Eurooppa Muu maailma Rikos Tiede ja teknologia

Telegram nöyrtyy: yhtiö jakaa käyttäjätietoja lainvalvontaviranomaisten kanssa toimitusjohtajan pidätyksen jälkeen

Pavel Durov. Kuva: Flickr / CC BY-NC-SA 2.0 / Hubert Burda Media.

Viestipalvelu yritys Telegram ilmoitti, että se jakaa nyt käyttäjätietoja lainvalvontaviranomaisten kanssa torjuakseen laitonta toimintaa alustalla. Tämä massiivinen käänne yksityisyyskäytännöissä tapahtui Telegramin toimitusjohtajan Pavel Durovin pidätyksen jälkeen Ranskassa viime kuussa.

Decrypt kertoo Telegramin laajalti suositun viestisovelluksen, joka tunnetaan vahvasta salauksestaan ja käyttäjien yksityisyydestä, tekevän suuria muutoksia rikollisuuden torjumiseksi toimitusjohtajansa Pavel Durovin äskettäisen pidätyksen jälkeen. Maanantaina julkaistussa viestissä Durov kertoi, että Telegram jakaa nyt käyttäjien tiedot, kuten IP-osoitteet ja puhelinnumerot, viranomaisten kanssa, kun käyttäjät rikkovat sovelluksen sääntöjä ja osallistuvat laittomaan toimintaan.

Ranskan poliisi pidätti Durovin viime kuussa sen jälkeen, kun Telegram ei ollut vastannut lainvalvontaviranomaisten pyyntöihin ja antoi laittoman sisällön levitä alustalla. Durov maksoi 5 miljoonan euron takuusumman päästäkseen vapaaksi, mutta on edelleen oikeudellisessa valvonnassa Ranskassa.

Aiemmin tässä kuussa Durov kritisoi pidätystä:

Kirjoittaessaan henkilökohtaisella Telegram-kanavallaan Durov ilmaisi yllättyneensä kuullessaan, että häntä voidaan pitää vastuussa muiden laittomasta toiminnasta alustalla. Hänen mukaansa vakiintunut käytäntö on, että kun maa on tyytymätön internet-palveluun, se käynnistää oikeustoimet itse palvelua, ei toimitusjohtajaa vastaan. ”Älypuhelimia edeltävältä ajalta peräisin olevien lakien käyttäminen toimitusjohtajan syyttämiseen rikoksista, joita kolmannet osapuolet ovat tehneet hänen hallinnoimallaan alustalla, on harhaanjohtava lähestymistapa”, Durov totesi.

”Telegramin haku on tarkoitettu ystävien ja uutisten löytämiseen, ei laittomien tavaroiden mainostamiseen”, Durov kirjoitti perustellessaan käytäntömuutoksia. Telegram-tiimi käyttää nyt tekoälyä tehdäkseen hauista ”paljon turvallisempia” ja estääkseen aktiivisesti yritykset löytää tai jakaa laitonta sisältöä haun kautta. Käyttäjät, jotka silti yrittävät tehdä niin, ”voivat saada IP-osoitteensa ja puhelinnumeronsa paljastettua asianomaisille viranomaisille vastauksena aiheellisiin oikeudellisiin pyyntöihin”, Durov varoitti.

Telegramilla on maailmanlaajuisesti lähes miljardi käyttäjää, ja se on ylpeillyt sillä, että se tarjoaa turvallisen ja salatun viestintäalustan. Tämä on kuitenkin houkutellut myös rikollisia ja huijareita, jotka käyttävät tätä yksityisyyttä hyväkseen myydäkseen huumeita, harjoittaakseen kryptohuijauksia, jakaakseen loukkaavia kuvia ja muita keinoja lainvalvonnan välttämiseksi. Ranskan viranomaiset väittävät, että Durov on myös tutkinnan kohteena tiettyjen salausten käyttämisestä ilman lupaa maassa.

Telegram saa entistä enemmän vetovoimaa kryptoalalla, kun The Open Network (TON) -lohkoketju on noussut, ja se on nyt sovelluksen suosittujen kryptopelien ja -merkkien ekosysteemin voimanlähde. Telegram loi alun perin TONin, mutta luopui siitä myöhemmin vuonna 2020 sääntelykysymysten vuoksi. Riippumattomat kehittäjät ovat kuitenkin sittemmin elvyttäneet verkon, jonka Telegram nyt omaksuu maksaakseen kanavaoperaattoreille mainostulo-osuuksia ja käyttääkseen sovelluksen sisäistä valuuttaa.

Lue lisää Decryptistä täältä.

Lähde: Breitbart

Lue lisää aiheesta:

Tilaa
Ilmoita
6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Eli käytännössä Durov on panttivanki, näin siis vapaassa länsimaisessa demokratiassa.
Tosin oikeat rikolliset ja terroristit osaavat välttää ns. ”jälkien jättämisen” tiedonsiirrossa, itse asiassa se on naurettavan helppoa, yksinkertaista ja onnistuu ilman suurtakaan osaamista.

Bukkake

Siis jakavat IP osoitteen, jonka voi helposti peittää VPN palvelulla, ja puhelinumeron, jonka voi ohittaa ostamalla ”one-time-use” numeron, ja sen jälkeen käyttää pelkkää @username
Sitä paitsi telegram luovuttaa tietoja vain jos on viitteitä siitä, että kyseinen käyttäjä rikkoo lakia siinä maassa. Nehän on jo aiemmin luovuttanut tietoja terroristien puuhista.
Tämä ei tarkoita sitä että viranomaiset saavat vapaasti lukea ihmisten viestejä, vaan vaatii oikeuden lupaa, eli on oltava ’syytä epäillä’ kynnys ylitetty.
eli paljon ei muutu, koska rikolliset käyttävät yllämainitut temput, ja aidot terroristit eivät muutenkaan paljon älylaitteilla juttele.
Telegram on venäjän armeijan pääsääntöinen viestikananva, miettikää hei vähän, antaako salausavaimet lännen viranomaisille.
Syy miksi pidätettiin oli että ranskan poliisi oli terrorismia varten avatulla kanavalla pyytänyt mielivaltaisesti ajatusrikollisten tietoja, jolloin telegram ei enää vastannut.
Olen aika perillä telegramista koska työkseni koodaan niiden web3 sovelluksia ja botteja mun asiakkaille ja olen rakentanut oman ebay-tyyppisen telegram sovelluksen jonka julkaisen ehkä vielä tänä vuonna riippuen muista työhommista.
Jos haluaa avata ilmaiseksi uuden myyntikanavan jolla tavoittaa 900 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää, niin tosta voi aloittaa >> https://t.me/Shopontgbot/mytelegramshop

John Quiman

Vapaita numeroita saa esim. täältä:
https://quackr.io/temporary-numbers

Ooppel Kuski

Viranomaiset pystyvät nyt siis vakoilemaan telegrammin käyttäjiä rajoituksitta, aivan kuten facen omistamassa whatsapissakin ja muissa viestimissä

Marko Kristian

En ole koskaan mitään telegramia käyttänyt, mutta kyse lienee siitä että halutaan valvoa ”vääriä ajatuksia”.
Eli 1984 tyyliin ihmiset ei saa ajatella vaan pitää toistaa apinan lailla meille kerrottuja asioita. ”virallisia totuuksia”

John Quiman

Tuohonhan poliitikot pyrkivät. Jos Telegram ei vielä avannut täysin, kyllä se ajan kanssa painostetaan avautumaan viranomaisille kokonaan.