Netflix-sarjasta saamansa idean pohjalta Kshama Bindu, 24, solmi avioliiton itsensä kanssa.
Sologamia eli yhden hengen avioliitto, on tuttu länsimaisesta viihdekulttuurista. Sarjat kuten Sex and the city, Doctor Who sekä Glee ovat viitanneet avioliittoon oman itsensä kanssa.
Kshama Bindu sai ajatuksen avioitumisesta yksin katsottuaan Netflixin sarjaa hyväksikäytetystä nuoresta orvosta.
Eräs Anne with an E-sarjan repliikeistä puhutteli Bindua.
”Tahdon olla morsian, mutta en vaimo,” kuului repliikki, ja vain kolme kuukautta myöhemmin Kshama Bindu vihittiin avioliittoon ilman miestä, vaimoa tai muuta puolisoa. Hän oli kuin kuka tahansa morsian, mutta oman itsensä kumppani.
Yhteiskunta pitää hänen valintaansa kummallisena ja avioliittonsa myötä Kshama Bindusta on tullut tunnettu. Hän kertoo saavansa tuomitsevia katseita kulkiessaan ulkona.
”Minua katsotaan kuin rikollista,” sanoo Bindu.
Hän ei kadu valintaansa. Bindu kertoo hääpäivänsä olleen elämänsä onnellisin päivä. Kuten idean laukaisseen viihdesarjan Anne with an E päähenkilö, myös Kshama Bindua on käytetty lapsena seksuaalisesti hyväksi.
Intialaisessa avioliitossa naisen kuuluu tuoda miehensä perheelle myötäjäiset, ja jos myötäjäisiin ei olla tyytyväisiä, tuore vaimo saatetaan murhata. Sologamiassa ei tätä huolta ole.
”Minulla ei ollut normaalin intialaisen morsiamen huolia,” kuvaa Kshama Bindu hääpäiväänsä kesäkuun 8. 2022. ”Minä riitin itselleni.”
”Minun ei tarvitse muuttaa puolison perässä,” hän jatkaa. ”Minun tarvitsee ajatella vain itseäni. Kukaan ei voi antaa minulle suurempaa rakkautta, kuin minä itse.”
Sologamian kannattajien mukaan avioliitto itsensä kanssa on vastalause patriarkaaliselle yhteiskunnalle, toisten mielestä kannanotto yksinäisyyttä vastaan. Tutkijoitten mukaan sologamiaan voi viedä myös koettu trauma, epäonnistuneet ihmissuhteet tai narsistiset piirteet.
Lähde Al- Jazeera
Jo lisääntyneenä ja sovussa eronneena (erittäin harvinaista),saattaisin mennä naimisiin,vaikka ”Nyrkki Kyllikkini” kanssa… 😀 😀
Ensin uhottiin polygamian puolesta, ( moniavioisuus ) ja nyt sitten sologamia. Muistan poikamies-elämästä että kortteerissa oli toistuva ” pölygamia ” eli runsaspölyisyys koska pölyimurin seura ei suuremmin kiinnostanut. Sittemmin tilanteen korjasi kauniimpi sukupuoli, ( tuolloin niitä oli vasta kaksi, ei kolmekymmentä kaksi kuten nykyään ) ja sain kuulla, että nyt imuri käteen, meillä ei hukuta pas****aan onko selvä ? Yritin toki selittää havainnollisesti käsitettä jonka mukaan ajatuksena oli että mitä vähemmän teen, sitä enemmän saan aikaiseksi. Tämä oli erittäin kehno perustelu, ja oli johtaa ulkoruokintaan. Suosittelen siis olemaan diplomaattisempi kuin itse olin ja nythän tilanne on se, että luulen päättäväni asioista jotka on jo päätetty. Joskus mietin olisiko ollut viisaampaa pitäytyä pölygamisessa suhteessa mutta toisaalta, on siitä kumppanista ollut iloakin.
Asian hyvät puolet.
