”Transsukupuolinen” italialainen paralympiajuoksija ei päässyt 400 metrin sprinttiin naisten T-12-luokassa sijoituttuaan kolmanneksi semifinaalikilpailussa.
Biologinen mies Valentina Petrillo pääsi Pariisin paralympialaisten välieriin ensimmäisellä kierroksella ajalla 58,35 sekuntia. Puolivälierissä Petrillo juoksi kuitenkin Fox Newsin mukaan aikaan 57,58 sekuntia ja sijoittui kolmanneksi.
Iranilainen paralympiaurheilija Hagar Safrarzadeh Ghahderijani sijoittui toiseksi ajalla 56,07. Venezuelalainen paralympiaurheilija Alejandra Paolo Perez Lopez sijoittui toiseksi ajalla 56,34.
Petrillo aloitti juoksemisen nuorempana, mutta kun hän sai tietää sairastavansa Stargardtin tautia 14-vuotiaana, hän lopetti urheilun. Vasta 41-vuotiaana Petrillo alkoi kilpailla paraurheilukilpailuissa miehenä, kertoo Athletic.
Stargardtin taudin oireita ovat National Eye Instituten mukaan ”hidas keskeisen näön menetys molemmissa silmissä” sekä ”harmaat, mustat tai sumeat täplät näön keskellä”, ”valoherkkyys” ja ”värisokeus”.
🚨BREAKING🚨
Valentina Petrillo, a biological male who ”identifies” as a woman, will not compete for Paralympic gold after failing to qualify in the Women’s T12 400m semi-finals.
Earlier today, Petrillo accused his critics of simply being ”jealous” of him. https://t.co/178qZ6KbNM pic.twitter.com/x96bETY1W2
— REDUXX (@ReduxxMag) September 2, 2024
Häviönsä jälkeen Petrillo totesi, että hän oli ”painanut kovemmin” kuin aamulla, mutta lisäsi, että muut urheilijat olivat ”vahvempia” kuin hän.
”Yritin loppuun asti, en pystynyt siihen”, Petrillo sanoi tiedotteen mukaan. ”Menetin sen eilisiltana. Painoin kovemmin kuin aamulla ja yritin. He ovat vahvempia kuin minä. En voi tehdä mitään. Minun piti juosta 56 (sekuntiin) päästäkseni finaaliin. Se on mahdotonta, 57,58. Minun täytyy olla tyytyväinen, vaikka olen vähän harmissani.”
Vuosien 2015 ja 2018 välillä Petrillo voitti 11 kansallista mestaruutta, kun hän vielä kilpaili miesten T12-luokassa.
Vuonna 2023 Petrillo voitti paralympialaisissa pronssia naisten 400 metrin juoksussa.
Vuonna 2018, paljastettuaan vaimolleen ”identifioituvansa transsukupuoliseksi”, Petrillo ”alkoi elää naisena”, ja vuoden 2019 alussa Petrillo aloitti BBC Newsin mukaan hormonihoidon.
Elin otsikon perusteella jo toiveessa, että se olisi diskattu naisten urheilusta miehenä, mutta olikin juossut liian hitaasti. No, eipä tullut tällä kertaa tuossa lajissa naisten palkintopallille miehiä pilaamaan naisten urheilua.
Jouduin väkisinkin olemaan television läheisyydessä olympialaisten aikaan ja näin myös somessa vielä ollessani jotain meemejä aiheesta. Kaikista vastenmielisintä roskaa avajaisten ehtoollisparodian lisäksi oli se täysin tarkoituksella järjestetty ”naisten nyrkkeilyottelu”, jossa täysi mies hakkasi naisen alle minuutissa täysin romuksi. Kyse oli vielä selvästikin täysin tarkoituksella muslimimiehen ja valkoisen naisen välisestä ottelusta, jossa valkoisen naisen vuosikymmenien ankara treenaaminen ja valmistautuminen olympialaisiin tuhottiin koko maailman edessä. Täysin käsittämättömäksi meiningiksi mennyt tämä maailma, ja kaikki on täysin tarkoituksenmukaista ja järjestettyä. Se muslimi-mies taisi olla vielä joku WEF:in agentti!