Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Talous

”Euroopan talous kuolee, mutta sitä ennen se hajoaa maahanmuuton takia”, Orbán varoittaa

Unkarin pääministeri Viktor Orbán syytti Brysseliä maanosaa vahingoittavasta ”kylmästä taloussodasta” ja toisti hallituksensa sitoutuneen puolueettomuuteen.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán on väittänyt uudessa haastattelussa, että Euroopan unioni on ajautunut taloudelliseen kylmään sotaan, jonka seurauksena Euroopan talous kuolee, mutta ei ennen kuin se hajoaa Brysselin sitoutumisen vuoksi massamaahanmuuttoon.

Orbán korosti viime perjantaina Kossuth Radion ”Hyvää huomenta, Unkari!” -ohjelman haastattelussa, että hänen hallituksensa keskittyy taloudelliseen puolueettomuuteen ja että sen on vastattava sekä ulkoisiin että sisäisiin haasteisiin.

Tärkeän hallituksen kokouksen jälkeen Orbán esitteli useita painopisteitä, jotka vaihtelevat talouspolitiikasta maahanmuuttoon ja kansalliseen turvallisuuteen.

Unkarin johtaja selitti, että hallituksen talouspoliittinen puolueettomuusstrategia on edelleen keskeinen Unkarin tulevaisuuden kannalta. ”Jos teemme sen oikein… voimme lisätä talouden suorituskykyä 3-6 prosenttia, mikä tarkoittaa palkkojen nousua”, hän totesi ja lisäsi, että politiikan tarkoituksena on suojella Unkarin etuja haastavassa globaalissa kauppaympäristössä.

Hän varoitti, että Euroopan unioni on ajautunut ”taloudelliseen kylmään sotaan”, joka uhkaa Unkarin lisäksi koko Eurooppaa. Orbánin mukaan ”jos maailmankauppa halvaantuu, tuotteiden myynti vaikeutuu, mikä on myös perheiden jokapäiväiseen elintasoon liittyvä kysymys”.

Korostaessaan Unkarin vahvaa talouskasvua Orbán huomautti, että matkailun kaltaiset alat ovat kukoistaneet ja elintarviketeollisuus on ”hyvässä kunnossa”. Hän myönsi kuitenkin, että autoteollisuudella on vaikeuksia, mutta pysyi optimistisena, että tilanne paranee pian. Pohdiskellessaan Unkarin taloudellista edistystä vuodesta 2010 Orbán totesi, että ”nykyään kaikilla on työpaikka, ja itse asiassa työpaikkoja on nykyään enemmän kuin on unkarilaisia, jotka voivat ja haluavat tehdä työtä”.

Maan jatkuvasta taistelusta korkeaa inflaatiota vastaan pääministeri oli ylpeä hallituksen ponnisteluista: ”Pystyimme suojelemaan ihmisiä korkealta hintojen nousulta”. Hän korosti, että on tärkeää ylläpitää palkkojen kasvua, jotta kansalaiset selviytyisivät inflaatiosta, ja paljasti hallituksen kunnianhimoisen tavoitteen nostaa keskimääräinen kuukausipalkka miljoonaan forinttiin (2 490 euroa) kahden tai kolmen vuoden kuluessa.

Maahanmuuttokysymyksessä Orbán otti jälleen kerran kovan linjan ja varoitti, että hallitsematon maahanmuutto voi johtaa Euroopan unionin hajoamiseen. ”Euroopan talous kuolee, mutta sitä ennen se hajoaa maahanmuuton takia”, hän sanoi ja vahvisti hallituksensa sitoutumista tiukkaan rajavalvontaan ja EU:n maahanmuuttopolitiikan haastamiseen.

Hän viittasi myös viimeaikaisiin poliittisiin muutoksiin Euroopassa, kuten Vapaus-puolueen menestykseen Itävallassa ja Saksan Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueen nousuun, jotka ovat merkkejä kasvavasta tyytymättömyydestä EU:n maahanmuuttokysymysten käsittelyyn.

Budapest on ollut jo jonkin aikaa riidoissa Brysselin kanssa maahanmuuton valvonnasta, ja Euroopan komissio käynnisti hiljattain rikkomusmenettelyn Unkarin hallitusta vastaan, koska se on kieltäytynyt noudattamasta EU:n kiisteltyä maahanmuuttosopimusta, joka pakottaa jäsenvaltiot ottamaan vastaan maahanmuuttajakiintiöitä tai joutumaan taloudellisiin seuraamuksiin. Orbánin hallinto vastasi tähän uhkaamalla kuljettaa laittomia maahanmuuttajia Serbian rajalta suoraan Brysseliin.

Turvallisuustilanteen osalta Orbán ilmaisi huolensa maailmanlaajuisesta epävakaudesta, erityisesti Lähi-idässä meneillään olevasta konfliktista, ja sen vaikutuksesta Unkariin. ”Se, mitä siellä tapahtuu, voi vaikuttaa myös meihin turvallisuuden kannalta”, hän totesi ja selitti, että kansallinen turvallisuuskabinetti on kutsuttu koolle käsittelemään näitä huolenaiheita.