1) Ei koskaan riitaa siitä kuka sanoo viimeisen sanan.
2) Ei koskaan riitaa siitä paljonko rahaa kuluu turhuuksiin.
3) Ei koskaan pakkoa lähteä sukuloimaan ääliösukulaisten luo.
4) Ei koskaan pelkoa että kärähtää syrjähypyistään.
5) Ei koskaan vastuuta mistään.
6) Ei koskaan riitaa rahasta.
7) Ei koskaan rahaa mistä riidellä.
8) Ei koskaan väittelyitä.
9) Ei koskaan ” päänsärkyä ” kun aviolliset velvoitteet kutsuvat.
10) Ei koskaan nalkuttavaa anoppia tai appiukkoa.
Ja sitten huonot puolet.
1) Tällä menolla kaikki hourulat täyttyvät yhä enenevässä määrin täysin mielipuolisista narsisteista, joita varten pitää löytyä verorahoja koska he päätyvät aina pakolaisiksi.
Ovat täysin pihalla miten elämä menee. Kai tässä nyt sitten on kyseessä se miten elämämme olisi pitänyt mennä. Taas yksi epäonnistunut kokeilu, ei käy sääliksi yrittäjiä, noista muista maailmoista.
Mutta ei tarvitse tapella kuin ittensä kanssa niin tuossa kulttuurissa selviää hengissä…tai sitte ei.
Jos ei tule tekohengitystä niin se oli sitten tässä. No hyviä ihmisiä olen kohdannut tähänkin mennessä. Jotenkin tuntuu että silläkin on merkitystä. Vältän kaikkia väittämiä miten asiat kehittyvät. No olin joskuskymmeniä vuosia töissä firmassa joka oli edistyksellinen. No voin kai sanoa sen nyt. Ahlström. Amerikkalaiset sitten ostivat sen haaran eli eli automaation. Siloin nimi oli Altim. Ostajat eivä edes tienneet mitä ostivat mutta olivat innoissaan. Jotenkin jäi mieleen tuo amreikkalaisten vilpitön ajatus miten asiat voidaan hoitaa. Olivat innoissaan mitä olivat läytäneet. No eivät ainakan suomen järkevää politiikkaa. On muuten Honeywellin nykyisen automaation perusta, ainakin jollakin tapaa. Olen vähän jäävi.
Kaikenlaiset pridemaailman ihanuutta ylistävät sarjat ja somen influensserit ovat saaneet inehmojen päät sekaisin siitä että kuka ja mikä minä olen. Vaikka loppujen lopuksi kyseessä on varsin yksinkertaiset asiat. Kun katsoo housuunsa niin siellä on joko persikka tai banaani, ja loppu selviää väestönrekisterikeskuksesta.Luonnonoikut ovat oma lukunsa. Ja joka väittää ettei tää sekaannuksen lietsonta ole poliittisesti ohjattua, niin siinäpä väittää.
Pipariparien ja suklaaparien ylinormalisointi saattaa osittain olla pohjustavaa työtä lapsivaimojen ja muun pedofilian normalisoimiseksi.
Piparit o miun himoherkkuain, Esa Pakarisella se oli kualkyöryleet.. Tietäähän tuon, pönttövuoren tunnelin takaa sivistykseen karannut piällysmiäs.
Rakastan täyteläisen hedelmäisiä naisia. Niitä joilla on hunajamelonit maitorauhasten kohdalla, persikka pil***u ja päärynä per***e. Näitä tapaa harvoin kun suurin osa alkaa olemaan muodoltaan kessunhakkuupölkkyjä jotka käyttää yleis-asusteena perunasäkkiä.
Kukkuu! Titityy Ihana perseklovnimaailma.
Aakkosjengin väriliput lasketaan alas viimeistään sitten kun ilmastosandaalien vyöry talloo kukkapenkit.
Mitä meidän unikkopelloille tapahtui ? Sylvester ” tallo ne ”.
😀