Eurooppa Kotimaa Politiikka Politiikka Rikos Rikos Uutiset

Ruotsin Television ulko-ovi sotkettiin punaisella värillä

Ruotsin Televisio. Holger Ellgaard, CC BY-SA 3.0 Wikimedia Commons

Maanantain vastaisena yönä tuntemattomat hyökkääjät sotkivat Ruotsin Televisio SVT:n pääsisäänkäynnin Tukholmassa. Etu-ovi ja sisäänkäynnin sivuikkunat tuhrittiin punaisella värillä.

”Isku tapahtui hyvin nopeasti”, kuvailee SVT:n työntekijä tapahtunutta. ”He juoksivat paikalle, ruiskuttivat väriä ja katosivat”.

Väri-isku tapahtui varhain aamulla, työntekijöitten ollessa saapumassa työpaikalleen.

”Emme tiedä, kuka iskun takana on, mutta tätä ei voi hyväksyä”, sanoo Ruotsin Television turvallisuuspäällikkö Camilla Josephsson. ”Tulemme tekemään ilmoituksen poliisille”.

Punainen väri pestiin pois maanantain aikana.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun SVT:tä vastaan isketään sotkemalla toimituksen rakennus värillä. Josephssonin mukaan näin on tapahtunut aiemminkin.

Ruotsin Televisio SVT vastaa Suomen Yleisradiota, ja sillä on toimituksia eri puolilla Ruotsia.

Turvallisuuspäällikkö Camilla Josephssonin mukaan Ruotsin Televisioon, tai sen henkilöstöön ei kohdistu erityistä uhkaa.

Viime viikolla suomalainen ilmastonmuutosta vastustava järjestö Elokapina sotki punaisella värillä Suomen eduskuntatalon pylväitä Helsingissä. Iskussa oli mukana myös vastaavan ruotsalaisjärjestön aktivisteja.

Ruotsin Televisioon tehdyn väri-iskun ja Suomen eduskuntaan tehdyn iskun mahdolliset yhteydet eivät ole tiedossa.

Lähde SVT

Tilaa
Ilmoita
3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Taiwaz Vaeltaja

Eloapinat ja muut sikseen, nauroin aivan s-tanasti Eduskuntatalon v(ä)erittämiselle, ja kommentoin lähellä oleville, että se pitäisi murskata Rammsteinilla koko pulju. Pisteet vaan kotiin!

Viimeksi muokattu 3 päivää sitten by Taiwaz Vaeltaja
John Quiman

Jotkut haluavat tuhota talon, jotkut ymmärtävät, että vain sen sisältö on ongelma.

Ihmiset sanovat, että äänestämällä ei voi vaikuttaa. No voi, jos kansa äänestää sellaisia, jotka tekevät muutoksen korruptoituneeseen eduskuntaan. Jos ei ole sopivia ehdokkaita, sitten pitää vaikkapa itse ryhtyä ehdokkaaksi.

Rehellisten ehdokkaiden puute johtuu välinpitämättömyydestä ja yleisestä itsekeskeisestä ajattelusta, joka on johtanut poliitikoihin, jotka ajattelevat vain uraansa. He ovat unohtaneet täysin, että ei ole kyse heidän urastaan eikä puolueen eduista, vaan luottamustoimesta.

Taiwaz Vaeltaja

Varmaan parasta etten sano tähän yhtään mitään.