Kolumnit Kotimaa Politiikka

Eläköön Israel?

Kuvituskuva. Kuvat: Pixabay / (CC0) ja Rawpixel / (CC0).

Olen tässä kummastellut viime viikkoina ihmisten reaktioita Lähi-idän painekattilaan. Israelin terroripommittaessa naapureitaan monet maahanmuuton vastustajat hurraavat asialle suorastaan sadistiseen sävyyn, vaikka ei ole mikään salaisuus, että rytinässä menee myös siviilejä ja lapsia siihen tahtiin, että se saisi Stalininkin punastumaan.

Ymmärrän kyllä, että moni Euroopassa on kyllästynyt muslimien massamaahanmuuttoon – niin olen minäkin. Mutta sitä en nyt saa päähäni mahdutettua, miksi maahanmuuttoa vastustava ihminen haluaa Lähi-idässä syttyvän massiivisen konfliktin eli Eurooppaan kohdistuvan pakolaisaallon?

Euroopan tai Suomenkaan rajat eivät ole mitenkään suljetut pakolaisvyöryiltä. Euroopan tulisi olla itseään suojeleva linnake, mutta se ei ole sitä. Toisin sanoen pakolaisaalto tulee saapumaan Euroopan riesaksi. Ja tulijoita kyllä riittää useamman Euroopan verran.

Jos Israel eskaloi alueen epävakautta lisää, ketä saamme kiittää siitä, kun katumme täällä pohjoisessa saakka muuttuvat turvattomammiksi puhumattakaan loputtomasta määrästä muita avoimien rajojen aiheuttamia lieveilmiöitä?

Miksi siis kukaan haluaisi hurrata Israelin sodanjulistukselle ainakaan niin kauan, kun voimme olla varmoja sen aiheuttavan pakolaisongelman eskaloitumista ja purkautumista meidän kotikaduillemme?

Tilaa
Ilmoita
11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kalle Pelttari

Miksi YLE, Iltalehti, Ilta-Sanomat ja HS nimittävät Hamasia ja Hizpollahia äärijärjestöiksi. Eikö ne kansainvälisesti, jopa YK, on määritellyt terroristijärjestöiksi. Niitä pitäisi kutsua nimillä terroristijärjestö Hamas ja terroristijärjestö Hizbollah. Näissä mainituissa meedioissa käytetään ikään kuin lievempää muotoa äärijärjestö. Voi mitä moraaliposeerausta taas kerran. MTV taitaa käyttää terroristijärjestö nimitystä.

Peter Kreisler

Israelilaiset ovat hyviä kusettajia, sillä he saavat taikauskoon perustuvan sotansa vaikuttamaan oman kansan puolustamiselta. Samaan ei vastapuoli ole yltänyt, vaikka lähtökohdat sodalle ovat samankaltaiset.

John Quiman

Onko yksin Israel julistanut sodan? Jos näin uskoo, unohtaa täysin, että niin Hamas kuin Hizbollahkin ovat vuosikymmeniä ammuskelleet rakettejaan Israeliin. Eikö sellainen ole sotimista? Hamas ja Hizbollah ovat julistaneet sodan Israelin vastaan ajat sitten.

Mikä ihme tuo sitten on, että Israel pyrkii ratkaisemaan sotilaallista ongelmaa sotilaallisin keinoin. Hamas ja Hizbollah ovat Iranin kädenjatkeita ja olivat voimistuneet sen verran, että olivat jo merkittävämpi uhka Israelille, joten Israel pyrkii heikentämään niitä siten, että ongelma joksikin aikaa rauhoittuu.

Jostain kumman syystä monet unohtavat täysin, miksi Israel iskee Hamasin ja Hizbollahin kimppuun. Unohtavat myös, että kyseiset terroristijärjestöt piiloutuvat siviilien sekaan, laittavat asevarastojaan sairaaloihin ja kouluihin jne. Sen vuoksi tulee siviiliuhreja.

Vielä kummallisempaa on, että Gazan alueen uhrien tilastoissa uskotaan Gazan ”viranomaisten” eli käytännössä Hamasin kertomiin tilastoihin. Hamas on Gazassa diktaattorin asemassa, eikä se ole ystävällinen edes Gazan arabikansalle.

Eräällä videolla vanhemman puoleinen gazalaisnainen kertoi mielipiteenään, että Israelin aikoinaan ollut miehitys oli heille parempi kuin Hamasin hallinto.

Marko Kristian

Israel saa tehdä mitä haluaa koska ne jotka USA:ssakin oikeasti asioista päättää on kaikki j–talaisia.
Sitten kun vaikka Libanonista tulee se ”pakolaisaalto” eurooppaan, niin tulijoista suurin osa on taas somaleita ja afgaaneita jotka ei ole koskaan sielläpäinkään käynyt.

