Saksa ja Puola vaativat Brysseliltä 1 000 euroa jokaisesta Ukrainan sotaa pakenevasta henkilöstä.
Sodan odotettiin olevan salamasota, ei kestoltaan määrittelemätön väsytystaistelu. Kuukausi sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, tilanne näyttää kuitenkin pitkittyvän. Moskova on jumiutunut useilla rintamilla suurelta osin Ukrainan joukkojen vastarinnan ansiosta, ja EU pelkää, että konflikti voi pitkittyä kuukausia tai jopa vuosia. Tämä puolestaan voisi pahentaa humanitaarista kriisiä odotettua enemmän.
EU:lla on jo käytössään 17 miljardia euroa, jotka komissio on myöntänyt ja joiden tukena on kansainvälistä suojelua koskeva direktiivi. Direktiivi hyväksyttiin ensimmäistä kertaa EU:n historiassa hätätilanteen hoitamiseksi, ja nyt EU etsii rahoitusratkaisuja ja solidaarisuuteen perustuvia jakomekanismeja pakolaisten auttamiseksi pitkällä aikavälillä.
Ukrainan sota on jo aiheuttanut Euroopan suurimman maastamuuton sitten toisen maailmansodan, sillä 3,8 miljoonaa ihmistä on ylittänyt maansa rajat ja hakeutunut EU:n alueelle.
Luku voi nousta 8-10 miljoonaan tulevina kuukausina, arvioivat EU-lähteet YK:n lukuihin viitaten. ”Meidän on varauduttava jonkinlaiseen rakennemuutokseen”, viranomaiset varoittavat.
”Emme tiedä, mikä on (Venäjän presidentti Vladimir) Putinin seuraava liike. Meidän on oltava valmiita”, sanoi EU:n sisäasioista vastaava komissaari Ylva Johansson maanantaina Brysselissä EU:n sisäministerien ylimääräisen kokouksen jälkeen. Kokous kutsuttiin koolle humanitaarisen hätätilanteen ratkaisemiseksi. Johansson kehotti valmistelemaan ”varasuunnitelmia tilanteen vaikeutumisen varalta”.
Ministerit hyväksyivät kokouksessa kymmenen kohdan toimintasuunnitelman humanitaarisen kriisin lievittämiseksi. He vaativat muun muassa yhden keskitetyn eurooppalaisen rekisteröintijärjestelmän luomista uusien tulijoiden rekisteröintiä varten, jotta vältettäisiin päällekkäisyydet ja virheelliset laskelmat.
He vaativat myös EU:n eri jäsenvaltioiden välistä koordinointia kuljetusten ja tiedotuksen osalta sellaisten yhteyspisteiden avulla, joihin Schengen-alueen kautta matkustaa haluavat pakolaiset voivat ottaa yhteyttä.
Jäsenvaltiot ovat myös sopineet, että luodaan eräänlainen maakohtainen indeksilista niiden vastaanottovalmiuksien ja vastaanottokapasiteetin mukaan. Näin pystytään helpottamaan ukrainalaisten siirtymistä näihin maihin ja keventämään painetta kaikkein kuormittuneimmilta valtioilta. Lisäksi on suunnitteilla hanke ihmiskaupan torjumiseksi.
Jo ennen sotaa Ukraina kuului komission mukaan niiden viiden maan joukkoon, joista EU:hun suuntautuva ihmiskauppa oli suurinta. Paikan päällä toimivat kansalaisjärjestöt ovat varoittaneet parittajien mahdollisesta häirinnästä.
Sotaa pakenevista yli puolet lapsia
EU.n jäsenmaat etsivät myös yhteistä ja koordinoitua ratkaisua lasten vastaanottoa varten: lapset muodostavat yli puolet kaikista EU:n alueelle saapuvista henkilöistä. ”Lapsia on niin paljon, että syntyneiden määrä Puolassa on lähes kolminkertaistunut yhden kuukauden aikana”, kuten komission varapuheenjohtaja Margaritis Schinas totesi viime viikolla,
EU:n sisäministeriön maanantaina julkaisemien lukujen mukaan tulijoiden määrä on vähentynyt 200 000:sta päivittäin saapuvasta noin 40 000:een, mutta Euroopan pääkaupungit pelkäävät, että keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä paine ylittää niiden asunto-, sosiaali- ja terveydenhuolto- sekä koulutusvalmiudet.
