Eurooppa Muu maailma Politiikka

Etelä-Korean lainsäätäjien mukaan 3 000 pohjoiskorealaista sotilasta on jo Venäjällä

Kuvituskuva. Kuva: Wikimedia Commons / Public domain.

Etelä-Korean kansallisen tiedustelupalvelun (NIS) johtaja Cho Tae-yong kertoi keskiviikkona lainsäätäjille, että 3 000 pohjoiskorealaista sotilasta on jo Venäjällä harjoittelemassa ja valmistautumassa Ukrainan vastaiseen operaatioon.

Yhdysvaltain hallitus vahvisti ensimmäistä kertaa nähneensä todisteita Pohjois-Korean joukoista Venäjällä.

Chon kanssa tiedotustilaisuuteen osallistuneet eteläkorealaiset kansanedustajat kertoivat, että pohjoiskorealaiset joukot on jaettu useiden venäläisten sotilastukikohtien kesken koulutukseen, johon kuuluu myös venäläisten lennokkien käyttö. Venäläisten kouluttajien kerrotaan olevan hieman turhautuneita kielimuuriin ja siihen, että pohjoiskorealaiset eivät tunne nykyaikaisia sotilastaktiikoita.

Chon raportin mukaan venäläiset ovat tuomassa lisää tulkkeja auttamaan kielimuurin voittamisessa. Hänen mukaansa pohjoiskorealaisille sotilaille maksetaan noin 2 000 dollaria kuukaudessa, mikä on paljon korkeampi kuin tyypillinen palkka ankarassa kommunistisessa maassa.

Samaan aikaan Pohjois-Korean hallituksen kerrotaan ryhtyvän toimiin Venäjälle lähetettyjen sotilaiden perheenjäsenten ”eristämiseksi”, jotta he pysyisivät hiljaa. Tämä oli ilmeisesti tarpeen, koska huhut joukkojen sijoittamisesta leviävät Pohjois-Koreassa kulovalkean tavoin, mutta sekä Pjongjang että Moskova kiistävät edelleen virallisesti, että pohjoiskorealaisia sotilaita olisi Venäjällä.

Chon arvio Venäjällä jo harjoittelevista 3 000 sotilaasta on kaksinkertainen Etelä-Korean tiedustelupalvelun aiempaan arvioon verrattuna. Cho sanoi, että Pohjois-Korea aikoo saada 10 000 sotilasta Venäjälle joulukuun loppuun mennessä.

Ukrainan sotilastiedustelupäällikkö Kyrylo Budanov sanoi tiistaina, että Venäjä aikoo lähettää pohjoiskorealaiset palkkasoturinsa ottamaan takaisin Kurskin alueen Venäjällä, jonka ukrainalaisjoukot valtasivat ja miehittivät elokuussa.

Budanov sanoi odottavansa, että ensimmäiset pohjoiskorealaiset joukot saapuvat Kurskiin lähiaikoina, ehkä jo keskiviikkona.

Puolustusministeri Lloyd Austinista tuli keskiviikkona yksi ensimmäisistä Yhdysvaltain virkamiehistä, joka antoi julkisesti tukensa Etelä-Korean väitteille.

Austin sanoi, että Yhdysvallat on nähnyt ”todisteita siitä, että Venäjällä on Korean demokraattisen kansantasavallan joukkoja”.

”Mitä he tarkalleen ottaen tekevät? Jää nähtäväksi. Nämä ovat asioita, jotka meidän on selvitettävä”, hän sanoi.

Austin lisäsi, että jos pohjoiskorealaiset sotilaat liittyvät sotaan Ukrainaa vastaan Venäjän puolella, se olisi ”hyvin, hyvin vakava asia”.

Etelä-Korean viranomaiset ovat uhanneet vastata, jos Venäjä lähettää pohjoiskorealaisia taistelukentälle. Vastatoimiin voisi kuulua aseiden lähettäminen Ukrainaan.

Lähde: Breitbart

Tilaa
Ilmoita
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Pohjois-Korean armeijan miehet kerääntyvät Ukrainan rintamalle pikkuhiljaa. Paljonkohan tulee loikkareita? Joko Suomessa on varauduttu vastaanottamaan pohjoiskorealaisia loikkareita?

Uusimmat uutiset