Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Talous

Unkari valmistautuu haastamaan EU:n oikeuteen rajavalvontakustannusten korvaamiseksi

Kuvituskuva. Kuva: Kuvakaappaus/Youtube.

Unkari on käyttänyt 2 miljardia euroa rajavalvontaan siirtolaiskriisin puhkeamisen jälkeen.

Unkari aikoo hakea Euroopan unionilta korvausta rajapoliisikustannuksista ja on jopa valmis nostamaan asiasta kanteen, Unkarin kabinettiministeri Gergely Gulyás sanoi hallituksen viikoittaisessa tiedotustilaisuudessa.

”Vaadimme neuvottelujen aikana myös komissiolta korvausta rajapoliisikustannuksista. Oikeusministeriö tekee myös tässä yhteydessä valmistelutyötä. Haluamme saada nämä kustannukset komissiolta laillisin keinoin, joten olemme jopa valmiita haastamaan Euroopan komission oikeuteen”, Gulyás sanoi.

Hallitus on antanut Euroopan unionin asioista vastaavalle ministerille János Bókalle valtuudet neuvotella Euroopan komission kanssa tuomiosta, jossa Unkari tuomitaan maahanmuutosta.

Ministeri totesi, että ”on olemassa joitakin kulmakiviä, joita hallitus ei voi eikä halua ylittää, kuten Unkarin kansan kansanäänestyksessä tekemä päätös”.

”Ketään ei voida sijoittaa Unkariin vastoin Unkarin kansan tahtoa”, ministeri sanoi. Hän totesi, että hän ei anna Brysselin kaksinaismoralististen rajavalvontamääräysten jäädä voimaan.

Gulyás toisti uhkauksen, jonka mukaan Unkari lähettää maahanmuuttajia bussilasteittain Brysseliin.

”Jatkamme rajojen suojelemista laittomilta maahanmuuttajilta. Laittomat maahanmuuttajat eivät tule Eurooppaan Unkarin ja Schengenin etelärajan kautta. Niille, jotka saavat poliittisen turvapaikan oikeusvaltion periaatteiden mukaisessa menettelyssä EU:n sääntöjen mukaisesti ja vapaaehtoisen päätöksensä perusteella, tarjotaan ilmainen matka Brysseliin yhteen suuntaan.”

”Hallitus vaatii komissiolta korvausta rajapoliisikustannuksista, ja haluamme panna tämän täytäntöön oikeustoimin, mukaan lukien kanne Euroopan komissiota vastaan”, hän ilmoitti.

Gulyás muistutti, että Unkarin pääministeri varoitti vuonna 2015, että jos Bryssel ei pane täytäntöön unionin lainsäädäntöä, Schengenin sopimusta, eikä velvoita ulkorajojaan suojaavia jäsenvaltioita suojelemaan rajojaan tehokkaasti, Schengen romahtaa.

”Maahanmuutto tuhoaa Schengenin, Saksa tuhoaa Schengenin”, Gulyás sanoi viitaten rajatarkastusten käyttöönottoon Saksan rajoilla 16. syyskuuta.

Lähde: Remix News

Lue lisää aiheesta:

EU kieltää Unkaria alentamasta elintarvikkeiden hintoja

Unkari harkitsee laittomien maahanmuuttajien lähettämistä Brysseliin – kostoksi EU:n sakoista

Unkarille määrättiin miljardisakot – sen on avattava rajat maahanmuuttajille

Unkarilta halutaan viedä äänioikeus EU:ssa

 

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jarno Tuominen

eu ja nato ovat niin hyvin nivoutuneet, yhteen että jos toisen ottaa,saa toisen kylkiäisenä.eu perustettu kommunismin jatkeeksi ja nato on marxismin tyyssija.amerikassa,eli naton päämajassa,johto on sosialistien hallussa.samat sosialistit ajavat usa,n kaaokseen jos valta ei vaihdu.

Jarno Tuominen

jokaisen valtion,joka haluaa pitää itsenäisyytensä,koskemattomuutensa sekä maansa, tulisi pysyä erossa,eu:sta ja natosta.

John Quiman

EU on kieltämättä kehittymässä kohti ideologista diktatuuria. Jäsenvaltiolla EU:ssa on vähemmän itsenäisyyttä kuin USA:n osavaltiolla, joilla on vallan vahva itsenäisyys.

Nato puolestaan auttaa itsenäisyyden säilyttämisessä, koska se vahvistaa puolustusta niin paljon, että idässä ei kovin helpolla synny haluja lähettää Suomeen jonkin värisiä miehiä ta armeijaa. Nato ei hallitse Suomea, mutta Venäjä painosti Suomea ja kavensi itsenäisyyttä aina siihen asti, että Suomi liittyi Natoon.

Marko Kristian

Jos ei ole rajoja niin ei ole myöskään valtiota, mutta sehän se EU:n weffin ja myös Stubbin tarkoitus onkin.

Ilkka Manttari

Jokaisen valtion jolla on edes vähän rippeitä itsemääräämisoikeudesta tulisi pysyä mahdollisimman kaukana EU:sta, jos on siihen erehtynyt liittymään. Eroakin voisi harkita, tosin on toinen kiristyksen muoto, talous. Kiristys oli ennen rikos, ei taida olla enää.