Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Nyt jaetaan ilmaisia ajokortteja maahanmuuttajajengien rekrytoinnin lopettamiseksi

Kuvituskuva. Kuva: Pixabay / CC0.

Maahanmuuttajajengit ovat viime aikoina rekrytoineet ja käyttäneet yhä nuorempia, täysin ilman rikosrekisteriä olevia teinejä yhä useammin esimerkiksi palkkamurhatehtäviin. Tämä ilmiö on alkanut levitä myös Ruotsin naapurimaihin. Eräs ruotsalainen kunta yrittää nyt vuorostaan torjua rikollisten maahanmuuttajajengien rekrytointia ilmaisilla ajokorteilla.

Nässjö yrittää torjua jengirikollisuutta rahoittamalla nopeaa ajokortin hankkimista nuorille. Pelastusarmeija vastaa aloitteesta yhteistyössä kunnan ja koulun kanssa.

”Ihmiset luulevat, että Nässjö on melko turvallinen ja rauhallinen, mutta näemme, että ongelmat lisääntyvät ja että rekrytointi erilaisiin jengeihin tai muihin ryhmittymiin tapahtuu vähitellen iän myötä”, sanoo Nässjön Pelastusarmeijan johtaja Maria Olausson Ruotsin yleisradiolle.

Maksuttoman ajokortin saamisen edellytyksenä on, että henkilö lupaa olla osallistumatta jengirikollisuuteen ja että kaikki toisen asteen oppiaineet on suoritettu hyväksytysti.

”Huolehdimme siitä, että nuoret saavat mahdollisuuden osoittaa, että minä osaan ja haluan. Se todella toimii.”

Tarjoukseen tarttuvia seuraa myös mentori usean vuoden ajan, joka antaa tukea.

Pelastusarmeijan verkkosivuilla todetaan, että ”vaatimukset ja huolenpito tarjoavat ajokortin ja tulevaisuuden mahdollisuuksia”.

”Pyrimme tunnistamaan nuoret, jotka mielestämme voisivat käyttää tätä porkkanaa, ja täyttämään vaatimukset luotettavien aikuisten avulla. Näin heillä on paremmat edellytykset siirtyä aikuisuuteen”, Olausson sanoo.

Vuonna 2022 Pelastusarmeijaa tuki taloudellisesti 28 säätiötä yhteensä hieman yli 10 miljoonalla kruunulla (noin 880 000 eurolla).

Maahanmuuttajajengien rikollisuuden torjunnassa on ehdotettu käyttöön erilaisia ”tehokkaita ennaltaehkäiseviä toimia”

Ruotsissa sosiaalidemokraatit kutsuivat viikko sitten koolle lehdistötilaisuuden ilmoittaakseen, että he vaativat hallitusta lähettämään ”Gängsnacket” (Jengikeskustelu) -esitteen kaikkiin ruotsalaisiin kotitalouksiin, joissa on kouluikäisiä lapsia. Esitteellä on tarkoitus pysäyttää jengirikollisuus ja ammuskelut.

Ruotsin Tidö-puolueet esittivät viime vuonna myös ehdotuksia laajasta kamera- ja tekoälyvalvonnasta jengirikollisuuden torjumiseksi. Tidö-puolueet haluavat, että poliisilla on tänä vuonna 2 500 kameraa, mikä tarkoittaa kameroiden määrän viisinkertaistumista uuden hallituksen virkaanastumisen jälkeen.

Saksassa liittovaltion poliisiliiton (GdP) puheenjohtaja Jochen Kopelke puhui ”puukkoarmahduksen” puolesta. ”Kielletyt ja vaaralliset veitset on poistettava nopeasti yksityisistä käsistä yleisen turvallisuuden parantamiseksi”, Kopelke sanoi elokuun alussa. Tätä varten poliitikkojen olisi pitänyt elvyttää ajatus ”hävittämispalkkiosta” vuodelta 2009. ”Konkreettisesti tämä voisi tarkoittaa vuoden ilmaista Netflix-tilausta kielletyn perhosveitsen luovuttamisesta.” Kopelke perui myöhemmin puheensa puukkoarmahduksesta vuoden Netflix-tilausta vastaan, koska se nostatti ankaraa arvostelua.

Lähde: Samnytt

Lue lisää aiheesta:

Sosiaalidemokraatit: Jengirikollisuus ja ammuskelut pysäytetään koteihin jaettavalla esitteellä

Ruotsissa ehdotetaan jengirikollisuuden torjuntaan valvontayhteiskuntaa: ”Ei ole hyväksyttävää olla rikollinen”

Veitsihyökkäykset kuriin: Rikollisten veitset vaihdetaan vuoden mittaiseen Netflix-tilaukseen

Ruotsi: Uusi keskus pyrkii lopettamaan jengirikollisuuden

Ruotsin jengirikollisuus leviää Suomeen

 

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kauko Aalto

Tätähän koko Eurooppa on kerjännyt, päästämällä barbaarit maanosaan ja elättämällä nämä loiset.

Ilkka Manttari

Puhut nyt poliittisesta eliitistä jota ”luotettava” valtamedia toistaa.

Ilkka Manttari

Saisinkohan minä muhkean pankkitilin jos lupaisin että en loppuelämäni aikana ryöstä enää yhtään pankkia. En tosin ole ryöstänyt niitä tähänkään mennessä, kun noin yleisesti olen sitä mieltä että lakeja tulee noudattaa.

John Quiman

Jos menisit sossuun kertomaan, että kovasti taas kutkuttaa pankkiryöstely, mutta sitä voi menestyksekkäästi hoitaa siten, että sossu antaa jonkun tonnin rahaa joka kuukausi. Ei minään elatusrahana, vaan ihan vaan lääkkeenä.

Voit vielä lisätä siihen, että kun kysyit lääkäriltä, sanoi lääkäri, että köyhyyttä ei voi lääkitä kuin rahalla.

Viimeksi muokattu 22 päivää sitten by John Quiman
Vappu Simanen

Onhan siitä ajokortista sekin etu, että sitten pääsee siellä jengimaailmassa paremmin palkattuihin hommiin. Ja mistäpä se autointoinen nuori sen uusinta huutoa olevan autonkaan hankkisi ellei varastamalla.

Jengirikollisuus on nähtävä myös positiivisessa valossa: siinä oppimaton ja jopa vähä-älyinenkin nuori pääsee heti töihin ja arvostetuksi osaksi ympäröivää yhteiskuntaa. Niille, jotka eivät menesty jengin hommissa, Ruotsin valtio tarjoaa pitkäaikaisen eläköitymisen täyshoidolla.

Miksi ruotsalaiset eivät itse ole keksineet tätä nuorisotyöllisyyden muotoa? Nyt ulkomaalaisten pitää tulle heille opettamaan!

Uusimmat uutiset