Eurooppa Maahanmuutto Rikos Talous

Kaupat hylkäävät jengirikollisten suosimat vaatemerkit

Kuvat: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 / AleWi ja kuvakaappaus/Youtube.

Jengirikolliset pukeutuvat mielellään jokseenkin samalla tavalla. Kyseinen ryhmä on oppinut, että esimerkiksi pienet olkalaukut ovat aikuisille miehille hyvä ja kunniallinen asuste. Myymälät ovat kuitenkin alkaneet hylkäämään jengien suosimat tuotemerkit.

Solnassa sijaitsevan Mall of Scandinavian kauppakeskuksessa myymälöiden työntekijät kertovat jengirikollisten asiakkaiden aiheuttamasta levottomuudesta ja turvattomuudesta. Jotkin myymälät ovat lopettaneet käteisrahalla myynnin ja välttelevät myös tiettyjen tuotemerkkien myymistä valikoimissaan. Myymälöissä on huomattu näiden tuotemerkkien houkuttelevan jengirikollisia.

Eräs työntekijä kertoo Ruotsin valtion radiolle, että on olemassa tietty asiakaskunta, joka tulee usein myöhään illalla, kun vartijat ovat lähteneet pois, ja maksaa käteisellä.

”Kaikkien omistamissamme paikoissa vierailevien turvallisuus on meille ensisijainen tavoite, ja luotamme turvallisuustyöhön”, sanoo Louise Ryning, muun muassa Mall of Scandinavian omistavan kauppakeskusketju Unibail-Rodamco-Westfieldin toimitusjohtaja.

Vaikeuksia ymmärtää sääntöjä

Vuoden alusta lähtien käteistä rahaa vastaanottavat myymälät ovat kirjanneet 59 ilmoitusta epäilyttävistä maksutapahtumista, jotka koskevat rahanpesua maksujen yhteydessä. Samaan aikaan monet työntekijät eivät tiedä, että heidän on tehtävä riskinarviointi yli 50 000 kruunun (4 389 euron) käteismaksuista.

”Meillä kaikilla on se tunne, että nyt ei ehkä tule oikeaa rahaa, mutta emme voi tehdä asialle paljon mitään”, sanoo Jonas (nimi muutettu).

Lähde: Sveriges Radio

Tilaa
Ilmoita
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Ostin Brasialaiset nahka/turkis kengät, kalliit oli mutta nämä somegangsterit ryöstäisi varmaan mielummin 50e puma lenkkarit.

Uusimmat uutiset