Eurooppa Muu maailma Rikos

Putinin entinen neuvonantaja: ”Venäjä joutuu käyttämään taktisia ydinaseita Natoa vastaan”

Kuva: Kuvakaappaus/Youtube.

Entisen neuvonantajan mukaan ydinaseita tullaan ”tietenkin” käyttämään.

Lännen jatkuvan sotilaallisen tuen vuoksi Venäjä joutuu käyttämään taktisia ydinaseita, sanoi poliittinen analyytikko Sergei Markov, Vladimir Putinin entinen neuvonantaja, Times Radion haastattelussa. Markov ilmaisi huolensa lännen roolista Venäjän ja Ukrainan välisessä konfliktissa, joka hänen mukaansa on lisännyt jännitettä, että ydinaseita tullaan poikkeuksetta käyttämään.

”Te haluatte kohdistaa ohjuksenne venäläisiin kaupunkeihin, tappaaksenne kansamme, ja te, Britannia, aiotte tehdä sen. Ja te luulette, että me pysymme hiljaa?” Markov sanoi haastattelussa.

Kun häneltä kysyttiin, näkeekö hän Venäjän joukkojen taktisen ydinaseiskun, hän vastasi: ”Kyllä, tietenkin, koska nyt monet venäläiset asiantuntijat – ja yhä useammat heistä – sanovat, että Venäjä joutuu käyttämään taktisia ydinaseita.”

Hän totesi erityisesti, että niitä on käytettävä Naton lentokenttiä vastaan.

Markov keskusteli myös mahdollisista iskuista Britannian alueita vastaan. Kun häneltä kysyttiin aiheesta, hän sanoi: ”Lopulta tietysti myös Britannian aluetta vastaan voidaan hyökätä… koska tietysti brittiläisiä ohjuksia voidaan käyttää F-16-koneista, mutta F-16-koneiden tukikohdat eivät ole Ukrainassa, vaan ne sijaitsevat Romanian ja Puolan lentokentillä. Mahdollisesti Venäjän armeija joutuu antamaan todellisen iskun niille F-16:lle, jotka ovat Romanian ja Puolan lentokentillä.”

Rauhanneuvotteluista Markov totesi, että Venäjä on avoin vuoropuhelulle tietyin ehdoin, kuten Ukrainan ”demokratisoiminen” ja ”Kiovan hallinnon” poistaminen. Hänen mukaansa sopimuksen avain on se, että ”Ukraina voisi olla itsenäinen kuin Sveitsi”. Kaiken kaikkiaan haastattelu viittaa geopoliittisiin komplikaatioihin ja vaaroihin, jotka ulottuvat konfliktin nykyisten vaikutusten ulkopuolelle.

Lähde: Remix News

Lue lisää aiheesta:

EU:n puolustuskomissaari: Tarvitaan nopeita päätöksiä, jotta ollaan valmiita sotaan Putinia vastaan kuuden vuoden kuluessa

Nato avaa oven pitkän kantaman ohjuksille Venäjää vastaan – Putin: ”Sitten alkaa sota teitä vastaan”

Putin tarjoaa ”turvapaikkaa länsimaisen liberalismin pakolaisille”

Putin määrittelee uudelleen, milloin hän laukaisee ydinaseet

 

Tilaa
Ilmoita
4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Ukrainan Zelenskyin ”voitonsuunnitelma” on vetää koko nato mukaan sotaan, sitten voivat juhlia voittoa kun nato (ehkä) on sen heille antanut, mm raunioksi pommitetun Suomen kustannuksella.
Jos ydinaseisiin mennään niin täällä ei ole enää ketään juhlimassa sitä voittoa, ja miksi kaikki? Euroopan poliitikkojen henkilökohtaisen menestyksen ja USA:n taloudellisen menestyksen takia. Herätkää!

Marko Kristian

Niin miettikää nyt jokainen että onko Ukraina teille sen arvonen että koko Suomi häviää kartalta Ukrainan ”voiton” takia?
Mua ei ainakaan kiinnosta yhtään maailman korruptoituneimpiin maihin kuuluva Ukraina, neuvostotasavalta jossa suomalaistenkin dikomenttien mukaan on myyty tyttäret länsieurooppaan seksiorjiksi vielä ihan viime vuosinakin.
Sama maa jossa Suomen mediakin kirjoitti helmikuuhun 2022 saakka olevan niitä PVL:ä tukevia AZOV natseja. Ja sama media kun tuomitsee natsismin Suomessa, niin kieltää nyt omatkin kirjoituksensa että Ukrainassa mitään natseja olisi.

Ilkka Manttari

Täysin vainoharhainen tyyppi. Taas osoitus siitä miten Venäjä kääntää päivänselvät asiat päinvastaiseksi. Pakkohan niiden on itse uskoa selityksiinsä ei sitä voi kukaan noin paljon puppua puhua vakavalla naamalla jos ei itse usko selityksiinsä. Paitsi taloudessa Venäjä on ilmeisesti jäänyt jälkeen myös henkisessä kehityksessä ainakin noin viitisenkymmentä vuotta. Aika vaikeaa tuo lännen yritys saada ymmärrystä kannoilleen jos vastapuolella ei ole henkistä sivistystä ja valmiuksia siihen. Ymmärrys ei riitä kuin ydinaseilla uhkailuun.

Kääpä

Että maa joka hyökää raukkamaisuuttaan pinen maan kimpuun ja odottaa tosissaan että on ainoa oikeudettu toisen maan tuhoja, eikä toinen maa missään muodossa saa hyökätä sodan aloittaneen maan sisäpuolelle. Ei ole ihmisen aivoja ryssän pääkopissa.

Uusimmat uutiset