Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Tuhopoltosta ja 31 ihmistä haavoittaneesta machete-rynnäköstä epäilty syyrialainen oli kostonhimoinen kumppani

Kuvat: Kuvakaappaus/Youtube.

41-vuotiasta syyrialaista maahanmuuttajaa, joka saapui Saksaan vuonna 2015, syytetään kahden rakennuksen sytyttämisestä tuleen ennen kuin hän ajautui pakettiautolla päin ruokakauppaa ja aloitti riehumisen viidakkoveitsellä.

Saksassa pidätettiin lauantaina Syyrian kansalainen, jota syytettiin kahden kerrostalon sytyttämisestä tuleen, pakettiautolla rynnäköinnistä ruokakauppaan ja ihmisten uhkailusta viidakkoveitsellä. Miehen väitettyjen tekojen seurauksena loukkaantui 31 ihmistä, mukaan lukien pieniä lapsia.

Järkyttävän tapahtumasarjan syynä oli tiettävästi ihmissuhteen katkeaminen, joka sai 41-vuotiaan epäillyn epätoivoiseksi ja aloittamaan väkivaltaisen riehumisen.

Kaaos alkoi noin kello 17.10 Essenin Altenessenin kaupunginosassa sijaitsevalla Pielstickerstrassella, jossa asukkaat näkivät läheisestä kerrostalosta tulevan paksua savua. Toinen tulipalo syttyi pian toisessa kerrostalossa Zollvereinstrassella, noin kolmen kilometrin päässä.

Sosiaalisessa mediassa leviävässä kuvamateriaalissa näkyi, kuinka asukkaat käyttivät tikkaita auttaakseen pelastamaan asuntoihin loukkuun jääneitä lapsia, ja eräiden raporttien mukaan alaikäisiä heitettiin maassa oleville tyynyille.

Epäiltyä syytetään myös siitä, että hän ajautui jakeluautolla Katernbergerstrassella sijaitsevaan ruokakauppaan, poistui autosta viidakkoveitsellä aseistautuneena ja uhkaili paikallisia ennen kuin yritti paeta.

Asukkaat ottivat miehen kiinni ja pidättivät hänet, kunnes viranomaiset saapuivat paikalle.

Loukkaantuneiden 31 henkilön joukossa oli kaksi pientä lasta, jotka saivat hengenvaarallisia vammoja savumyrkytyksen vuoksi ja jotka vietiin hoidettavaksi erikoissairaanhoidon piiriin. Toisessa tulipalossa loukkaantui yhteensä 19 ihmistä, kun taas ensimmäisessä tulipalossa loukkaantui 12 ihmistä. Kahdeksan lasta oli vakavasti loukkaantuneiden joukossa, ja lääketieteen asiantuntijat totesivat, että kuuma savu voi aiheuttaa vakavia vaurioita lasten keuhkoille.

Viranomaiset ovat tunnistaneet epäillyn 41-vuotiaaksi Syyrian kansalaiseksi, jonka poliisi uskoo kohdistaneen tulipalon rakennuksiin ja kauppoihin tarkoituksella henkilökohtaisen parisuhdekonfliktin vuoksi. Saksalainen Bild-lehti tunnisti epäillyn nimellä Shadi A. ja kertoi hänen saapuneen Saksaan siirtolaiskriisin huippuvaiheessa vuonna 2015.

Paikallisten virkamiesten, kuten Essenin pormestarin Thomas Kufenin mukaan rikosten väitetään kohdistuneen epäillyn vieraantuneen vaimon perheenjäseniin. Epäillyn kerrotaan käyttäneen palon syttymistä nopeuttavia aineita.

”Teot oli ilmeisesti suunnattu nimenomaan perhettä vastaan”, Kufen sanoi. ”On syvästi huolestuttavaa, että jopa lasten henki joutui vaaraan.”

Myös Nordrhein-Westfalenin CDU:n sisäministeri Herbert Reul ilmaisi järkyttyneisyytensä ja totesi: ”Tämä kaikki oli sellaisen miehen tekosia, joka ei ehkä kestänyt eroa entisestä vaimostaan. Monet ihmiset loukkaantuivat vakavasti, eikä hän ilmeisesti välittänyt teoillaan aiheuttamistaan vahingoista.”

Reul kiitti paikallisten asukkaiden rohkeutta, jotka auttoivat taltuttamaan epäillyn ja mahdollisesti estämään uudet väkivaltaisuudet.

Vaikka tutkimukset jatkuvat, epäillyn asianajaja Volker Schröder on esittänyt, että mies kärsi mielenterveyshäiriöstä, joka johtui katkerasta perheriidasta koskien hänen lastensa huoltajuutta. ”Tässä ei ole mitään poliittista motiivia. Tämä on puhtaasti perhetragedia”, Schröder sanoi lehdistölle.

Hyökkäys on viimeisin syyrialaisten Euroopassa tekemien korkean profiilin rikosten hälyttävässä piikissä – yksi 20:stä syyrialaisesta asuu nyt Saksassa.

Pelkästään tänä kesänä 26-vuotias syyrialainen maahanmuuttaja Issa al Hasan tappoi kolme ihmistä ja haavoitti kahdeksaa muuta puukotuksen aikana Solingenin monimuotoisuusfestivaalilla.

18-vuotias syyrialainen teini pidätettiin 20-vuotiaan Philippos T:n tappavasta joukkopahoinpitelystä Bad Oeynhausenissa. Lisäksi 25-vuotias Ayman Al-K, joka on myös Syyriasta, pidätettiin nuoren naisen raiskauksesta muutama tunti sen jälkeen, kun hän oli päässyt vapaaksi eläkeläisen seksuaalisesta ahdistelusta.

Lähde: Remix News

Lue lisää aiheesta:

Saksa: Solingenin verilöylyn uhrit olivat ”suvaitsevaisuuden” ja ”kotouttamisen” puolesta taistelevia aktivisteja

Syyrialainen maahanmuuttaja pidätettiin nuoren saksalaisen raa’asta murhasta, joka hakattiin kuoliaaksi kotimatkalla siskonsa valmistujaisjuhlista

Syyrialainen maahanmuuttaja pahoinpiteli seksuaalisesti 78-vuotiaan naisen – pääsi vapaaksi ja heti seuraavana päivänä raiskasi 23-vuotiaan naisen

Syyrialainen maahanmuuttaja tuomittiin ex-tyttöystävän sieppaamisesta Pariisin Disneylandiin – pakotti syömään koiranruokaa, hakkasi, kidutti ja raiskasi

Ranska: Syyrialainen maahanmuuttaja puukotti 7 pientä lasta puistossa – ainakin 2 kriittisessä tilassa

Tilaa
Ilmoita
2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Suvakkien lemmikit rikastavat suvakkilaa.

Marko Kristian

Syyrialaiset on kovia keppostelemaan Saksassa, ei tarvitse ihmetellä että se AfD siellä menestyy.