Puola, joka on johtava vastaanottajamaa, on UNHCR:n mukaan vastaanottanut yli 2,2 miljoonaa ihmistä viimeisten neljän viikon aikana. Seuraavina tulevat Romania (lähes 600 000), Unkari (594 000) ja Slovakia (275 000).
Euroopan komissio myöntää lisäksi, että jäsenvaltiot eivät ole jakaneet pakolaisia vapaaehtoisesti uusiin jäsenvaltioihin odotetulla tavalla. Tämä oli Brysselin alkuperäinen tavoite: ukrainalaiset, joiden liikkumista Schengen-alueella ei ole rajoitettu, siirrettäisiin eri maihin. Suurin osa on kuitenkin jäänyt ensivastaanottopaikkakunnille, lähelle lähtömaataan, oletettavasti odottamaan mahdollista paluuta.
EU ottanut käyttöön 17 miljardin tukipaketin kriisin hoitamisessa
EU:n lähteiden mukaan Bryssel on ottanut käyttöön jopa 17 miljardia euroa hätätilanteen hoitamiseksi. Kyseessä on budjettikehys, joka koostuu muun muassa kauden 2014-2020 käyttämättömistä rakennerahastoista ja React-EU-aloitteesta.
Aloitteen tarkoituksena on auttaa alueita vahvistamaan hyvinvointivaltiota, suojaamaan julkisia palveluja ja elvyttämään taloutta pandemian vaikutusten jälkeen. Komissio ilmoitti mekanismeista viime viikolla, mutta ei tarkemmin määristä.
EU:n toimeenpaneva elin ei sulje pois mahdollisuutta kasvattaa määrärahoja uhkaavan kriisin vuoksi. Torstaina ja perjantaina Brysselissä pidetyssä Eurooppa-neuvoston kokouksessa valtion- ja hallitusten päämiehet kehottivat EU:n toimeenpanevaa elintä etsimään lisää resursseja huippukokouksessa sovittujen päätöslauselmien mukaan.
EU27-maat vaativat, että “on saatettava pikaisesti päätökseen komission äskettäin tekemät ehdotukset jäsenvaltioiden tukemiseksi, jotta EU:n rahoitus pakolaisille ja heidän vastaanottajilleen voidaan ottaa nopeasti käyttöön, ja kehotetaan komissiota laatimaan uusia ehdotuksia EU:n tuen vahvistamiseksi.”
Saksa ja Puola kehottavat maksamaan 1000 euroa jokaisesta vastaanotetusta pakolaisesta
”On selvää, että resurssimme ja vastaanottokapasiteettimme eivät riitä selviytymään kasvavasta ihmisvirrasta. Tämä korostuu erityisesti pitkällä aikavälillä”, todetaan Saksan sisäministerin Nancy Faeserin ja Puolan sisäministerin Mariusz Kaminskin EU:n toimeenpanevalle elimelle lähettämässä kirjeessä. Kirjeen tarkoituksena oli osittain viitoittaa maanantaina kokoontuvien sisäministerien keskustelua hätätilanteen ratkaisemiseksi.
Komission lukujen mukaan Puolaan on jäänyt noin 1,5 miljoonaa ihmistä. Noin 300 000 on jo saapunut Saksaan rajavaltioista tulevien toissijaisten siirtojen yhteydessä. Muissa maissa, kuten Ranskassa, ainakin 30 000 ihmistä (80 prosenttia heistä naisia) on paennut, kertoi Ranskan sisäministeri maanantaina.