John Quiman

Mitä sanoisit Hamasista ja Hizbollahista, joita Iran rahoittaa ja sitä myöten myös hallitsee? Nehän ovat jatkuvasti ammuskelleet raketteja Israeliin ja vannoneet tuhoavansa Israelin. Mielestäsi Israel ei saisi tehdä mitään, vaan sen tulisi tyytyä kaikkeen mutisematta ja odotella kaikessa rauhassa, että Iran varustaa Hizbollahia todella merkittävästi ja nimenomaan uhaksi Israelille.

Euroopan ei ole mikään pakko ottaa yhtään pakolaista. Ei Egypti, ei Saudi-Arabia, eikä Jordaniakaan laske maahansa yhtään ns. palestiinalaista, koska ne ovat heidän mielestään ongelmallisia.

Viimeksi muokattu 6 tuntia sitten by John Quiman
Marko Kristian

En tiedä montako kertaa olen sanonut, mutta nuo kaksi ryhmää ei tule koskaan elämään rauhassa keskenään, enkä todellakaan ole kummankaan puolella.
Muiden maiden sekaantuminen vain pahentaa asiaa, pitäisi jättää heidät ratkaisemaan vihansa keskenään, vaikka sitten niin että sodat loppuu kun jommaltakummalta on yksi ihminen hengissä.

Ilkka Manttari

Olen jo kauan ihmetellyt että näinkin pieni maa tunkee nokkansa kaikkialle missä vaan ihmisiä (täytyy välttää yhtä sanaa) eliminoidaan. Ei kai ole meidän poliitikot vielä ymmärtäneet ett Suomellakin on kantokykynsä, ilmeisesti verotuksen taso saa uskomaan että ei ole. Erään vasemmistopoliitikon sanoin, rahaa on. Viime aikoina tosin on ollut sellaisiakin väitteitä että sitä ei olisi ja laina ei olisikaan ilmaista.

Viimeksi muokattu 4 tuntia sitten by Ilkka Manttari
Kääpä

”lapsia” Joista joka ikisestä kasvaa islamisteja, terroristeja ja akat on synnytyskoneita terrorismille, tappakoot toisensa molemmat maat, ai niin.. mikäs maa se ”palestiina” On, sitä kertovat ovat itse terroristeja sillä historia ei tuollaista maata tunne.

Marko M

Meni ilmeisesti tunteisiin? Vanhoja karttoja jos katselee, niin niissä ei israelia mainita missään. Joka ikisestä j-lapsesta kasvaa zionisti sotarikollinen?

Kääpä

Meni tunteisiin? Hä? Minulle on sama vaikka molemmat tuhoutuu on sitten oma maa tai ei, minulle sen p-väliä. Sinullahan se tunteisiin näkyi menevän kun arvostelin sinun ihailemia terroristeja. Jos osaa lukea niin mitä sinun milestä kirjoitin, ihailinko jotenkin j-läisiä?

John Quiman

Palestiina on alue, joka kattaa Israelin, Gazan ja Länsirannan lisäksi Jordanian, tai ainakin melkein koko Jordanian.

Palestiinalla ei ole koskaan tarkoitettu valtiota, vaan ainoastaan aluetta, kuten vaikkapa Fenno-Scandia. Brittien luopuessa alueen hallinnasta, lohkaistiin Palestiinasta suurin osa Jordaniaksi, josta tuli kuningaskunta. Loput rippeet jakoivat j-laiset ja arabit.

Palestiinan valtiota, eikä kansaa ole koskaan ollut olemassa. Arafat keksi 70-luvulla alkaa nimittämään Israelin ja arabien jakaman alueen arabeja palestiinalaisiksi, jotta hänellä olisi poliittisesti edullisempi asema, kun edusti palestiinalaista kansaa.

Nämä Palestiinan arabit ovat yli 90 prosenttisesti siirtolaisia, jotka muuttivat alueelle, kun sinne virtasi j-laisia ja alueen talous koheni. Ns. palestiinalaisilla ei ole koskaan ollut valtiota, eikä sen nimistä kansaakaan ole koskaan ollut olemassa. Ne vähät arabit alueella, jotka ovat asuneet pitempään, ovat tulleet sinne islaminuskoisten valloitussotien myötä.

Jos katsotaan alueen historiaa, niin j-laisilla on ollut siellä kuningaskuntia jo tuhansia vuosia sitten. Oli esim. Juudean ja Israelin kuningaskunnat, eikä lainkaan arabeja.

Viimeksi muokattu 6 tuntia sitten by John Quiman