Eurooppa Maahanmuutto Talous

Televiestintäjätti Ericsson harkitsee poistumista monikulttuuriselta alueelta – syynä henkilöstön turvattomuus

Kuvat: Wikimedia Commons / CC BY 2.0 / Kārlis Dambrāns.

Televiestintäjätti Ericsson harkitsee pääkonttorinsa siirtämistä Tukholman Kistan monikulttuuriselta asuinalueelta. Syynä on tiettävästi lisääntynyt ”rikkaus ja voimavara” alueella, jossa henkilökunta tuntee nyt olonsa turvattomaksi.

Ericsson on harkinnut muuttoa Kistasta jo jonkin aikaa, ja toimitusjohtaja Börje Ekholm on kuulemma ottanut asian esille jo viime vuonna. Näin kertovat Dagens industri -lehden lähteet.

Tilanteen sanotaan olevan niin vakava, että turvallisuushenkilöstö saattaa toisinaan työntekijöitä iltaisin metroon.

Ericsson Swedenin insinööriliiton ryhmäneuvottelija Per Norlander vahvistaa, että kysymys uusista toimitiloista otetaan säännöllisesti esille ja että ”kyse on siitä, että Kistan alue on hieman nuhjuinen”.

”Henkilöstö ei tunne oloaan turvalliseksi ennen ja jälkeen normaalin työajan, ja korkean profiilin osaajia voi olla vaikea houkutella. Meillä oli myös ryöstöaalto muutama vuosi sitten.”

Virallisesti ei ongelmia

Ericsson ei halua virallisesti kommentoida tietoja. He kuitenkin ilmoittavat tekevänsä ”riskinarviointeja ja toteuttavansa ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä” työntekijöidensä turvallisuuden varmistamiseksi.

Samalla he väittävät, että heidän mielestään Kista ei erotu tapaturmien määrässä.

Lähde: Dagens industri, Samnytt

Tilaa
Ilmoita
6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Taiwaz Vaeltaja

”Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta.” – Aleksanteri Suuri

Tämä niin hellitelty rikkaus tarkoittanee ryöstöjä, raiskauksia, murhia ja rikollisuutta. Heja Svärje!

Ei lopu virkavallalta ainakaan työt. Saadaan pizzaa ja kebabia!

S. “seant” A

Kistan alue oli ns. Ruotsin piilaakso, mutta monet tietotekniikka yritykset ovat häipyneet. Nyt myös lähti Coor 310 henkilöä, ”Ennen kaikkea työntekijät, jotka tekevät ylitöitä ja joutuvat menemään metroon illalla, kokevat alueen vaaralliseksi.”
Kistan alue on kolmen ongelma-alueen välissä he joutuvat menemään metroon moottoritien alittavan tunnelin kautta, siksi firmat on joutuneet palkkaamaan vartijoita saattajiksi.
Liikekiinteistö sijoittaja Citycon ainakin omistaa kauppakeskuksen omistaako myös muita liikekiinteistöjä, niin on aika kusessa, Suomessa johtaja sai äkkipotkut en tiedä mikä oli syy, mutta tulevaisuudessa niillä voi mennä huonosti.

John Quiman

Olen muutaman kerran kirjoittanut tänne kommentteihin siitä, että sähköpostin tilaaminen uusille kommenteille ei ole toiminut sitten heinäkuun puolivälin.

Ilahduin, kun Kansalainen laittoi sähköpostia ja kertoi, että pyrkivät ratkaisemaan ongelman. Toivottavasti ongelma ratkeaa.

John Quiman

Ei suvakkien rikkaudet enää kelpaakaan. Silti ei uskalleta sanoa suoraan, mistä kenkä puristaa. Ollaan edelleen peloissaan leimakirveitä välttelemässä.

Viljamzon _

Ericsson varmaan ollut ihan eturintamassa ajamassa tätä monikulttuurisuutta Ruotsiin. Mä veikkaan, että työntekijät ovat niin pöljiä, että jatkavat asian edistämistä jahka pääsevät hetkeksi turvallisemmille vesille.

Kääpä

Eihän ne ole tapaturmia vaan pahoinpitelyjä, ryöstöjä, raiskauksia ja jopa murhia.

Uusimmat uutiset