Eurooppa Maahanmuutto Rikos

’Allahu Akbar!’: Rotterdamin joukkopuukottaja tappoi yhden ihmisen ja toinen haavoittui – epäillään terrorismista

Kuva: Kuvakaappaus/Youtube.

Tekijällä epäillään nyt olevan terroristinen motiivi.

Mies hyökkäsi ja tappoi yhden ihmisen sekä haavoitti vakavasti toista Alankomaiden Rotterdamissa lauantaiyönä. Silminnäkijöiden mukaan epäilty huusi hyökkäyksen aikana ”Allahu akbar”. Nyt syyttäjien mukaan miestä epäillään terrorismista.

Poliisi pidätti epäillyn, joka myös loukkaantui ja kuljetettiin sairaalaan.

Poliisin tiedottaja Wessel Stolle kertoi, että poliisit tutkivat hyökkäystä lähellä Erasmus-siltaa, joka on kaupungin tärkeä maamerkki. Stolle sanoi tuolloin, että oli vielä epäselvää, oliko iskuilla motiivi, mutta uusien tietojen mukaan miestä epäillään terrori-iskusta.

Rotterdamin syyttäjänvirasto antoi lausunnon, jonka mukaan tutkimuksissa paljastui ”viitteitä siitä, että epäilty saattaa olla ideologisesti motivoitunut”. Toistaiseksi miehen nimeä ei ole julkistettu.

”Epäilty esimerkiksi huusi ’allahu akbaria’ useita kertoja hyökkäystä tehdessään”, lausunnossa sanottiin.

Liikunnanopettaja Reniël Renato David Litecia kertoi lyöneensä hyökkääjää kahdella kepillä nähtyään tämän hyökkäävän ihmisten kimppuun. Hän onnistui myös nappaamaan mieheltä veitset pois. Aluksi hän luuli, että kyseessä oli tappelu, ”mutta kun juoksin tuohon suuntaan, näin, ettei kyseessä ollut tappelu. Se oli mies, jolla oli kaksi pitkää veistä ja hän puukotti toista nuorta miestä.  Kun aloin huutaa, hän kääntyi ympäri ja alkoi hyökätä kaikkien ympärillään olevien kimppuun.”

Puukotusiskussa kuoli 32-vuotias rotterdamilainen mies ja haavoittui vakavasti 33-vuotias sveitsiläinen mies, joka on sittemmin päässyt sairaalasta.

Syyttäjät totesivat myös, että maahanmuuttajataustaisella tekijällä on aiempia tuomioita väkivaltarikoksista.

Alankomaiden naapurimaata Saksaa on viime kuukausina koetellut islamististen iskujen aalto, johon kuuluu Mannheimissa puukotusiskussa murhattu poliisi, Münchenissä ammuskelu ja Solingenin ”Monimuotoisuusfestivaaleilla” tapahtunut kolmoispuukotusmurha.

Lähde: Remix News

Lue lisää aiheesta:

Islamin vastaista aktivistia ja poliitikkoa puukotettiin Mannheimissa – poliisia puukotettiin kaulaan

Saksa: Joukkopuukotus ”Moninaisuuden festivaaleilla”- ainakin kolme kuollut

Raportti: Moninaisuusfestivaalien puukottaja huusi ”Allahu Akbaria”, moskeijassa käyvä mies

Saksa: Turvapaikanhakija Issa al Hasan, 26, pidätettiin ”Moninaisuusfestivaalien” teurastuksen vuoksi

 

Tilaa
Ilmoita
2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
S. “seant” A

Kun huudetaan
“Allahu akbar” ei itse asiassa tarkoita “Jumala on suuri”. Se tarkoittaa “Allah on suurempi”, eli suurempi kuin sinun jumalasi. Se on julistus islamin voitosta ja ylivallasta.
Ko. tapauksessa poliisi kierteli ja kaarteli ennen kuin myönsi, vaikka asia oli selvä alusta alkaen tuon huutamisen takia.

Ilkka Manttari

Nämä tyypit on saatava paljon helpommin ulos maasta. Jonkinlainen automaatti kai tulisi viritellä.

Uusimmat uutiset