Näkemys on erityisen suosittu naisten, nuorten ja demokraattien keskuudessa.
Sitoutumattoman Yksilönoikeuksien- ja ilmaisun säätiön tekemän mielipidemittauksen huolestuttavan tuloksen perusteella suurin osa amerikkalaisista ajattelee, että puheet voivat väkivaltaa.
Ainoastaan 20% amerikkalaisista täysin kielsi tämän näkemyksen.
Samalla 80% oli ainakin jossain määrin samaa mieltä siitä, että ”sanat voivat olla väkivaltaa.” Heistä 45% sanoi olevansa ”pääosin” tai ”täysin” samaa mieltä väitteen kanssa.
Miltei puolet siis on vahvasti sitä mieltä, että sanat ovat väkivaltaa. Ajattelu on erityisen yleistä z-sukupolven, naisten ja demokraattien keskuudessa, kun taas harvinaisempaa republikaanien, miesten ja x-sukupolven keskuudessa.
Oletettavasti ”triggeröivän sisällön varoituksiin, turvallisen tilan periaatteisiin,” sekä ”vihapuheen” tukahduttamiseen tottuneet ihmiset eivät ole elämänsä aikana joutuneet juurikaan kokemaan aitoa fyysistä väkivaltaa ja näin ollen osaa tehdä eroa tunteiden loukkaantumisen ja hakatuksi tulemisen välillä.
Lähde: New York Post
Hän loukkasi minua, sillä hän oli eri mieltä kanssani. Minä tarvitsen vuosien terapian, miljoonan korvaukset ja hänet pitää toimittaa vuosiksi vankilaan.
Tästä päästäänkin vaarattomiin nyrkkeilyotteluihin, joissa ottelijat nimittelevät toisiaan kunnes toinen tästä väkivallasta turtuneena kaatuu kanveesiin ja ns. ottaa lukua.
Kun ite olen joutunut vasaralla iskemisen ja jopa ampumisen uhriksi elämäni aikana niin ei kyllä mikään puhe ikinä ole mitään väkivaltaa vaan sitä väittävät on täysin mielisairaita.