Kaliforniassa sijaitsevan James Martin Center for Nonproliferation Studies (CNS) -keskuksen uudessa raportissa todetaan, että Pohjois-Korea kehittää tekoälyä ja koneoppimista kaikkeen, kuten COVID-19-pandemiaan vastaamiseen, ydinreaktoreiden ylläpitoon, sotapelisimulaatioihin ja hallituksen valvontaan.
Raportin laatija Hyuk Kim CNS:stä sanoi, että Pohjois-Korean ydinaseohjelman vuoksi määrätyt kansainväliset pakotteet ovat saattaneet estää Pohjois-Korean pyrkimyksiä hankkia tekoälylaitteita, mutta se näyttää pyrkivän uusimpaan teknologiaan.
”Pohjois-Korean viimeaikaiset ponnistelut tekoälyn ja matematiikan kehittämisessä ovat merkki strategisesta investoinnista digitaalisen talouden vahvistamiseksi”, Kim sanoi.
38 North -hankkeen tällä viikolla julkaisemassa raportissa siteerattiin avoimen lähdekoodin tietoja, kuten valtion tiedotusvälineitä ja lehtiä.
Siinä todettiin myös, että jotkut pohjoiskorealaiset tekoälytutkijat ovat tehneet yhteistyötä ulkomaisten tutkijoiden, myös kiinalaisten asiantuntijoiden, kanssa.
Etelä-Korean kansallinen tiedustelupalvelu kertoi 24. tammikuuta, että se on havainnut merkkejä siitä, että pohjoiskorealaiset hakkerit ovat käyttäneet generatiivista tekoälyä kohteiden etsimiseen ja hakkerointiin tarvittavien teknologioiden kehittämiseen.
”Tilannetta seurataan tiiviisti”, tiedustelupalvelu lisäsi.
Raportin mukaan Pohjois-Korea perusti vuonna 2013 tekoälyn tutkimuslaitoksen, ja useat pohjoiskorealaiset yritykset ovat viime vuosina edistäneet tekoälyä sisältäviä kaupallisia tuotteita.
Raportissa Kim sanoi, että COVID-19-pandemian aikana Pohjois-Korea hyödynsi tekoälyä luodakseen mallin maskien käytön arvioimiseksi ja kliinisten oireiden ja infektioiden indikaattorien priorisoimiseksi.
Raportissa lisättiin, että pohjoiskorealaiset tiedemiehet ovat myös julkaisseet tutkimuksia tekoälyn käytöstä ydinreaktorien turvallisuuden ylläpitämiseksi.
Lähde: Big News Network