Eurooppa Talous

Saksan autoteollisuuden synkät näkymät

Kuva: Piqsels/ CC0.

Todellinen huonojen uutisten kilpajuoksu: Uuden tutkimuksen mukaan autonvalmistajat valittavat yhä useammin tilausten puutteesta. Mutta se ei ole ainoa huono uutinen.

Saksan autoteollisuuden näkymät ovat jälleen kerran heikentyneet. Yli 43 prosenttia alalla toimivista yrityksistä ilmoitti heinäkuussa tilausten puutteesta, ilmenee ifo-instituutin uudesta taloustutkimuksesta. Huhtikuuhun verrattuna luku on noussut lähes puolella. Tuolloin noin 29 prosenttia vastaajista oli valittanut tilausten puutteesta.

Myös liiketoimintailmapiiri heikkeni. Heinäkuussa suhdanneodotusten indeksi oli -18,3 pistettä asteikolla -100-100, noin yhdeksän pistettä alempi kuin edelliskuussa. Myös muut ifo-indikaattorit laskivat merkittävästi samalla ajanjaksolla: suhdanneindeksi laski 3,2 pistettä -6,8 pisteeseen, odotusindeksi -21,3 pisteestä 29,1 pisteeseen ja vientiodotusten indeksi -3,1 pisteestä -16,8 pisteeseen. ”Emme todennäköisesti näe merkittävää parannusta lähikuukausina”, varoitti ifon teollisuustalouden ja uusien teknologioiden asiantuntija Anita Wölfl.

Tärkein syy on sähköautojen kysynnän puute.

Saksan autoteollisuus on kärsinyt talouskriisistä jo kuukausia. Johtamiskonsultti Horváthin tekemän toisen tutkimuksen mukaan 60 prosenttia autoteollisuuden alihankkijoista suunnittelee työpaikkojen vähentämistä. ”Taloudellinen tilanne aiheuttaa joillekin yrityksille yhä suurempia paineita”, selittää Horváthin osakas ja alan asiantuntija Frank Göller. Siirtyminen sähköajoneuvojen moduuleihin ja komponentteihin edellyttää huomattavia investointeja. Lisäksi monet yritykset kärsivät suurista myyntitappioista kysynnän vähenemisen vuoksi.

Volkswagen ilmoitti jo viime viikolla, että se aikoo vähentää tuotantokapasiteettiaan 25 prosenttia myynnin laskun vuoksi. Myös sähköautot kärsivät kysynnän laskusta, kuten konsernijohtaja Oliver Busch ilmoitti. ”Näemme, että sähköautoilun käynnistyminen Euroopassa tulee hieman myöhemmin”, hän sanoi ja lisäsi, että polttomoottorimallien käyttöikää pidennetään ”mahdollisesti”. Samaan aikaan autoteollisuuden alihankkija ZF ilmoitti vähentävänsä jopa 14 000 työpaikkaa 54 000 työpaikastaan Saksassa. Yhtiö ilmoitti syyksi kovat kilpailu- ja kustannuspaineet sekä sähköautojen heikon markkinakehityksen.

Lähde: Junge Freiheit

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Niin, markkinatalous ei toimi kun kuluttaja manipuloidaan ja pakkosuunnataan valitsemaan sähköauto, syntyy terve vastareaktio ja kun vielä sähköauto on todellisuudessakin kelvoton väline on siitä kieltäytyminen aivan helppo valinta.

John Quiman

Vain kommunistisissa ja sen kaltaisissa maissa kerrotaan ylhäältä käsin mitä tarvitset ja mitä sinä saat tehdä jne.

Eläköön Agenda 2030?????

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman

Uusimmat uutiset