Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Karkotuspäätöksen saanut libyalainen turvapaikanhakija pidätettiin suunnitellusta terrori-iskusta Israelin suurlähetystöön Berliinissä

Kuva: Kuvakaappaus/Youtube.

Berliinissä sijaitsevaa Israelin suurlähetystöä vastaan suunnitellusta terrori-iskusta syytetty mies on kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut libyalainen, joka olisi pitänyt karkottaa Saksasta yli vuosi sitten.

Saksan viranomaiset vahvistivat, että Libyasta kotoisin oleva kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut henkilö on pidätetty epäiltynä terrori-iskun suunnittelusta Israelin suurlähetystöä vastaan Berliinissä.

Liittovaltion rikospoliisin erikoisyksiköt pidättivät 28-vuotiaan epäillyn ja tekivät lauantaina ratsian Bernaussa Brandenburgin osavaltiossa sijaitsevaan taloon ja estivät mahdollisen terrori-iskun.

Samaan aikaan tehtiin toinen etsintä kerrostalossa sijaitsevassa asunnossa Sankt Augustinissa Nordrhein-Westfalenissa, jonka uskotaan olevan epäillyn sedän koti. Kiinteistöstä on tiettävästi takavarikoitu mahdollisia todisteita.

Saksan viranomaiset saivat tiedon epäillystä ulkomaisilta tiedustelupalveluilta, jotka antoivat vihjeen, joka johti tutkimuksiin. Libyan kansalaisen väitetään suunnitelleen hyökkäystä Israelin suurlähetystöön joko ampuma-aseiden tai räjähteiden avulla. Hänen kerrotaan vannoneen uskollisuutta Islamilaiselle valtiolle.

”Bernaussa lähellä Berliiniä ja Sankt Augustinissa lähellä Bonnia oli tänä iltana poliisioperaatio. Bernaussa pidätettiin epäilty, jota syytetään ulkomaisen terroristijärjestön jäsenyydestä”, sanoi liittovaltion syyttäjänviraston tiedottaja Michael Ramöller.

Sankt Augustinissa asuvaa epäillyn setää vastaan ei ole nostettu syytteitä, vaikka häntä kohdellaan tapauksen todistajana.

Libyan kansalainen tuli Saksaan marraskuussa 2022 ja haki turvapaikkaa tammikuussa 2023. Hänen hakemuksensa hylättiin syyskuussa 2023, ja hänet oli määrä karkottaa. Hylkäämisestä huolimatta hän kuitenkin jatkoi häiriöttä asumista Bernaussa pidätykseen asti.

Viranomaiset tutkivat parhaillaan, tiesikö epäillyn setä suunnitellusta iskusta. Suurlähetystön iskun jälkeen epäillyn väitetään aikoneen paeta setänsä kotiin Sankt Augustiniin ja yrittää sitten paeta ulkomaille.

Tutkijat ovat takavarikoineet etsinnöissä useita matkapuhelimia, tietovälineitä ja muita mahdollisia todisteita. Myös ajoneuvoja tutkittiin uusien johtolankojen löytämiseksi. Epäillyn odotetaan joutuvan Karlsruhessa tuomarin eteen syytettynä ulkomaisen terroristijärjestön tukemisesta.

Nordrhein-Westfalenin osavaltion sisäministeri Herbert Reul korosti pidätyksen jälkeen juutalaisten turvallisuuden merkitystä.

”Juutalaisten instituutioiden turvallisuus on etusijalla. Tämä operaatio oli menestys – mutta myös varoitus niille, jotka haluavat uhata juutalaista elämää Saksassa: Olemme jäljillänne!” hän julisti saksalaiselle Bild-lehdelle.

Lähde: Bild, Remix News

Lue lisää aiheesta:

Mies hyökkäsi varsijousella poliisin kimppuun Israelin suurlähetystössä – ammuttiin kuoliaaksi

Ruotsi: Aseistetut teinit taksilla Israelin suurlähetystöön

Ruotsi: Poliisi tehostaa juutalaisten suojelua

 

Tilaa
Ilmoita
0 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset