Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Saksa: Sisäministeri Faeser haluaa maksaa rahaa afganistanilaisille rikollisille maasta poistumisesta

Kuvituskuva: kuvakaappaus/Youtube.

Mitä Saksassa oleville lukuisille rikollisille afganistanilaisille tehdään? Liittovaltion sisäministeri Nancy Faeser tutkii nyt ilmeisesti mahdollisuutta saada rikolliset poistumaan maasta maksamalla heille rahaa.

Liittovaltion sisäministeriö (BMI) aikoo suostutella rikollisia afganistanilaisia lähtemään maasta maksamalla heille rahaa. Sisäministeriö tutkii oikeudellisia ja konkreettisia edellytyksiä ”myös Afganistaniin karkottamista varten”, ministeriön tiedottaja kertoi Bild-lehdelle. Oikeudellisten edellytysten luomiseksi ”voitaisiin käyttää myös ‘taloudellisen matka-avun’ maksamista”.

Osavaltioiden hallitusten tehtävänä olisi sitten päättää, ketkä saisivat näitä maksuja ja kuinka korkeat etuudet olisivat – karkotukset ovat osavaltioiden asia. Viime vuonna 51 275 afganistanilaista haki ensimmäistä kertaa turvapaikkaa Saksasta, mikä on 41 prosenttia enemmän kuin vuonna 2022. Noin 15 prosenttia kaikista vuoden 2023 ensi kertaa jätetyistä hakemuksista tuli Hindukushin alueelta. Samaan aikaan afganistanilaiset ovat massiivisesti yliedustettuina rikostilastoissa.

Kymmenettuhannet karkotukset epäonnistuvat

Saksan hallitus keskeytti karkotukset maahan sen jälkeen, kun talebanit nousivat valtaan kesällä 2021. Sen jälkeen kun afganistanilainen Suleiman Ataee haavoitti vakavasti useita islaminuskon arvostelijoita veitsellä ja tappoi poliisi Rouven L:n Mannheimissa tämän vuoden toukokuun lopussa, keskustelu Afganistaniin ja Syyriaan tehtävistä karkotuksista kävi jälleen äänekkäästi. Liittokansleri Olaf Scholz (SPD) ja liittovaltion sisäministeri Nancy Faeser (SPD) ilmoittivat tämän jälkeen karkotuksista näihin maihin.

Vastaavia ohjelmia, joilla turvapaikanhakijoita kannustetaan lähtemään maasta vapaaehtoisesti maksamalla heille rahaa, on jo olemassa. Heidän saamansa summat vaihtelevat lähtömaan hintatilanteen ja henkilön siviilisäädyn mukaan. Ne voivat vaihdella muutamasta sadasta eurosta useisiin tuhansiin euroihin. Karkotukset ovat kuitenkin yleensä huomattavasti kalliimpia; esimerkiksi helmikuussa 2023 Nigeriin palautettiin yksi mies. Kustannukset: 120 000 euroa.

Karkotukset myös epäonnistuvat kerta toisensa jälkeen. Usein siksi, että asianomainen ”ei saavu paikalle”. Vuonna 2023 palautettiin kotimaahansa 16 430 ulkomaalaista, 31 330 palautusta epäonnistui.

Lähde: Junge Freiheit

Lue lisää aiheesta:

Mannheimin joukkopuukotus: Poliisin tappanut afganistanilainen islamisti asui maassa laittomasti ainakin 8 vuotta

Afganistanilaismies hyökkäsi poliisien kimppuun keittiöveitsellä vain muutama päivä Mannheimin joukkopuukotuksen jälkeen

Veitsihyökkäykset kuriin: Rikollisten veitset vaihdetaan vuoden mittaiseen Netflix-tilaukseen

Saksa: Ulkoministeriön syytetään myöntäneen väärennettyjä viisumeja afganistanilaisille ja libanonilaisille maahanmuuttajille

 

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Suomessa ”perskeko” hallitus nosti kokoomuksen vaatimuksesta sen ”vapaaehtoisen paluun” rahan 2500 eurosta 5000 euroon.
Eli laittomasti maassa oleville maksetaan jopa 5000e että suostuvat lähtemään.
On tämä hullua.

Ilkka Manttari

Kokoomushan on vanha kommunistipuolue. Lain noudattamisesta aletaan maksamaan rahaa. Jotakin on pahasti pielessä. Tuosta tiestä ei tule loppua koskaan. Joku vielä kehtaa olla huolissaan Suomen, milloin mistäkin, imagojalanjäljestä.