Eurooppa Kulttuuri Politiikka

Ruotsin kirkko hylkäsi sosiaalidemokraattien ehdotuksen morsiamenluovutuskiellosta

Kuvituskuva. Kuva: Pixabay /CC0.

Ruotsin kirkolliskokous on hylännyt sosiaalidemokraattien ehdotuksen niin sanotun morsiamenluovutuksen kieltämisestä Ruotsin kirkossa, kertoo kristillinen sanomalehti Dagen.

Amerikkalainen perinne morsiamen luovuttamisesta – jossa morsiamen johdattaa alttarille hänen isänsä – on viime vuosina yleistynyt Ruotsissa, eikä vähiten amerikkalaisten elokuvien ja television ansiosta.

Monet sosiaalidemokraatit kuitenkin katsovat, että ”perinne merkitsee naisten aseman heikentämistä ja on osoitus patriarkaalisesta sorrosta”. Euroopan parlamentin jäsenen Sara Waldenforsin (S) esityksessä vaadittiin, että Ruotsin kirkkoa kiellettäisiin toimittamasta häitä tällä tavalla.

Kun kirkolliskokous kuitenkin käsitteli kysymystä kiellon käyttöönotosta, vastaus oli selvä ei, kertoo Dagen.

Sekä sosiaalidemokraatit että Waldenfors ilmoittavat nyt kunnioittavansa päätöstä, jonka mukaan morsiamen luovuttaminen pitäisi sallia jatkossakin.

Lähde: Dagen

Tilaa
Ilmoita
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Vasurit ovat niin allergisia, että jos jokin jotenkin saadaan muistuttamaan jotain heidän mielestään kamalaa asiaa, he reagoivat heti ja alkavat väittää, että heidän kuvittelunsa on totuus asiasta.

Tuon voisi yhtä hyvin tulkita vanhempien hyväksyntänä ja tukena morsiamelle. Pitää olla mieleltään aika sekaisin, jos tuon saa väännetyksi joksikin kamalaksi asiaksi, kuten sossut tuossa yrittivät. Yrittivät vieläpä kieltoa asiassa, joka on ihmisten ihan oma asia, ei suinkaan sossujen asia.

Saattaa monikin tytär olla hyvillään siitä, että isä saattaa morsiamen uuteen elämänvaiheeseen. Sossujen halu kieltää tämä, pyrki heikentämään tyttären asemaa päättää itse, miten haluaa hääseremonioiden menevän.

Viimeksi muokattu 22 tuntia sitten by John Quiman