Kirjeessä Berliini ja Varsova kehottavat komissiota tarjoamaan kiireellisesti rahoitusjärjestelyjä, joilla helpotetaan eniten kärsineitä pääkaupunkeja, esimerkiksi 1 000 euroa jokaisesta pakolaisesta, joka on otettu vastaan ensimmäisten kuuden kuukauden aikana Ukrainan sodan alkamisesta.
Tekstissä todetaan, että Puola arvioi käyttäneensä tähän mennessä 2,2 miljardia euroa humanitaariseen apuun pakolaisille. ”Poikkeukselliset tapahtumat edellyttävät poikkeuksellisia toimenpiteitä”, todetaan kirjeessä. Lisäksi kirjeessä kehotetaan vahvistamaan yhteisvastuuta koskevaa toimintaympäristöä, jotta ”helpotettaisiin mahdollisuutta turvalliseen matkustamiseen muihin jäsenvaltioihin”.
Kirje noudattaa sisäministerien hyväksymää dekalogia. EU ei aio toistaiseksi ottaa käyttöön pakollista pakolaiskiintiöjärjestelmää, mutta ajatuksena on kannustaa vapaaehtoiseen liikkumiseen antamalla enemmän tietoa maista, joilla on käytettävissä olevia vastaanottokapasiteetteja. Lisäksi pyritään edistämään joukkoliikennekeskusten toimintaa, joissa on mahdollisuus käyttää junia, busseja ja jopa lentoja.
“Pakolaiskriisin ratkaiseminen on ollut EU:lle merkittävä virstanpylväs. Vain viikko sodan alkamisen jälkeen se aktivoi ensimmäistä kertaa aiemmin käyttämättömän asetuksen, kansainvälistä suojelua koskevan direktiivin, joka sallii rajattoman määrän katastrofia pakenevia ihmisiä saapua EU:n alueelle”, sanoi komissaari Johansson kuulemistilaisuudessa.
“Ukrainalaisilla on oikeus oleskella EU:ssa kolme kuukautta passinsa kanssa. Tässä direktiivissä suojelua kuitenkin pidennetään yhteen vuoteen, joka voidaan uusia automaattisesti kahdesti kuuden kuukauden jaksoiksi. Se mahdollistaa asunnon, koulujen, terveydenhuollon ja työpaikan saannin. Tähän mennessä 800 000 ihmistä on hakenut direktiivin mukaista suojelua”, hän lisäsi.
Lähde: El País
”OULUN seudulla on tutkittavana useita alaikäisiin kohdistuvia seksuaalirikoskokonaisuuksia. Käräjäoikeus on vanginnut maaliskuun aikana seitsemän miestä epäiltynä 25 erillisestä rikostapauksesta.”
Tuollaiset vaan toistuu uudelleen ja uudelleen siitä syystä että asian hoitaminen jätetään viranomaisille.
Ainoastaan kivuliailla pikatuomioilla olisi rittävästi ennaltaehkäisevää vaikutusta.
Kuolemanpartioille rahaa, johti ajatuksena älämölöön vaikka se oli enemmän kuin hyvä idea.
Mistä tämä 10 miljoonaa oikein tulee? Jos kuvitellaan että Ukrainan itä-rajalla on konflikti niin miksi kansa ei sitten mene lähelle länsirajaa? Pysyen omalla maallaan ja rakentaen omaa maataan? Miksi pitää lähteä pakolaisena maasta pois? Kenties maahan jonka kieltä tai kulttuuria ei tunne lainkaan. Tai johon ei ole mitään siteitä? Ja jossa asuun kenties rotu jonka kanssa on ollut vihollisuuksia viimeiset 1300 vuotta?
Jos Venäjä hyökkäisi Itäarjan yli niin en minäkään muuttaisi esim. Norjaan, Belgiaan tai Hollantiin. Saksaan voisin muuttaa koska sinne on siteitä. Mutta että joksi Iso-Britania jonne jostain syystä kaikki tuntuu haluavan, on vihoviimeisiä paikkoja ulosteille haisevan Ranskan kansa. Ranskaa voimakkaammin ulosteille haiseva maa on Hollanti. Sen haistaa jo 30km ennen rajaa.
Mutta että jos noin paljon ihmisiä lähtee Ukrainasta pois niin kuka todellakin viljelee maata ja kuka korjaa sadon. Mitä ukrainalaiset tekevät maansa puolesta/vuoksi vai lähtevätkö ne kaikki pikkuhiljaa paremman elämän perässä kehittyneempiin maihin? Jolloin tietysti maa autioituu ja muut täyttävät sen. Puola saa Karpaatit, Valkovenäjä pohjoiset osat. Jopa Piskuinen Moldova voi saada Odessan. Mutta ainakin Donbas ja Luhans saavat omat niille kuuluvat alueensa.
Olin juuri 6 päivää unkarissa. Paljon oli katukuvassa ukrainalaisia, mutta nämä olivat liikkeellä A8 audilla, Bentleyllä, 7-bemarilla, amg-mersulla ja jne. Yhtään todellista avun tarvitsijaa ei Budabestin alueella näkynyt ainakaan päiväsaikaan. Luxusautojen määrä oli silmiinpistävä.
Minäkin olin 10 päivää siellä ja kumma kyllä en nähnyt yhtään Ukrainan kilvissä olevaa Bentleytä tai muita luksus merkkejä.
1000 euroa!
Silkkaa v##t#uilua!!!
Taas EU:n, USA:n ja NATO:n kyhäämä ”pakolaiskriisi”,joka tuplee johtamaan täydelliseen Euroopan tuhoutumiseen!!!
”Ukrainalaisia” muslimia ja ”kveekkereitä”!
Kyllä tämä on ainoastaan ja vain Venäjän sotarikollisten aikaansaama kriisi. Ukrainassa ei sodi muut kuin venäläiset!
Joka lausuntosi osoittaa täydellistä tietämättömyyttä asiasta.
Noinhan kaltaisesi putinilaiset valehtelevat kun se on maan tapa varastelun lisäksi.
Eiköhän tähänkin pakolaisuutteen liity samantapaista hybridivaikuttamista kun väiettiin V Venäjän harjoittavan, nyt ei EU vastaista vaan Venäjävastaista kiihotusta.
Supon Polttari syöttää tuossa suoraan potentiaalisen vihollisen lapaan:
”Tämän vuoksi on tärkeää, ettemme kohtele kaltoin Suomessa asuvaa venäläisväestöä”
Pahantahtoiset venäläisyksilöt voivat käyttää tuota hyväkseen pelottelemalla suomalaisia tyyliin ”mitäs tuolla tarkoitit ?”
P..kele, ketä Suomessa on muka kohdeltu ”kaltoin” muita kuin suomalaisia ?
(esimerkiksi kemujen kokema rasismi johtuu heidän OMASTA käytöksestään)
Ja suurin osa näisyä miljoonista ukrainalaisista onkin syntynyt Afrikassa tai Lähi-idässä tai jopa Euroopassa. Liekö Ukrainassa koskaan käynytkään?
Tätä sotkua on ilo maksella kunnan temppytyöllistettynä orjana.
Odotettavissa suomen kielen vähemmistöasemaa kun pari miljoonaa ukrainalaista tulvii rajan yli. Tervemenoa suomi. Oli ihana aika se, minkä olit olemassa.
Venäjä on aiheuttanut pakolaiskriisin joten se maksaa siitä. Takavarikoidut varat käytetään pakolaistilanteen hoitoon. Oligarkkien veneet myyntiin ja saadut rahat samaan tarkoitukseen.
”. Vain viikko sodan alkamisen jälkeen se aktivoi ensimmäistä kertaa aiemmin käyttämättömän asetuksen, kansainvälistä suojelua koskevan direktiivin, joka sallii rajattoman määrän katastrofia pakenevia ihmisiä saapua EU:n alueelle”,
Vuodesta 2014 EU on sallinut rajattoman määrän lampsia alueelleen ilman direktiiviäkin. Sillä erolla, että nämä oikeammat pakolaiset tuntuisivat jäävän mieluiten mahdollisimman lähelle kotimaataan ja maihin, joiden kulttuurikin on lähellä omaa. Rasisteja nämä ukrainalaiset siis.
