Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Veitsihyökkäykset kuriin: Rikollisten veitset vaihdetaan vuoden mittaiseen Netflix-tilaukseen

Kuva: Kansalainen.

Veitsihyökkäykset ovat Saksassa arkipäivää. Poliisiliiton johtaja Jochen Kopelke haluaa tehdä rikollisille tarjouksen ongelman ratkaisemiseksi: Veitsen luovuttaminen palkintoa vastaan.

Saksan liittovaltion poliisiliiton (GdP) puheenjohtaja Jochen Kopelke on puhunut ”puukkoarmahduksen” puolesta. ”Kielletyt ja vaaralliset veitset on poistettava nopeasti yksityisistä käsistä yleisen turvallisuuden parantamiseksi”, Kopelke sanoi tiistaina. Tätä varten poliitikkojen pitäisi elvyttää ajatus ”hävittämispalkkiosta” vuodelta 2009. ”Konkreettisesti tämä voisi tarkoittaa vuoden ilmaista Netflix-tilausta kielletyn perhosveitsen luovuttamisesta.”

Tällaisia teräaseita, jotka tunnetaan myös nimellä balisongit, voi ostaa netistä muutamalla eurolla. Suosituin malli Solingenin Bökerin valmistajalta maksaa Saksassa noin 17 euroa. Netflixin perustilaus maksaa noin 95,88 euroa vuodessa.

Poliisi rekisteröi lähes 9 000 veitsihyökkäystä vuonna 2023

Kopelke vaati myös aselakien muuttamista. ”Saksan aselainsäädäntö on tällä hetkellä liian monimutkainen, jotta se voisi selkeästi säännellä veitsien käyttöä. Siksi poliisiliitto vaatii yksinkertaistamista.” Hän kehotti liittovaltion oikeusministeri Marco Buschmannia (FDP) tekemään tämän asian. Poliisiliiton johtaja kiitteli myös ehdotusta vastaavasta kiellosta: ”Haluamme kuitenkin huomauttaa, että siihen liittyisi valvonnan lisääminen. Niiden luotettava toteuttaminen edellyttää poliisivoimiemme henkilöstömäärän lisäämistä ja parempaa välineistöä.”

Vaatimuksen taustalla ovat veitsirikoksia koskevat luvut vuodelta 2023: ”Viime vuonna kollegani kirjasivat lähes 9 000 veitsihyökkäystä, joihin liittyi vakavia ja vaarallisia ruumiinvammoja. Nämä luvut antavat aihetta suureen huoleen ja edellyttävät nopeita toimia”, Kopelke tiivisti.

Vaikka viimeisimmät tilastot eivät olekaan eriteltyjä maahanmuuttaja-aseman mukaan, aiemmat Berliinin rikostiedot osoittavat, että ulkomaalaiset ovat erittäin yliedustettuina veitsihyökkäyksissä, väkivaltarikoksissa, raiskauksissa ja murhissa. Vuonna 2017 Berliner Morgenpost kertoi, että lähes puolet kaikista Berliinin rikoksista epäillyistä oli ulkomaalaisia, mikä on erittäin epäsuhtainen määrä verrattuna heidän osuuteensa väestöstä. Vuodesta 2019 lähtien puolet Berliinin kaikista vangeista oli nyt ulkomaalaisia.

Veitsihyökkäysten ennaltaehkäisyyn on siis löydetty eeppinen ratkaisu: Netflix.

Lähde: GdP, Junge Freiheit

Lue lisää aiheesta:

Joukkopuukotus Saksassa: syyrialainen teini pidätetty

Mannheimin joukkopuukotus: Poliisin tappanut afganistanilainen islamisti asui maassa laittomasti ainakin 8 vuotta

Saksa: Afgaanimiehen asuntoon rynnäköitiin sen jälkeen, kun juna-aseman rutiinitarkastuksessa löytyi matkalaukku täynnä veitsiä

Turkkilainen puukotti afrikkalaisen kuoliaaksi – uhrin sukulaiset hyökkäsivät poliisin kimppuun

Saksa: Nigerialainen maahanmuuttaja sieppasi 9-vuotiaan pojan ja puukotti kahta poliisia – oikeus vapautti hänet heti

Saksa: Veitsirikollisuus saavuttaa 10 vuoden huippulukeman Berliinissä maahanmuuton lisääntyessä huimasti

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Jos länsimaiden päättäjät on oikeasti tämmöistän porukkaa, niin ehkä me sitten ansaitaankin tulla tuhotuiksi?
Koska ei pystytä rikoksia ratkaisemaan niin sitten tehdäänkin rikoksista laillisia ja annetaan vielä palkinto. voihan nyt prrse, kuinka kauan ne luulee ihmisten katselevan tämmöistä hulluutta?

Ilkka Manttari

Onko tässä nyt mitään tolkkua. Eivät ymmärrä mitä tekevät. pitääkö siitä palkita että noudattaa lakia! Voin kertoa että ei tule toimimaan. Toivottavasti ei leviä suomeen. En halua verorahoja tungettavan noin epätoivoisesti selvään asiaan. Valtiolla on laillinen väkivaltakoneisto näitä tapauksia varten. Poliisit vaan töihin ja kunnolliset rajatarkastukset, samoin koko turvapaikkajärjestelmä remonttiin. Vihervasemmisto toki ei sitä salli, sillä se elää sekasorrosta ja epäjärjestyksestä.

Uusimmat uutiset