Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Turvapaikanhakija puukotti afrikkalaista metrossa: ”Vain valkoiset tekevät työnsä”

Kuva: Ruotsin poliisi.

Serbiasta kotoisin olevaa 35-vuotiasta turvapaikanhakijaa syytetään murhan yrityksestä ja viharikoksesta, koska hän oli hyökännyt 15-vuotiaan afrikkalaispojan kimppuun ja puukottanut häntä Tukholman metrossa.

Lääkeriippuvainen sekakäyttäjä  35-vuotias mies, jota poliisi kuvailee ”psykoottiseksi”, teki hyökkäyksen 11. kesäkuuta tänä vuonna.

Aiemmin päivällä hän oli käynyt sähköpostikeskustelun maahanmuuttoviraston asiamiehen kanssa, joka lupasi hänelle, että hän saisi nopeutetun päätöksen turvapaikkahakemukseensa päivän aikana tai viimeistään huomenna.

Serbi kirjoittaa sähköpostissa, että hän uskoo tietävänsä, mikä päätös tulee olemaan. Kello 10.53, yksitoista minuuttia ennen kuin hänet nähdään Telefonplanin metroaseman valvontakameran filmillä, hän kirjoittaa uudessa sähköpostiviestissään olevansa kiitollinen siitä, että maahanmuuttovirasto on tutustunut hänen toimittamiinsa asiakirjoihin, ja toivottavansa hänelle onnea.

Juna oli matkalla Slussenin metroasemalle, kun serbi yhtäkkiä laittoi takaapäin veitsen 15-vuotiaan kurkkuun. Valvontakameran kuvamateriaalissa hän näyttää hymyilevän näin tehdessään.

Kun poika yritti juosta karkuun, hän seurasi perässä ja hyppäsi uhrin päälle niin, että molemmat päätyivät metrovaunun lattialle. Hän onnistui puukottamaan 15-vuotiasta alaselkään ja toiseen pakaraan.

Kysyttäessä afrikkalaispoika sanoi, että hän luuli ensin, että joku hänen ystävistään pilaili hänen kanssaan, mutta sitten hän tajusi, että kyseessä oli vakavaa.

”Hän näytti psykopaatilta. En ole koskaan elämässäni nähnyt häntä!”, 15-vuotias sanoi.

Syyttäjän mukaan oli sattumaa, että vammat eivät olleet hengenvaarallisia. Lisäksi syyttäjän mukaan vain tilapäisten olosuhteiden vuoksi ei ollut vaaraa, että murha saatettaisiin loppuun – koska metrojuna pysähtyi Slussenissa, ovet aukesivat ja 15-vuotias ehti juosta ulos vaunusta.

Syyttäjä Charlotte Nordström uskoo, että rikos ”näyttää olevan luonteeltaan viharikos”, jota olisi pidettävä raskauttavana tekijänä. Hän perustelee tätä lausunnoilla, jotka 35-vuotias antoi Ruotsin maahanmuuttoviraston vastaanotossa tapahtumaa seuraavana iltana.

Miehen kerrotaan käyttäytyneen sinä iltana uhkaavasti, heittelevän ja heittelevän esineitä ja sanoneen:

”Vain valkoiset ihmiset tekevät työnsä. Kaikki muut ovat pahoja.”

Poliisikuulusteluissa vastaaja kuitenkin itse korostaa, ettei hän ole rasisti.

”Serbiassa asuu mustia ihmisiä, joiden kanssa olen työskennellyt. He ovat…. (*sana oli sensuroitu*) ja matkustin heidän kanssaan. En siis ole rasisti.”

Hänen matkapuhelimestaan löytyi jälkiä Mijailo Mijailovicin, ulkoministeri Anna Lindhin vuonna 2004 murhanneen serbin, valokuvasta. Kysyttäessä hän kuitenkin sanoi, ettei hän muista kuvaa.

35-vuotiasta syytetään myös lievistä huumausainerikoksista, koska hän on käyttänyt huumausaine klonatsepaamia.

Lähde: Fria Tider

Uusimmat uutiset