Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

EU-pomon ja Viktor Orbánin törmäyskurssi

Kuva: Kuvakaappaus/Youtube.

Komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ja Unkarin pääministerin Viktor Orbánin välisessä sananvaihdossa Euroopan parlamentissa käytiin kiivas keskustelu. Leyen syytti Orbánia ”Putinin suosimisesta” ja häntä arvosteltiin ”vasemmistolaisten valheiden” levittämisestä.

Puheenvuoroissaan Unkarin ottaessa vastaan Euroopan parlamentin puheenjohtajuuden pääministeri Viktor Orbán arvosteli muiden jäsenmaiden ja EU:n johtajia yhteisesti siitä, etteivät nämä ole halunneet lopettaa Ukrainan sotaa, jonka kuolonuhrien määrää on verrattu ”lihamyllyyn”, kieltäytymällä itsepintaisesti ”kaikenlaisista neuvotteluista Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa”.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vastasi Euroopan parlamentissa pitämässään kiihkeässä puheessa, että kaikki yritykset lopettaa tappaminen Orbánin ehdottamalla tavalla eivät tule kysymykseen. Sen sijaan hän väittää, että Unkarin pääministerin ”kaveeraus” Putinin kanssa on avannut oven Venäjän vaikutusmahdollisuuksille EU:ssa ja pettänyt myös Unkarin kansan.

Puheessaan Leyen sivuutti kysymyksen siitä, kuinka monta ihmishenkeä ja kuinka paljon lisää yhteiskunnallista tuhoa on järkevää hyväksyä, ja keskittyi sen sijaan periaatteeseen, jonka mukaan tähän mennessä harjoitettu politiikka on legitimoitava.

Neuvostoliiton hyökkäykset Unkariin ja Tšekkoslovakiaan

”Syyttäisivätkö he koskaan unkarilaisia Neuvostoliiton hyökkäyksestä vuonna 1956? Tai tšekkejä ja slovakkeja Neuvostoliiton sorrosta vuonna 1968? Tai liettualaisia Neuvostoliiton sortotoimista vuonna 1991?”

Leyenin kannattajat taputtivat kysymykselle, ja he peittivät alleen kaikki vastaväitteet siitä, että vapaa Eurooppa ei nostanut sormeakaan auttaakseen yhtäkään luetelluista maista, kun Neuvostoliitto hyökkäsi. Katso Ursula von der Leyenin puhe kokonaisuudessaan alta:

Ärtymys Orbánin rauhanvälitystyöstä EU:n nimissä

EU:n vasemmistoliberaalit ovat erityisen ärsyyntyneitä siitä, että Orbán matkusti Kiovaan, Moskovaan, Pekingiin ja Washingtoniin välittämään rauhaa Ukrainaan EU:n nimissä Unkarin puolivuotisen puheenjohtajakauden alussa. Väitetään, että Unkarin pääministerillä ei ollut mandaattia tehdä niin. Sodan jatkaminen on EU:n virallinen kanta.

Ei ole yllättävää, että Leyenillä ei ollut kauniita sanoja sanottavanaan Orbánin analyysistä siitä, mitä maahanmuuttopolitiikan alalla on tehtävä Euroopan turvaamiseksi, sillä Unkarin pääministeri korosti puheessaan, että EU:hun suuntautuvan laittoman maahanmuuton pysäyttämiseksi on tehtävä paljon enemmän.

Leyen kuvaili Orbánia tekopyhäksi ja viittasi Venäjän kansalaisten viisumivaatimusten lieventämiseen, jota hän piti ”turvallisuusriskinä” muille EU:n jäsenvaltioille.

”Tämä ei ole Euroopan itsemääräämisoikeuden puolustamista, vaan takaportti ulkomaiselle sekaantumiselle”, Leyen sanoi.

Orbán: ”Euroopan komissiosta on tullut poliittinen ase”

Vastineessaan Orbán kritisoi komission puheenjohtajaa siitä, että Leyen rikkoi etikettiä ja käytäntöjä hyökkäämällä häntä vastaan nykyisessä tilanteessa ja järjestämällä parlamentissa jonkinlaisen poliittisen ”kansannousun”.

”Ei ole oikein nostaa näitä erimielisyyksiä esiin, kun olemme täällä puhumassa Unkarin puheenjohtajuudesta”, hän sanoi.

Orbán kritisoi myös komissiota yleisemmin siitä, että siitä on tullut yhä enemmän ”poliittinen ase”, joka kohdistuu unionin patriootteihin, sen sijaan että se olisi puolueeton ja keskittyisi ydintehtäväänsä eli EU:n perussopimusten suojelemiseen.

”Kaikki nämä vasemmiston valheet Unkarista ovat vain poliittista propagandaa”, hän sanoi.

Katso Orbánin koko vastaus alta:

Lähde: Samnytt

Tilaa
Ilmoita
2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Pertti Kukkaslahti

Unkari ja muut itä Euroopan maat ovat karvaasti kokeneet selkänahassaan sosialismin ihanuuden, jota nämä Leyenin kaltaiset kansakuntien viholliset yrittävät väkipakolla jälleen alistaa kansakunnat saman sairaan ideologian alaisuuteen. Koko EU:n joutosakki on ikään kuin jonkun joukkohysterian vallassa, matkalla kohti kansakunnan tuhoa! Olen kauan elänyt, en ole vielä nähnyt missään kukoistavaa sosialismia, koska sellaista ei ole, eikä koskaan tule olemaan, tuo ei ollut mielipide vaan tosiasia! Näyttää siltä kun politiikka olisi muuttunut uskon asiaksi ja järjen käyttö olisi kielletty.

Marko Kristian

Von der leyen näyttääkin aivan hullulta.
Unkaria vastustetaan koska eivät suostu globalistien (wef) käskytettäväksi, niin kuin esimerkiksi Suomen poliitikot.