Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Eritrealainen turvapaikanhakija pidätettiin puukotusiskusta heti sen jälkeen, kun hänet oli vapautettu vankilasta edellisen puukotusiskun vuoksi

Kuva: Pixabay /CC0.

Syytetty valittaa turvapaikka-asemansa peruuttamisesta, mutta hänellä ei ole ”tarvittavia matkustusasiakirjoja”, jotta hänet voitaisiin karkottaa, vaikka hän häviää oikeuskäsittelynsä.

Vain neljä kuukautta vankilasta vapautumisensa jälkeen puukottaja Khalid O. puukotti ja haavoitti vakavasti toista henkilöä. 29-vuotias olisi pitänyt karkottaa Eritreaan jo kauan sitten, mutta Saksa ”ei pääse hänestä eroon”.

Tutkijat ovat nyt vakuuttuneita siitä, että Khalid O. puukotti 33-vuotiasta libyalaista Dresdenissä sijaitsevassa asunnossa ilmeisesti huumeiden takia. Lähteiden mukaan uhri sai vakavia vammoja selkäänsä ja hänet vietiin sairaalaan.

”Tutkintatuomari antoi pidätysmääräyksen tapon yrityksestä yhdessä vaarallisen ruumiinvamman kanssa”, sanoi vanhempi syyttäjä Jürgen Schmidt saksalaisen Bild-sanomalehden mukaan.

Eritrealainen vapautui vankilasta vasta 11. kesäkuuta 2024 istuttuaan neljä vuotta vankilassa törkeästä pahoinpitelystä hyökättyään kolmen pakolaisen kimppuun myös Dresden-Gorbitzissa. Khalid O. oli iskenyt veitsensä yhden uhrin vatsaan ja rintaan ja yrittänyt puukottaa toista kaulaan, kun taas kolmas loukkaantui vakavasti hypättyään peloissaan ikkunasta ulos.

Kun poliisi pidätti eritrealaisen, hänellä oli housuntaskussaan kolme veistä.

Khalid O:ta pidettiin vankilassa ollessaan myös ongelmavankina. Hän sylki ja solvasi oikeuslaitoksen työntekijöitä, hyökkäsi vankitovereidensa kimppuun ja yritti kaivaa tiensä turva-aidan ali paljain käsin.

Vain kuusi päivää vankilasta vapautumisensa jälkeen eritrealainen, joka tuli Saksaan vuoden 2015 pakolaisaallon aikana, aiheutti mellakan poliisiasemalla. Sen jälkeen hän löi junan työntekijää, joka sai hänet kiinni siitä, että hän matkusti junassa ilman lippua. Kun poliisi myöhemmin pidätti hänet, hänellä oli jälleen keittiöveitsi housujensa taskussa.

Liittovaltion maahanmuutto- ja pakolaisvirasto (BAMF) peruutti eritrealaisen ”turvapaikanhakijan suojeluaseman” ja haki karkotusmääräyksen. Khalid O. nosti kuitenkin välittömästi kanteen BAMF:n päätöstä vastaan.

Kunnes tuomio on annettu, hän on virallisesti ”maassa suvaittu”, eikä häntä saa siksi ottaa karkotusvankeuteen tai säilöön ennen maasta poistamista.

Saksin osavaltion toimivaltainen osasto ei ole vielä antanut tietoja menettelyn tämänhetkisestä tilanteesta.

Vaikka eritrealainen sarjapuukottaja häviää oikeudessa, hän voi kuitenkin jäädä maahan, koska hänellä ei ole passia.

”Kyseisellä henkilöllä ei ole tarvittavia matkustusasiakirjoja”, vahvistaa aluehallintoviraston tiedottaja Valerie Eckl.

Lähde: Bild, Remix News

Lue lisää aiheesta:

Ruotsi: 52 loukkaantui, kun maahanmuuttajat ottivat yhteen Eritrean kulttuurifestivaaleilla

Ranska: Syyrialainen maahanmuuttaja puukotti 7 pientä lasta puistossa – ainakin 2 kriittisessä tilassa

Seitsemän maahanmuuttajataustaista raiskaajaa tuomittiin yhteensä 106 vuodeksi vankeuteen – tuomari määräsi poistamaan karkotusvaatimukset

 

Tilaa
Ilmoita
2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Kuuleman mukaan iso osa itseänsä eritrealaisiksi väittävistä on somaleita?
En tiedä onko niin mutta yhtä rumia ja tyhmiä ne on kuitenkin.

John Quiman

Tällaisia vilpereitä suvakit ovat kutsuneet Eurooppaan, eivätkä millään soisi niitä poistettavan.

Uusimmat uutiset