Muu maailma Politiikka

650 kuollut Libanonissa

Kuva: Wikimedia Commons / IDF Spokesperson's Unit / CC BY-SA 3.0.

Israelin ja Hizbollahin väliset taistelut Libanonissa ovat kiihtyneet voimakkaasti. Uutistoimisto AP:n mukaan maanantai oli konfliktin verisin päivä sitten vuoden 2006.

Libanonin terveysministeriön viimeisimmän tiedon mukaan yli 650 ihmistä on saanut surmansa viimeisten vuorokausien aikana Israelin hyökkäyksissä. Noin 1 700 on loukkaantunut, joukossa monia lapsia.

Israel sanoi keskiviikkona, että sen ilmavoimat olivat iskeneet noin 280 Hizbollahin kohteeseen eri puolilla Libanonia, pääasiassa Etelä-Libanonissa ja Bekaan alueella Itä-Libanonissa. Hyökkäyskohteiden joukossa oli Beirutin esikaupunki, jossa Israel sanoi ottaneensa kohteeksi Hizbollahin kolmanneksi korkeimman johtajan Ali Karakin. Hizbollahin mukaan Karaki ei kuitenkaan loukkaantunut.

Yhdysvallat on vastannut Israelin kiihdyttämään konfliktiin ilmoittamalla lähettävänsä alueelle lisäjoukkoja. Yhdysvalloilla on jo 40 000 sotilasta kentällä valmiina tukemaan Israelia.

YK sanoo, että yli 90 000 ihmistä on joutunut siirtymään kotiseudultaan viisi päivää kestäneiden Israelin iskujen vuoksi Libanoniin, mikä nostaa pakolaisten luvun yhteensä 200 000, jotka ovat joutuneet siirtymään Libanonissa sen jälkeen, kun Hizbollah alkoi ampua ohjuksia Pohjois-Israeliin Hamasin tueksi.

Lähde: AP

Tilaa
Ilmoita
0 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit