Muu maailma Politiikka

Amerikkalaiskaupunki kouluttaa poliisejaan sananvapaudesta näiden pidätettyä veteraaneille tukea osoittaneen miehen ”kerjäämisestä”

Kuva: Kuvakaappaus/Youtube.

Pidätetylle miehelle tullaan myös maksamaan 55 000 dollaria korvauksia.

Kaupunki Yhdysvaltojen Georgiassa tulee muuttamaan sananvapauskäytäntöjään ja maksamaan 55 000 dollaria korvauksia ratkaistakseen kanteen, jossa poliisi pidätti väärin perustein veteraaneille tukeaan osoittaneen miehen kerjäämisestä epäiltynä.

”Ensimmäisen Julistuksen tarkastajaksi” itseään kutsuva Jeff Gray, jatkuvasti kiertelee Kaakkois-Amerikassa pitäen kylttiä julkisilla paikoilla, jossa lukee ”Jumala siunatkoon kodittomia veteraaneja.” Hän kertoo tekevänsä näin koetellakseen viranomaisten reaktioita, ja videokuvaa poliisit, jotka syyttävät tätä laittomasta mielenosoituksesta tai kerjäämisestä.

Gray oli tammikuussa 2022 ollut pitelemässä kylttiä Alpharettan kaupungintalon edessä ja julisti sen sanomaa ohikulkeneille ihmisille. Poliisi oli pian ilmestynyt paikalle sanoen kahden ihmisen tehneen ilmoituksen kerjäämisestä.

”En minä kerjää, sanon vain ’Jumala siunatkoon kodittomia veteraaneja’ julkisella alueella,” Gray sanoo videolla. Poliisi kuitenkin laittoi hänet käsirautoihin ja sammutti Grayn videokameran ”säästääkseen sen akkua.” Graylla oli kuitenkin myös kellonsa ääninauhuri päällä.

Gray oli Foundation for Individual Rights and Expression (FIRE)- järjestön avulla nostanut kanteen Alpharettaa vastaan, jolloin kaupunki oli ratkaissut kiistan korvauksilla.

Kaupunki joutuu myös vastaisuudessa tarjoamaan jokaiselle poliisilleen ”kaksi tuntia Ensimmäisen Julistuksen koulutusta” vuodessa 2024 ja 2025 välillä.

Jeff Grayn aktivismiin sananvapauden puolesta voi tutusta hänen Youtube-kanavansa kautta.

Lähde: Foxnews

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Ja jos poliisit eivät koulutuksessa opi, niin Suomeen töihin. Suomessa tapaus olisi ratkaistu niin, että mielenosoittaja olisi tuomittu natsina ja poliisit olisivat siinä sivussa häpäisseet Suomen lipun. ”Maailman vapain” lehdistö olisi tukenut poliisin natsien ja vihainformaation vastaista taistelua.