Sinimusta Liike kokoontui Mikkelissä ylimääräiseen vuosikokoukseen 5.11. hyväksymään europarlamenttivaaliohjelmansa ja nimeämään kolme neljäsosaa puolueen ehdokkaista. Kokouksessa esitettiin myös puolueen taloussuunnitelma, jonka mukaan varainhankintaa varten avataan marraskuun aikana kannatustuotekauppa. Kokousta edelsi puolueen perinteinen syysleiri, joka sisälsi liikuntaa, media- ja vaalikoulutusta sekä puheenjohtaja Tuukka Kurun laajan esityksen Euroopan unionin historiasta ja toiminnasta.
Puoluekokous oli yksimielisesti kansallisen päätösvallan palauttamisen kannalla
Puolueen europarlamenttivaaliohjelmaa on laadittu jäsenten toimesta työryhmissä ja hyväksyttiin sääntömääräisesti kokouksessa puolueen ohjelmaksi, jonka keskeinen teema on Euroopan unionista ja sen vallasta vapaa Suomi. Energia, talous, ympäristö ja maahanmuutto ovat merkittäviä teemoja puolueen vaalikampanjassa.
– Sinimustan Liikkeen puheenjohtajana olen erittäin tyytyväinen hyväksyttyyn ohjelmaan. Se on maahanmuutto- ja talouspolitiikan osalta kunnianhimoinen ja muistuttaa lukijaansa omavaraisuuden ja elinvoimaisen ympäristön tärkeydestä. Ohjelma on painokas kannanotto kansallisen itsehallinnon puolesta ylikansallisia ja suomalaisvastaisia pyrkimyksiä vastaan, sanoo Kuru.
Sinimusta Liike asettaa europarlamenttivaaleissa täyden ehdokaslistan
Puolue nimesi kokouksessa kolmetoista ehdokasta: Lauri Hokkanen, Antero Kivisaari, Tuukka Kuru, Tommi Lukkarinen, Nina Metsälä, Eero Molkoselkä, Taika Mourujärvi, Milka Ojala, Ilmari Ollila, Tapio Rantanen, Miro Sarola, Petja Ursin ja Aleksi Veikkola.
Sinimusta Liike
Erinomaisen ytimekkäästi tiivistetty vaaliohjelma yhdessä lauseessa!
Tuota minäkin voisin äänestää.
Paljon ei paina tuo sana puntarissa. Kansan keskuudessa EU:n kannatus on korkea, joten ajatus erosta on pelkkää uneksintaa. Halla-ahokin totesi jo vuosia sitten, että eron vaatiminen nyt ei ole realistista.
Hyvä, että joku sanoo asian suoraan, EU:sta tulee erota. EU on Neuvostoliiton kopio ja on käsittämätöntä, että joku voi kuvitella sen toimivan taloudellisesti. Poliittisesti se tietenkin voi toimia sillä Pohjois-Koreakin toimii poliittisesti väkivaltakoneistonsa turvin vaikka ei taloudellisesti toimi. Euroopan pelastus lienee se, että unionia ei voi pyörittää loputtomiin luonnonvarojen myynnillä kuten Neuvostoliittoa, sitä paitsi on huomioitava että Neuvostoliitto hajosi sisäisen reaktion myötä, ei ulkoisen. Neuvostoliitossa huomattiin jotain mikä on EU:n johdolle liian vaikeaa ymmärrettäväksi.
Vahva keskushallinto on ahterista jo itsessään, mutta kun siihe lisätään ideologia, joka ilmenee suvakkiutena ja muuna todellisuuden kieltävänä lumetieteenä, saadaan reipasta vauhtia viettävä alamäki talouteen, kulttuuriin ja yhteiskunnan toimivuuteen. Nämähän eivät siitä välitä, koska ajavat takaa eliitin tyranniaa, jossa, kuten sanovat, ”et omista mitään, mutta olet onnellinen”. Se, että et omista mitään toteutuu varmasti, mutta onnellisia tulebvat olemaan vain ne, joille riittää hyvin, että ollaan orjia, jotka saavat syödäkseen ja katon päänsä päälle sekä siihen, että eliitti päättää, mitä saat haluta, mitä tarvitset ja mitä saat tehdä.
Erittäin kannatettava idea, jos kohta EU-integraatio on jo niin syvällä rakenteissa, että se vaatisi käytännössä koko järjestelmän kaatumisen ja nollauksen.
Omasta mielestäni EU:sta voisi pitää alkuperäisen kauppaliiton ajatuksen, muuten koko uuskommunistinen hirvitys ja byrokraattinen säätelypainajainen saisi romahtaa.
Tarvittaisiin ehdottomasti joko vahvaa Eurooppaa, eri perustalta vain. Mikäli yhtenäinen ja voimakas Eurooppa ei realisoidu tulevaisuudessa terveeltä pohjalta, tulisi pohjoismaiden liittoutua ekonomisesti, kulttuurillisesti, sotilaallisesti ja muodostaa vahva pohjoismainen liittouma.
Saattaa jäädä pelkäksi unelmaksi, mutta näin se vain on. Täysin yksin emme pärjää.