Baijerissa 13-vuotias puukotti poikaa päähän koulumatkalla. Tekijä oli ilmoittanut rikoksesta. Nyt tiedetään, että Münchenin syyttäjänviraston terrorismiosasto on ollut tekemisissä tapauksen kanssa.
Münchenin syyttäjänviraston ekstremismin ja terrorismin torjunnan keskusvirasto (ZET) on aloittanut tutkinnan 13-vuotiaan tekemästä veitsihyökkäyksestä 14-vuotiasta oppilasta vastaan. ZET tutkii tekijän motiivia ja muita taustatietoja, kuten rikoskumppaneita, kuten Saksan tietotoimisto kertoo.
Baijerin poliisin mukaan 13-vuotias puukotti 14-vuotiasta poikaa päähän bussipysäkillä Schnelldorfissa Ansbachin piirikunnassa aamulla 7. tammikuuta. Nämä kaksi eivät ilmeisesti tunteneet toisiaan. Uhri pääsi pakenemaan paikalta ja soittamaan vanhemmilleen. Hän selvisi ilman vakavia vammoja.
Epäilty puolestaan soitti itse poliisille. Hänet vietiin erikoisklinikalle. Ansbachin rikostutkinta ja syyttäjänvirasto tulivat siihen tulokseen, että rikos oli suunniteltu. Poika oli toistuvasti ilmoittanut siitä lähettipalvelussa. Poliisi ei kommentoinut kirjeen tarkkaa sisältöä.
14-vuotias ilmestyi pian sen jälkeen kouluun veitsen kanssa
13-vuotiaan teko ilmeisesti innosti myös muita jäljittelemään tekoa. Eräs 14-vuotias koululainen ilmaisi eräälle luokkatoverille aikomuksensa tulla myös veitsen kanssa kouluun Feuchtwangenissa. Hän viittasi poliisin mukaan Schnelldorfin lähistöllä tapahtuneeseen puukotukseen.
Oppilaan äiti ilmoitti tästä aikomuksesta rehtorille. Rehtori pysäytti pojan koulun edustalla. Poliisi löysi keittiöveitsen pojan koulurepusta tarkastuksen yhteydessä. Hänetkin vietiin psykiatriseen sairaalaan ”hänen psyykkisen tilansa vuoksi”.
Ekstremismin ja terrorismin torjuntakeskus perustettiin vuonna 2017 Münchenin yleisen syyttäjänviraston osastoksi. Sen tehtävänä on tutkia tekoja, jotka liittyvät ääriliikkeisiin ja terrorismiin sekä viharikollisuuteen. Yksikön vastuualueeseen kuuluu koko Baijeri.
Lähde: Junge Freiheit
Veitsihyökkäys, tuo aikamme iljettävä rikos, joka meillä etenkin 2015 jälkeen on saanut tukevan jalansijan. Otteet hyökkäysten ehkäisyyn ovat melko laimeat, median peittelyt tekijöistä, vähättelyyn taipuvainen uutisointi otettu ohjenuoraksi, etenkin Ylellä.