Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Ruotsin koulut harjoittelevat tappavaa väkivaltaa varten – oppilaita varoitetaan tekstiviestillä

Kuvituskuva. Kuvat: Pixabay / CC0 ja Kansalainen.

Toistuvat väkivaltaisuudet kouluissa eri puolilla maata ovat pakottaneet koulut keksimään uusia ratkaisuja uhkien torjumiseksi. Nyt Örnaskolan Hylten kunnassa haluaa käyttää tekstiviestejä varoittamaan oppilaita vaaratilanteissa.

Ruotsissa pari vuotta sitten Hylten kunnan lasten ja nuorten hallinto alkoi käyttää CoSafe-sovellusta, jonka avulla koulun johto voi nopeasti tavoittaa kaikki opettajat ja saada heidän huomionsa.

”Se on meille helppo tapa viestiä ja se toimii todella hyvin. Esimerkiksi Örnaskolanissa oli tappelu, ja silloin eräs opettaja lähetti viestin, minkä ansiosta paikalle pääsi enemmän henkilökuntaa”, Örnaskolanin rehtori Björn Gustafsson sanoo Hallandspostenille.

Nyt he haluavat ottaa seuraavan askeleen sovelluksella, jossa on myös toiminto, jolla voidaan lähettää tekstiviestejä kaikille oppilaille kriisitilanteessa.

”Sitä voitaisiin käyttää, jos mahdollinen väkivallan tekijä tulee kouluun. Silloin voimme ilmoittaa oppilaille, minne mennä tai pitäisikö heidän mennä luokkahuoneeseen ja lukita itsensä sisään. Voimme myös lähettää tietoa, jossa oppilaita kehotetaan pysymään sisätiloissa, jos esimerkiksi tehtaalla on tulipalo.”

Harjoittelu tappavaa väkivaltaa varten

Paloharjoituksia järjestetään säännöllisesti, mutta myös harjoituksia, joissa kuvitteellinen aseistettu henkilö tunkeutuu kouluun ja alkaa ampua.

Kunnan ja poliisin yhteistyönä koulun henkilökuntaa koulutetaan jatkuvasti  ”jatkuvaan tappavaan väkivaltaan”.

Lähde: Hallandspost, Samnytt

Tilaa
Ilmoita
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Minkähän tähden tällaisia turvallisuushuolia ei ollut 70-luvulla, jolloin Tukholma ja Malmökin olivat viihtyisiä ja todella ruotsalaisia kaupunkeja.

Viimeksi muokattu 14 tuntia sitten by John Quiman