Eurooppa Politiikka Urheilu ja liikunta

Pariisin olympialaisten triathlon-harjoittelu peruutettiin, koska Seine-joen veden laatutaso on erittäin huono

Kuva: Kuvakaappaus/Youtube.

Huoli Seine-joen vedenlaadusta sai viranomaiset perumaan olympialaisten triathlonharjoituksen uintiosuuden toista päivää peräkkäin eilen maanantaina.

Pariisin kisoja valvovat järjestäjät ovat toiveikkaita, että triathlonistit voivat uida kaupungin kuuluisassa vesiväylässä, kun kilpailu alkaa tiistaina.

Lajin kattojärjestö World Triathlon, sen lääketieteellinen ryhmä ja kaupungin viranomaiset luottavat aurinkoiseen säähän ja korkeampiin lämpötiloihin, jotta bakteeritasot laskisivat alle tarvittavien raja-arvojen uintiosuuden järjestämiseksi kilpailussa, johon kuuluu myös pyöräilyä ja juoksua.

World Triathlon teki päätöksen uintiharjoituksen peruuttamisesta varhain maanantaina Seinen vedenlaatua koskevan kokouksen jälkeen, joka on tiiviisti sidoksissa säähän. Perjantain avajaisseremoniaa koetteli sade, ja sateet jatkuivat lauantaina, minkä vuoksi joitakin tennisotteluita ja rullalautailukilpailua jouduttiin lykkäämään.

Pariisi 2024:n ja triathlonin kansainvälisen liiton edustajat kertoivat, että Seinen sunnuntaina tehdyt testit osoittivat, että veden laatu oli ennen harjoituksia niin huono, että ”se ei tarjonnut riittäviä takeita tapahtuman järjestämiseksi”. Valtuuskunta syytti ”viimeaikaisia sateita”.

Ranskan urheiluministeri Amélie Oudéa-Castéra kertoi maanantaina ranskalaiselle uutiskanavalle CNEWS:lle, että virkamiehet ovat ”täysin tyynen rauhallisia tämän asian suhteen”. Heidän laatimansa suunnitelmat joen bakteeripitoisuuksien hallitsemiseksi ovat olleet tehokkaita, mutta sää ei ole heidän hallinnassaan, hän sanoi.

Viimeaikaiset sateet lisäsivät osaltaan vedenlaatuhuolia, mutta hän sanoi uskovansa, että tilanne paranee.

”Olen luottavainen sen suhteen, että pystymme järjestämään huomenna miesten triathlonkilpailun”, hän sanoi.

Järjestäjien mukaan varasuunnitelmana on lykätä kilpailuja, ja jos bakteerien pitoisuudet pysyvät korkeina, kilpailun uintiosuus jätetään väliin ja urheilijat kilpailevat duathlonissa.

Uiminen Seine-joessa on ollut kiellettyä yli sadan vuoden ajan suurelta osin veden huonon laadun vuoksi. Järjestäjät ovat investoineet 1,4 miljardia euroa joen kunnostamiseen ennen olympialaisia.

Miesten triathlonin tiistain, naisten keskiviikon triathlonin ja triathlonin sekaviestin maanantain uintiosuuksien lisäksi Seinen odotetaan olevan käytössä maratonuintikilpailuissa 8. ja 9. elokuuta.

Kesäkuun alussa tehdyt päivittäiset vedenlaatutestit osoittivat e-kolibakteerien vaarallisia pitoisuuksia, minkä jälkeen tilanne on viime aikoina parantunut. Vedenlaadun parantamiseksi toteutettuihin toimenpiteisiin kuuluu muun muassa jättimäisen altaan rakentaminen ylimääräisen sadeveden keräämiseksi ja jäteveden virtaamisen estämiseksi jokeen, viemäri-infrastruktuurin kunnostaminen ja jätevedenpuhdistamoiden parantaminen.

Pariisin pormestari Anne Hidalgo ui joessa julkisesti noin kaksi viikkoa ennen olympialaisten alkamista ja toivoi näin lievittävänsä pelkoja siitä, että pitkään saastunut vesireitti olisi riittävän puhdas uintikilpailujen järjestämiseen. Presidentti Emmanuel Macron ei ehtinyt ennen avajaispäivää suorittaa omaa uimanäytöstään joessa ”muiden työkiireiden” vuoksi.

Lähde: Breitbart

Lue lisää  aiheesta:

Macronilla on ”muita kiireitä”, kun ranskalaispoliitikkojen odotetaan uivan kakkavedessä

Olympialaiset: Pariisissa pelätään rottainvaasiota

Entinen kulttuuriministeri: Ranska teki kansallisen ”itsemurhan” olympialaisten avajaisissa

 

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Ranskan on turha puhua muille mitään ympäristöasioista, kun ei tuota jokea ole sadassa vuodessa saatu hoidetuksi kuntoon.

Ilkka Manttari

Aivan. On melko turha kuunnella eurooppalaisia puheenvuoroja luonnon ennallistamisesta, vieläpä tolkuttomaan hintaan. Aivan väärän tahon neuvoja, sen todistaa jo sekin että vihreät ovat samaa mieltä heidän kanssaan. Kaksi tahoa jotka eivät ainakaan metsistä mitään ymmärrä vaikka aina menevät metsään kannanotoissaan.