Eurooppa Maahanmuutto Rikos Uutiset

Tukholma: Kolme ammuskelua 20 minuutissa

Ruotsia on vuosia piinannut yhä paheneva väkivaltarikollisuus. Erityisen vaarallisia ovat Ruotsin monien rikollisjärjestöjen väliset ammuskelut sekä pommi- iskut. Lähinnä maahanmuuttajista koostuvat rikollisverkostot ratkovat väkivaltaa kaihtamatta liike- ja yksityisiä kiistojaan.

Rikosten tutkiminen on poliisille haastavaa, sillä todistajat kieltäytyvät puhumasta, ja haavoittuminen murhayrityksessä on gangsterille sulka hattuun.

Keskiviikkona 2.10. Tukholmassa tapahtui kolme eri ammuskelua kahdenkymmenen minuutin sisällä. Brandbergenin kaupunginosassa ammuttiin asuintaloa, ja viisitoista minuuttia myöhemmin ammuttiin Farstassa. Muutamia minuutteja myöhemmin, noin kilometrin päässä Farstan ammuskelusta raportoitiin vielä kolmas ampumatapaus.

Ampumisten uskotaan liittyvän toisiinsa. Viime aikoina rikollisjärjestöt Dalenin verkosto sekä Farstan ryhmittymä ovat tehneet iskuja välejään selvittääkseen.

Syyskuun lopulla poliisi otti kiinni 15- vuotiaan pojan, jolle oli annettu automaattiase ja tehtäväksi surmata rikollispiireissä tunnettu mies tukholmalaisen yökerhon edustalla. Poliisi sai vihjeen suunnitellusta murhasta ja otti kiinni 15- vuotiaan, joka oli lähetetty Tukholman ulkopuolelta suorittamaan murha.

Murhan aiottu uhri on yritetty murhata aiemminkin, ja häntä pidetään Farstan ryhmittymän merkittävänä jäsenenä.

Seuraavana päivänä räjähti pommi Dalenin verkostoon kuuluvan henkilön asuintalossa.

Väkivallan uskotaan jatkuvan näitten kahden rikollisverkoston välillä, ja muitten samankaltaisten ryhmittymien kesken. Ruotsissa arvioidaan olevan 100- 200 järjestäytynyttä rikollisryhmää.

Ruotsin jengit tekevät yhteistyötä ja ovat levittäytyneet myös Suomeen. Rikollisten väkivalta Suomessa tulee muutamassa vuodessa luultavimmin olemaan samanlaista kuin Ruotsissa nyt.

Lähde SVT sekä Svenssons Nyheter

Tilaa
Ilmoita
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Suvakkien hankkimat pippalot näyttävät tuollaiselta. Ovat varmaan tyytyväisiä viisauteensa.