Ne harvat ketkä tulevat tänne pohjolan maihin, omaavat täällä joko sukulaisia tai ns. perheystäviä. Suurin osa kuitenkin jää ”kivenheiton” päähän kotimaastaan kuten moldovaan, romaniaan, unkariin, puolaan; loogista ja logistista koska tarkoitus on palata.
Ukrainan kielikin sattuu passaamaan näiden maiden kielien kanssa, samaa sukua kun ovat (tietty kuulostaa puolassa samalta kuin savolainen turussa), mutta yhdistäviä sanoja ja käsitteitä enemmän kuin saksassa, ruotsissa tahi suomessa.
Ukrainan kieltä vain puhuu hyvin suppea joukko, 44 miljoonasta se n.3 miljoonaa (sama määrä suunnilleen kuin natiiveja ukrainalaisia on jäljellä, Zelensky ei näihin kuulu), pääosin kuitenkin venäjää kielilaista välittämättä.
Ukrainassa on etnisesti ukrainalaisia 77,8 %.
Äidinkielenään ukrainaa puhuu 67,5 %.
Hieman erilailla kuin mitä kerrot.
Ystävämme Ylva kehoittaa meitä olemaan valmiita ? Mihin. Mikäli rouva tarkoittaa maahanmuuton mukanaan tuomia ongelmia, olemme valmiit kuin velperi sotaan.
Ylva hyvä, tehän otatte kaiken Ruotsiin joten kaiva kuvetta.
Jos nyt ihan totta puhutaan, niin EU on pitkästi toistakymmentä vuotta odottanut että saadaan miljoonia siirtolaisia.
Nyt se vain tehdään Ukrainan varjolla, todellisuudessa taas tulee afrikan ja lähi-idän porukkaa lopulta.
Paul Joseph Watson esittää asian mainiosti kohdassa 00:00-01:16.
https://www.youtube.com/watch?v=1udDZIByHd4
heh oon katellu jotain Watsonin juttuja joskus.
Aika paha tuo pätkä kun ukrainalaisen naisen passilla tulee pikimusta tyyppi joka väittää olevansa 20-vuotias ukrainalainen nainen 😀
Mutta tätä tää todellisuudessa on.
Nii tosta vielä, että vaikka kaikki kurpitsavankkuritarinat menee läpi, niin kai se passikuva edes vähän pitäs vastata ihmistä.
Sehän on muuten mahdollista että on joku tappanut ihmisen ja vienyt siltä passin?
Ei se ilmasto ainakaan ole muuttunut niin paljoa viikossa että täysin mustasta tulis täysin valkoinen.
Vitivalkoinen Gertrud/ Elise erehtynyt ottamaan – kertoimisen aurinkorasvan afrikanreissulle ja näin siinä kävi, kutritkin paloivat pysyvästi kikkaralle.
Noita reppureissaajia katoaa pitkin palloa yllättävän paljon, osa tyhmyyttään ja osa joutuu rikoksen uhriksi. Mutta maissa joissa nämä katoavat, ei viranomaiset ole kauhean aktiivisia toimimaan edes korruptiolla.
Taas aasinsillan kautta ukrainaan, josta yhdessä vaiheessa (kun oli jo itsenäistynyt) katosi lähes 1000 nuorta naista vuosittain, näiden omaisuutta/ jäännöksiä sitten löydettiin milloin mistäkin arabiemiraateista, israelista, saksasta etc.
Watson on todella hyvä,kiva kun muutkin huomanneet!
Tuo Ukrainan pakolaisten virta saattaakin osoittautua Troijan hevoseksi.
Yön tullen sen hännän alta plörähtää esiin ryöppy röyhkeitä oikeauskoisia.