Lopuksi Orbán korosti perheiden tukemisen tärkeyttä ja totesi: ”Jos on lapsi, on tulevaisuus”. Hän lupasi kaksinkertaistaa lapsiperheiden verohelpotukset ensi vuonna osana laajempia toimia Unkarin väestökestävyyden varmistamiseksi ja elintason parantamiseksi.

Lähde: Remix News

Lue lisää aiheesta:

Unkarin hallitus helpottaa perheiden lainansaantia

Unkari valmistautuu haastamaan EU:n oikeuteen rajavalvontakustannusten korvaamiseksi

EU kieltää Unkaria alentamasta elintarvikkeiden hintoja

Unkari: Olemme tosissamme laittomien maahanmuuttajien bussikuljetuksista EU:n päämajaan

 

Tilaa
Ilmoita
3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

En nyt väitä että Orbán olisi oikeassa mutta väitän että jos hänen ajatuksiaan ei kuunnella edes yhtenä vaihtoehtona, muut ovat todellakin väärässä. Onko todellakin niin että EU on ainoa jonka sana painaa, jos niin on, välttäkää kaikkia poliitikkoja joiden mielestä EU on tämän ajan suurin saavutus, koskee myös Suomen presidenttiä. Hän on vielä nuori ja varmasti kehittyy, kaikki edellytykset on. Homma ei ole helppo, toisaalta siihen hakeudutaan. Ei näistä instituutioista mikään ole kestänyt. Viisitoista vuotta mennään niin tuskin kukaan EU:ta kaipaa. Voihan se olla että nimi on muuttunut, tärkeintä on onko mikään muu muuttunut.

John Quiman

EU:n nykyinen keskusvaltainen hallinto joutaa romukoppaan. Jäsenvaltioilla on vähemmän itsenäisyyttä kuin USA:n osavaltioilla, vaikka ei olla liittovaltio. Jos liittovaltio toteutetaan, muuttunee keskusvaltaisuus pahemmaksi. Oikea liittovaltiomalli olisi USA, jossa kullakin osavaltiolla on hyvin laajat oikeudet päättää omista asioistaan.

Orban ajaa kaksilla rattailla niin EU- kuin Nato-jäsenenäkin, joista toinen on puhdasta itsekkyyttä.

EU:n heikkouksista huolimatta reilu peli, niin kauan kuin ollaan EU:n jäseniä, pyritään pitämään yhtä esim. tässä Venäjä-asiassa. Orban katsoo, että Unkari nettoaa, jos livetään Venäjän mielistelyyn ja tukemiseen. Tämä on Ukrainaa vastaan. Orban siis kannattaa Venäjän hyökkäystä talouspolitiikassaan.

Orban pitää Unkaria Nato-jäsenenä, mutta ajaa vastavirtaan Nato-maiden muuten kokolailla yhtenäistä linjaa Venäjä-politiikassa.

Hän siis kerää Unkarille rusinat pullista sekä idästä että lännestä. Pitkän päälle tämä tie ei tule kantamaan ja se tulee vaikuttamaan länsimaiden suhtautumiseen Unkariin, joka on länsiyhteistyössä epäluotettava Venäjää mielistelevän, itsekeskeisen politiikan harrastaja.

Orbanilla on hyviä ajatuksia maahanmuutosta ja woketuksista, eikä taivu, vaikka EU painostaa. Näitä maita on tulossa lisää. Maahanmuuttopolitiikka ja woketus ovat EU:n sisäinen asia, joten siitä voi olla eri mieltä vapaasti. Nuo aiemmin mainitut jutut eivät ole EU:n sisäisiä asioita, vaan liittyvät EU:n ja Naton ulkopoliittisiin asioihin.

Viimeksi muokattu 15 tuntia sitten by John Quiman
Ilkka Manttari

Olet oikeassa. Olen aina vastustanut EU:n liittovaltiokehitystä mutta olemme nyt tavallaan pahemmassa tilanteessa. EU:n liittovaltiolla olisi selvemmät lait, ehkä. Tulossa olisi aika suuret neuvottelut. Laki on nytkin mutta niin sekaisin että kaikki tekee vähän miten tahtoo. Liittovaltiossa voisi olla lait joita kaikkien on noudatettava. Joku voisi sanoa että niinhän on myös nyt, se ei kuitenkaan näy. Paras olisi siis romuttaa koko homma ja pistää uusiksi, tämä ei tietysti suurille maille käy. Haluavat pitää nettomaksajat ja itse ostavat lisää vaikutusvaltaa minkä kykenevät. Pahoin pelkään että noin vaikutusvaltainen ja suuri organisaatio ei ilman kuolinkouristuksia lähde, en väitä että kaikki ovat korruptoituneita mutta muutama pääsky ei kesää tee, siitä pitää huolen korruptoitunut virkamieskunta. Joskus myös ajattelen miten tuo demokratia on vasemmiston mielestä niin suhteellinen käsite että sitä pitää noudattaa kun se on samaa mieltä heidän kanssaan, muuten sillä voidaan vaikka pyyhkiä….