Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Enemmistö sosiaalityöntekijöistä ei ilmoita laittomista maahanmuuttajista

Kuvituskuva. Kuvakaappaus: X.

Ruotsissa suurin osa maan sosiaalityöntekijöistä aikoo jatkaa veronmaksajien rahojen maksamista laittomille maahanmuuttajille – ilmoittamatta maahanmuuttajista poliisille. Tämä käy ilmi niin sanotun SSR:n akateemisen liiton raportista.

Kahdeksan kymmenestä sosiaalityöntekijästä haluaa, että SSR (joka nimestään huolimatta järjestää enimmäkseen sosiaalityöntekijöitä eikä tutkijoita) yrittää pysäyttää lain. Yhtä moni uskoo, että pakollinen raportointi on vastoin heidän ”ammattietiikkaansa” sosiaalityöntekijöinä.

Monet niistä naisista, jotka nykyään tulevat sosiaalipalveluihin työskentelemään ihmisten parissa, hakeutuisivat liiton mukaan muille urapoluille, jos heidän pitäisi noudattaa lakia.

”Ilmiantajalaki olisi katastrofi sosiaalipalveluille. Jo nyt on rekrytointikriisi, sillä Ruotsin kunnilla on vaikeuksia rekrytoida sosiaalityöntekijöitä. Ilmiantajalaki johtaisi siihen, että yhä useammat ihmiset jättäisivät työnsä, mikä heikentäisi sosiaalipalveluja”, sanoo Ruotsin ammattiliittojen liiton (Akademikerförbundet SSR) puheenjohtaja Heike Erkers lehdistötiedotteessa.

Tutkimuksen mukaan 38 prosenttia sosiaalityöntekijöistä harkitsisi irtisanoutumista, jos ilmiantajalaki otettaisiin käyttöön. Tutkimus osoittaa myös, että sosiaalityöntekijät tarvitsevat ankaria rangaistuksia, jos he valitsevat tämän ratkaisun.

Kuusi kymmenestä sosiaalityöntekijästä sanoo, etteivät he ilmoittaisi paperittomista maahanmuuttajista rangaistuksesta huolimatta.

Lähde: Fria Tider

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Mitä ihmeen ilmiantamista? Se on virkavastuun noudattamista ja siihen liittyvän lain valvontaa.

Pitäisikö hyväksyä poliisillekin mielivaltaa sen suhteen, että milloin ottaa rikollisia ja vankikarkureita kiinni, ja milloin ei. Eihän poliisin sovi toimia ilmiantajana?

Kääpä

Jos käyttää veronmaksajien rahoja kuin omiaan, ei kuulu työhän oli se sitten mikä tahansa.

Ilkka Manttari

Eiköhän noista sosiaalityöntekijöistä olisikin syytä hankkiutua eroon jos alkavat jopa lain vastaisesti tehdä sosiaalityötä veronmaksajien rahoilla.

Marko Kristian

Ei ne edelleenkään ole paperittomia, vaan niillä on paperi joka käskee poistumaan maasta.
Kun jotain sossutukia haetaan ilman papereita anonyymina, niin sitähän voi käyttää kuka vain laillisestikin maassa oleva kolmansien maiden kansalainen, ja tietysti hakea fyffet vielä monelta luukulta.

Uusimmat uutiset