Kotimaa Maahanmuutto Politiikka

Käännytyslaki hyväksyttiin eduskunnassa – Purran mukaan mikään ei voi mennä kansallisen turvallisuuden edelle

Suomen ja Venäjän raja (Paljakka), Kuusamo. Kuva: Wikimedia Commons.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi X:ssä eduskunnan hyväksymää käännytyslakia. Anderssonin mukaan kyseessä on ”surullinen päivä suomalaiselle oikeusvaltiolle ja ihmisoikeuksille”.

Li Andersson kirjoittaa julkaisussaan, että esitys ei olisi mennyt läpi, mikäli SDP olisi sallinut edustajiensa äänestää omantunnon ja omien arvojen sekä näkemysten mukaan.

Anderssonin puoluetoveri Veronika Honkasalo kuvailee tilannetta X:ssä ”yhdeksi uransa synkimmistä päivistä”.

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta kertoo tiedotteessa olevansa pettynyt RKP:n ja SDP:n edustajien toimintaan käännytyslakiasiassa. Hän kirjoittaa odottaneensa puolueilta enemmän. Hänen mukaansa moni käännytyslain puolesta äänestänyt tuntuu ostaneen tarinan siitä, että nyt pitäisi valita kansallisen turvallisuuden ja esimerkiksi kansainvälisten sitoumusten väliltä.

Virta ilmaisee huolensa, että lain hyväksymisestä tulee ennakkotapaus, jonka pohjalta myös muita ehdottomia ihmisoikeuksia voidaan tämän hallituksen johdolla murentaa.

Purra: Mikään ei voi mennä kansallisen turvallisuuden edelle

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtionvarainministeri Riikka Purra kommentoi niin sanotun käännytyslain hyväksymistä kiireellisenä. Purra kiittää tiedotteessa kaikkia kansanedustajia, jotka ymmärsivät tilanteen vakavuuden ja lainsäädännön välttämättömyyden.

Purran mukaan mikään ei voi mennä kansallisen turvallisuuden ylläpitämisen edelle.

Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) toteaa tiedotteessa, että Suomi on oikeusvaltio. Suomi ei hänen mukaansa hyväksy, että ihmisiä käytetään hybridivaikuttamisen välineenä.

Honkonen: Äänestysratkaisulla kauaskantoisia sisäpoliittisia vaikutuksia

Keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkonen toteaa viestipalvelu X:ssä yksinkertaisesti, että pitää käännytyslain hyväksymistä hyvänä asiana. Kaikkonen toteaa, että lopullinen äänestys meni hänestä kuitenkin turhan täpärälle.

Kansanedustaja Petri Honkonen (kesk.) pitää päätöstä oikeana. Hän kirjoittaa X:ssä, että äänestystulos osoittaa, mitkä puolueet ovat valmiita hylkäämään irtopisteet ja populismin isänmaan edun niin vaatiessa. Honkosen mukaan äänestysratkaisulla tulee olemaan kauaskantoisia sisäpoliittisia vaikutuksia.

Kokoomusministerit iloitsevat käännytyslain läpimenosta

Kokoomuksen kansanedustaja, puolustusministeri Antti Häkkänen kiittää X:ssä kaikkia käännytyslain puolesta äänestäneitä edustajia. Hänen mukaansa Suomi lähetti vahvan ja päättäväisen viestin. Häkkänen kirjoittaa, että Suomi torjuu kaikki yritykset horjuttaa maata.

Kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen kirjoittaa käännytyslain hyväksymisen olevan tärkeä päätös kansallisen turvallisuuden kannalta.

Työministeri Arto Satonen taas kehuu X:ssä arvokkaaksi sitä, että eduskunnasta löytyi 5/6 enemmistö, joka kannatti rajalain hyväksymistä ja kiireelliseksi julistamista.

SDP:n Razmyar pettyi

SDP:n kansanedustaja Nasima Razmyar kertoo X:ssä olevana pettynyt käännytyslain äänestystulokseen. Hänen mukaansa ”tulos on oikeusvaltion ja perustuslaillisuuden kannalta surullinen”.

Razmyar toteaa, että keskustelun asiasta on jatkuttava.

STT

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

SDP:n kansanedustaja Nasima Razmyar kertoo X:ssä olevana pettynyt käännytyslain äänestystulokseen. Hänen mukaansa ”tulos on oikeusvaltion ja perustuslaillisuuden kannalta surullinen”.”

Nasima voisi mennä vaikka sinne isiensä kotimaahan Afganistaniin saarnaamaan ihmisoikeuksista, hehän pakenivat sieltä Suomeen koska hänen isänsä oli julma kommunisti.
Ei muuten päivääkään ole Suomessa töitä tehnyt.

John Quiman

Surullistako oikeusvaltion ja perustuslaillisuuden kannalta? Kunhan jauhaa sontaa ideologiansa hurmoksessa.

Marko Kristian

Show sen kun jatkuu.
Minäkin äänestin sisäministeri Rantasta, mutta tässähän on nähty että EU, USA, YK ja kaikki muutkin ajaa Suomen edelle.
Suomihan itse lopetti kaiken yhteistyön Venäjän kanssa, ja siksi Venäjällä ei ole mitään intressejä eikä velvollisuutta vahtia ketä sieltä Suomeen tulee.

Ilkka Manttari

Kaikilla mailla on velvollisuus vartioida rajojaan mutta eihän ne venäläiset muistakaan kansaivälisistä velvollisuuksistaan välitä.

Marko Kristian

Ruotsikin vartioi rajojaan niin hyvin että kuskasivat valtion rautateilla ja busseilla yli 30 000 nuorta miestä Suomen rajoille.
Onneksi Suomessa oli varusmiehet valmiina, nimittäin kantamaan tulijoiden laukkuja.
Sehän jos mikä oli kumppaniltamme Ruotsilta törkeää ja laitonta, mutta oletko koskaan kuullut kenenkään moittivan sitä joksikin hybridioperaatioksi?

Ilkka Manttari

Ei sinne voitu kai laskuakaan laittaa kun kyse oli omasta typeryydestä. Lasku tuli suomalaisille veronmaksajille, Missä on nyt ne poliitikot jotka ottaa vastuun, olisi muutama lasku asianomaisille.

Ilkka Manttari

Tämä vahvistaa käsitystäni että punavihreät ovat demokratian vastaisia. Heille kyllä sopisi ”asiantuntijoiden” diktatuuri. Suomessa on kummallista että jos olet asiantuntija missä hyvänsä asiassa luullaan että olet sitä myös politiikassa.

Kalle Pelttari

Olisikohan ollut, että Soma Li Andersson sai EU-vaaleissa niin paljon ääniä sen takia, että saataisiin tällainen Putinisti Suomesta pois. Hänhän menee riemusta kiljuen Putinistien EU-ryhmään. Kommari Jussi Saramo pitää meteliä niin kuin olisi isompikin tappi. Pääsi sääliäänillä EU-parlamenttiin ja nyt luulee, että se kommareiden kannatus on vieläkin huipussa ja hänelläkin on jotain ”järkevää” sanottavaa.

Ruoste Iskee

Kaikki brysselin päättäjät ovat esikuvia pilakuvia viliseviin vitsikirjoihin. Jopa pussilla valoa pimeään pirttiin vitseissä kantavat pohjalaiset on kaikki viisaimpia kuin eu päättäjät.