Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Politiikka Rikos Uutiset

Ruotsi: Poliisi tehostaa juutalaisten suojelua

Kuvituskuva (ei liity kyseiseen uutiseen). Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 DEED / Joakim Berndes.

Israelin Libanonissa aloittamat sotatoimet säteilevät myös Lähi-idän ulkopuolelle. Tiistaina Israelin suurlähetystöä Tukholmassa ammuttiin ja Kööpenhaminan suurlähetystön lähellä räjäytettiin kaksi käsikranaattia. Iskuista epäillään muslimimaahanmuuttajien Foxtrot- rikollisverkostoa. Israelin tiedustelupalvelu Mossad on aiemmin syyttänyt Foxtrot- rikollisverkoston johtajaa Rawa Majadia väkivaltaisten iskujen kohdistamisesta Israelin Tukholman suurlähetystöön Iranin tilauksesta.

Myös uusimpien iskujen tilaajana pidetään islamilaista Irania.

Ruotsin poliisi tehostaa juutalaisiin sekä israelilaisiin liittyvien kohteitten vartiointia Malmössä ja Göteborgissa. Tukholmassa samankaltaista vartiointia on tehostettu jo aiemmin.

Erityisesti suojelussa ovat synagogat sekä juutalaisiin tai israelilaisiin liittyvät tapahtumat ja kokoontumiset. Käytännössä poliisipartiot tulevat olemaan näkyvämmin esillä kohteitten luona.

Vartioinnin tehostamista perustellaan Israelin Gazassa ja Libanonissa käymien sotien aiheuttamalla turvallisuustilanteen pahentumisella.

Lähde SVT sekä SVT txt-tv

Tilaa
Ilmoita
7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kääpä

Sama kun seepra suojelisi leijonia, yhtä järjetöntä hommaa.

Peter Kreisler

Välillä tämä on jo hieman hupaisaa, kirjoitin kommentin jossa siteerasin artikkelin otsikkoa J-sanoineen ja tarkastettavaksi lähti. Kommentti sinänsä oli varsin mieto verrattuna pariin aikaisempaan, heti julkaistuun, verrattuna. Mutta nämä valitut ovat jotenkin pystyneet manipuloimaan muita tahtonsa mukaan ja kieroilleet itselleen etuisuusaseman muihin verrattuna.

Taiwaz Vaeltaja

Ensin j-talaiset luovat ongelman – siis massamaahanmuuton kolmansista maista ja lähi-idästä – ja sitten, kun se lyö heitä omille kasvoilleen, he tarvitsevat ja saavat suojelua.
Hankalaksi on mennyt tämä globaali nykymaailma, kun toisen puolen palloa ongelmat näkyvät siellä missä niiden ei millään muotoa pitäisi vaikuttaa.
Yritin muuten ehdottaa viime vuoden puolella paikallisten perussuomalaisten kautta, että esittäisivät eduskunnassa j-talaisille menevien symbolisten summin ohjaamista Väinämöisen Temppelin rakentamiseen synagogien suojelun sijaan. Perus-sionistit tietysti kieltäytyivät, koska onhan se nyt valittua kansaa suojeltava.

Ilkka Manttari

Kai olet huomannut että sotien luonne on muuttunut suuntaan jota en oikein ymmärrä. Israeliin kai saa ampua ohjuksia mutta jos Israel alkaa ampua takaisin tulee kansainvälinen tyrmäys. Jos Venäjä ampuu ohjuksia Ukrainan pääkaupungin sairaaloihin ja kouluihin Ukraina ei saisi tehdä samoin Venäjän kaupungeille. En kai ymmärrä tätä nykyistä sotaa. Ennen annettiin takaisin samalla mitalla, nyt täytyy olla kansainvälinen hyväksyminen jos aikoo puolustaa kotimaataan. Sama toki toimii jo katuväkivallan tasolla. Jos tomerasti puolustat itseäsi, tai menet jonkun avuksi, rangaistus on taattu.

Ilkka Manttari

Onko tuo hyväksyntään menon kynnys jotenkin alentunut.

Viljamzon _

Kirotut juutaloiset mitään suojelua tarvi. Eihän me kantaväestökään saada yhtään mitään.

Peter Kreisler

Niin ”Poliisi tehostaa j-laisten suojelua”, entä oman kansan suojelu, kun vielä Israelin/Gazan sota on tuotu Ruotsiin poliitikkojen toimesta, on ruotsalaisten asema ja oikeusturva omassa maassaan B-luokkaa.