Eurooppa Muu maailma Politiikka

Ihmisravinnoksi on hyväksytty 16 hyönteislajiketta

Eurooppalainen tarhamehiläinen. Apis mellifera. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 / Ivar Leidus.

Singaporen viranomaiset ovat hyväksyneet 16 hyönteislajia sekä ihmisravinnoksi että eläinten rehuksi. Suuntaviivojen mukaan hyönteisiä ei saa kerätä luonnosta, vaan ne on tuotettava säännellyissä laitoksissa.

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö haluaa, että syömme enemmän hyönteisiä ja hyväksymme ne vaihtoehtoisiksi proteiininlähteiksi. Hyönteisiä kuvaillaan myös kestävämmäksi ruoaksi, sillä niiden viljelyn väitetään aiheuttavan vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin perinteinen kotieläintuotanto.

”Välittömästi SFA sallii sellaisten hyönteisten ja hyönteistuotteiden tuonnin, jotka kuuluvat lajeihin, joiden sääntelyä voidaan pitää vähäisenä”, Singaporen elintarvikevirasto kirjoitti lausunnossaan.

Listalla ovat muun muassa eurooppalainen mehiläinen, silkkiperhonen, jauhomato, heinäsirkka ja kotisirkka.

CNBC:n mukaan jotkut paikalliset ravintolat ja vähittäiskauppiaat ovat jo suunnitelleet hyönteisten lisäämistä tarjontaansa.

”Korkealaatuista proteiinia”

SFA:n mukaan sen lisäksi, että hyönteisiä ei saa kerätä luonnosta ja ne on tuotettava valvotuissa tiloissa, niillä on oltava myös dokumentoitu historia elintarvikkeena käyttämisestä Singaporen ulkopuolella.

Samalla SFA huomauttaa, että muut maat, kuten Australia, Etelä-Korea, Thaimaa ja EU, sallivat jo hyönteisten kulutuksen.

”Syötävät hyönteiset sisältävät korkealaatuista proteiinia, vitamiineja ja aminohappoja ihmisille”, toteaa YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö ja lisää, että hyönteiset vaativat vähemmän rehua kuin lampaat tai naudat tuottaakseen vastaavan määrän proteiinia.

Lähde: Samnytt

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kääpä

Ihminen ei ole hyönteissyöjä. Lääkärit, tutkijat, jne, ovat kaikki rikollisia kun antavat siunauksensa ötököitä syödä, sillä ötökät sisältää kitiiniä joka on ihmiselle myrkkyä. Jos tulee pakko ötököitä syödä, minä alan syömään niitä jotka ötöitä pakottaa syömään.

John Quiman

Saavathan halukkaat syödä hyönteisiä mielin määrin, mutta sitten kun alkaa tulla pakkoja, menee tyrannian puolelle.

Marko Kristian

Eipä taida moni EU, Wef ym herra syödä hyönteisiä, kyllä on ihan rotukarjaa lautasella jatkossakin.

John Quiman

Ympäristökokouksissa puhuvat mitä puhuvat, mutta ruokalautaselleen haluavat parasta laatua sisäfileetä ja tietysti arvokkaita viinejä.

Ilkka Manttari

Ei sitten ole tullut mieleen syntyvyyden vähentäminen. Tällainen syntyvyys tulee jokatapauksessa loppumaan, joko luonnon tai ihmisten toimesta. Parempi jos ihmisten, saataisiin edes vähän itse siihen vaikuttaa. Alettaisiin vaikka siitä että jokaisella maalla pitäisi vähintään olla kyky ruokkia omat kansalaisensa, ei olla koko ajan sekä avustusten ja syntyvyyden kärjessä. Pitäisiköhän perustaa hyönteisten suojeluyhdistys, ovat muuten melkoisen tärkeitä koko luonnon tasapainolle.

Viimeksi muokattu 4 kuukautta sitten by Ilkka Manttari
John Quiman

Euroopassa ei ole tarvetta vähentää syntyvyyttä. On sen sijaan tarve lopettaa kehitysmaalaisten tuonti ja palauttaa jo saapuneet, lukuun ottamatta oikeasti työtä tekevät ja itsensä elättävät.

Monissa kehitysmaissa, etenkin Afrikassa, on liian suuri syntyvyys, mutta se on heidän ongelmansa ja on heidän asiansa tulla toimeen sen ongelman kanssa. Menee sitten miten menee, niin se on edelleen heidän ongelmansa. Ei pidä ruokkia, eikä muutenkaan auttaa kehitysmaiden ylikansoittumista. Jos avustaa, ei se lopu koskaan ja lopulta ne hautaavat kaikki muut alleen.

Ei voida katsoa, että on joillain kansoilla ihmisoikeus tehdä lapsia mielin määrin ja elättää ne toisilla kansoilla. Kukin huolehtikoon omistaan. Ei mitään avustuksia, ellei sitten ole jokin luonnonkatastrofi tms. satunnainen juttu. Koulutusta voidaan tarjota, mutta ei siksi, että koulun käynyt muuttaa länsimaihin, vaan siksi, että koulutettu kehittää omaa maataan.

Viimeksi muokattu 4 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Manttari

Juuri tuota tarkoitin.