyy osaaminen ja yhteensopivuus toisten kanssa. Niillä saadaan tulosta, ei millään kiintiöillä, koskivatpa ne kiintiöt mitä tahansa.
Kiintiöillä voidaan kyllä tuhota yhteensopivuus ja laskea osaamattomuus asemaan, jota se ei kykene hallitsemaan.
Juuri näin, on olemassa oikeasti tuottavia ja toimivia yhteisöjä, sekä tietenkin kiintiöllisesti ”oikeita” yhteisöjä jotka tuottavat vain lisäkuluja.
Sovelletaan ideologiaa ja kun mikään ei toimi, keksitään sopivia selityksiä, mutta ei kyseenalaisteta ideologiaa.
Ei ollut laillisia perusteita tarkistaa henkilöllisyyttä? Jos on ikäraja johoinkin, on laillinen peruste tarkistaa ikä.