Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Ulkomaalaistaustainen naispoliisi luovutti tietoja rikollisille – joutui syytteeseen

Kuvituskuva: Kuvakaappaus/Youtube.

Ruotsin poliisin kansallisen operatiivisen osaston (NOA) palveluksessa olevaa 47-vuotiasta naista syytetään törkeästä tietomurrosta ja törkeästä tahallisesta väärinkäytöksestä. Syytteen mukaan hän on vuotanut poliisin tiedustelutietoja rikollisille.

Nacima Jerari on työskennellyt turvallisuusluokiteltuna virkamiehenä tiedusteluosastolla vuodesta 2011 lähtien. Tämä tarkoittaa, että hänellä on ollut pääsy arkaluonteiseen materiaaliin. Siihen kuului muun muassa poliisin kartoitus niin sanotuista verkkorikollisista.

Etsintälupa

Syyskuussa 2023 pantiin täytäntöön etsintälupa 54-vuotiasta tuomittua yrittäjää vastaan, joka liittyy verkkorikollisuuteen. Strategisten tuotteiden tarkastusvirasto (ISP) halusi tarkistaa miehen yrityksen sotilasvarusteiden etsimiseksi.

Mies on aiemmin tuomittu tällaisen materiaalin laittomasta viennistä Irakiin. Muun muassa vientikaupasta, joka koski kymmentätuhatta AK47-asetta.

Mutta miehen tiloihin Östermalmissa Tukholman keskustassa tehdyssä kotietsinnässä löytyi poliisin salaisia asiakirjoja. Muun muassa keltainen kansio, jossa oli poliisin logolla varustettu paperi, ja USB-tikku, jossa oli arkaluonteisia tiedustelutietoja.

Kuva: Ruotsin Poliisi.
Kuva: Ruotsin Poliisi.

Aineisto koostuu pääasiassa tiedustelutiedoista, jotka koskevat 54-vuotiasta yrittäjää itseään, hänen yritystään ja niin sanottua Södertäljen verkostoa.

Poliisi tarkasti 54-vuotiaan yrittäjän matkapuhelimen, ja löysi siihen tallennettuna yhden hänen poliisikollegansa numeron: Nacima Jerari (NOA).

Naisella algerialainen tausta, mies Libanonista

Kun poliisi kuulusteli Jeraria, ja nainen väitti, ettei tiedä, kuka 54-vuotias yrittäjä on.

”En tunne häntä. En tiedä, kuka hän on”, Jerari väittää.

Naispoliisi ei kuitenkaan ole ollut erityisen huolellinen salatakseen yhteyksiään verkkorikolliseen. Sen lisäksi, että hänellä on miehen puhelinnumero tallennettuna omaan kännykkäänsä, hän on miehen ystävä myös Facebookissa.

54-vuotias yrittäjä myöntää kuitenkin ”tuntevansa” Jerarin, mutta väittää, ettei ole tavannut häntä 10 vuoteen.

Yrittäjä huomautti, että molemmilla on Lähi-idän tausta, mutta Jerari on algerialaista alkuperää, kun hän itse tulee Libanonista.

Vakava tietomurto

Sen lisäksi, että heillä oli toistensa puhelinnumerot matkapuhelimissaan ja he olivat ystäviä Facebookissa, Nacima Jerarin DNA:ta löytyi myös kotietsinnän aikana takavarikoidusta materiaalista.

Naispoliisia ja 54-vuotiasta yrittäjää syytetään nyt törkeästä tietomurrosta ja yllytyksestä törkeään tietomurtoon. Heitä syytetään myös törkeästä väärinkäytöksestä ja lisäksi 54-vuotiaan tapauksessa yllytyksestä tai avunannosta kyseiseen rikokseen.

Molemmat kiistävät rikokset.

Lähde: Samnytt

Lue lisää aiheesta:

Ruotsi: Syyrialaisklaani puhalsi kotihoidolla 30 miljoonaa kruunua

Ruotsin kunnat antavat ISIS-paluumuuttajille töitä vanhustenhoidossa – jatkavat rikosten tekemistä

Ruotsi: Rikollisjengit pyörittävät terveyskeskuksia ja asuntoloita ”ilman huoltajaa tulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille”

 

Tilaa
Ilmoita
3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

Ei voi koskaan korostaa että tiettyihin ammatteihin noita ”oikeauskoisia” ei tulisi palkata, silläkin vaaralla että leimautuu rasistiksi. Terveen järjen käyttö saatetaan nykyään näin tuomita. Poliisi on yksi ammatti jolla ei varmaan olisi varaa menettää mainettaan enempää. Monimuotoisuus vaan jotenkin jyllää haudaten alleen terveen järjen.

Peter Kreisler

Kun joku sanoo, että rikolliset ovat tyhmiä, niin nyt se kyllä pitää paikkaansa, henkilö joka säilyttää tuota materiaalia kotonaan ei ole mikään ”hengen jättiläinen”.
Samaa voisi sanoa poliisin työhönotosta vastaavista henkilöistä.

John Quiman

Poliisiin on haluttu monimuotoisuutta ja kehitysmaalaisia poliiseja. Ei tullut mieleen, että kehitysmaalaisten joukossa tavallisin tapa ymmärtää asioita on juurikin kehitysmaalainen ja oikeauskoisten tapa ajatella on juurikin oikeauskoisten tapa ajatella.

Niiden ajatusten varaan rakennettu poliisi on uskollinen kaltaisilleen ja uskonnolleen. Siinä ei länsimaiset opetukset paljon paina jo siksikin, että uskonnon mukaan länsimaat ovat vääräuskoisia, joilla ei ole ihmisarvoa, islam on totuuden asialla ja pitää olla täysin uskollinen islamille sekä muslimeille kautta maailman.

Viimeksi muokattu 3 tuntia sitten by John Quiman