Turkin hallitus on osallistunut islamilaisen maailman ja länsimaiden vastustajien kehotuksiin tuomita Israelin toiminta Gazassa.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on väittänyt, että Hamas ei ole terroristiryhmä vaan isänmaallinen järjestö, joka puolustaa kansaansa. Erdoğan on myös luvannut olla vierailematta Israelissa, kun Turkki ottaa yhä enemmän etäisyyttä Euroopan unionista.
”Israel voi pitää Hamasia terroristijärjestönä yhdessä lännen kanssa. Länsi on paljon velkaa. Mutta Turkki ei ole teille mitään velkaa”, Erdoğan sanoi Oikeus- ja kehitys-puolueensa (AK) kokouksessa.
”Hamas ei ole terroristijärjestö, se on maitaan puolustava mujahideeniryhmä”, hän lisäsi liittyen yli 1 300 israelilaisen siviilin teurastamiseen yllätyshyökkäyksessä 7. lokakuuta.
Puolueen lainsäätäjät nousivat seisomaan salissa ja osoittivat raikuvat aplodit presidentille hänen huomautustensa johdosta.
Erdoğan ilmoitti lisäksi peruuttavansa suunnitellun vierailun Israeliin, koska Israel on hänen mukaansa ”tehnyt epäinhimillisen kostoiskun Gazaan”.
”Meillä oli hanke mennä Israeliin, mutta se peruttiin, emme mene”, hän sanoi.
”Israelin hyökkäykset Gazaan ovat sellainen tilanne, joka todistaa sekä murhasta että mielisairaudesta sekä niiden tekijöiden että niiden tukijoiden osalta”, hän tähdensi.
Erdoğanin kommentit tuovat lisää etäisyyttä Turkin kannan ja Euroopan unionin kannan välille, jossa Hamas on julistettu kielletyksi terroristijärjestöksi. Erdoğan on vaarassa kärjistää entisestään jännitteitä jo ennestään epävakaalla alueella.
Turkin johtaja, joka valittiin toukokuussa uudelleen kolmannelle kaudelle, haki tällä viikolla Venäjän presidentin Vladimir Putinin tukea palestiinalaisten asialle. Pelko entistäkin jyrkemmästä jakautumisesta Israelin ja sen liittolaisten ja toisaalta islamilaisen maailman ja lännen vastustajien välille kasvaa entisestään.
”Turkin ja Venäjän presidenttien välistä puhelua koskevassa lausunnossaan Kreml vahvisti, että Putin oli kertonut Erdoğanille, että Moskova ja Ankara ovat pitkälti samaa mieltä Israelin ja palestiinalaisten kysymyksestä”, Reuters kertoi.
Turkin hallitus on osallistunut islamilaisen maailman kehotuksiin tuomita Israelin toiminta Gazassa. Ulkoministeri Hakan Fidan kritisoi Israelin pyrkimyksiä kitkeä Hamasin ääriainekset Gazasta hiljattaisella Qatarin-vierailullaan.
”Palestiinalaisten veljiemme, mukaan lukien lasten, potilaiden ja vanhusten, jopa kouluissa, sairaaloissa ja moskeijoissa tapahtuva hyökkääminen on rikos ihmisyyttä vastaan”, hän sanoi yhteisessä lehdistötilaisuudessa qatarilaisen virkaveljensä Mohammed bin Abdulrahman Al-Thanin kanssa.
Lähde: Reuters, Remix
Jotenkin rentouttavaa seurata sotaa, jossa itse toivoo molempien osapuolten tuhoavan toisensa mahdollisimman täydellisesti.
Jos lasketaan yhteen osapuolten toivomukset, saadaan tuloksena tuo.
Tosin itse toivon, että arabit uskontoineen kärsisivät tappion ja lisäksi ne toimitettaisiin pois Euroopasta ja läntisestä maailmasta yleensäkin.
Ihan itsesuojeluvaiston pitäisi kaikille kertoa että noin agressiivinen uskonto ei eurooppaan sovi, on meillä noita omiakin ongelmia.
Niinpä, on kusipäitä omastakin takaa, eikä tarvita massiivista kusipäiden maahanmarssia.
Jos lähdetään siitä oletuksesta, että historia toistaa itseään, niin on aivan selvää, että Turkki ja Ottomaanien imperiumi on mukana kuvioissa, kun kolmannen maailmansodan sodan (WWIII) jälkeistä Lähi-Idän rauhaa solmitaan.
Edellisen rauhan (WWII) merkittävin kuvio Lähi-Idässä oli Englannin perustama Israelin valtio, jonka tehtävä on pitää «suhteita» yllä Englannin ja Ranskan siirtomaihin alueella ja vahvistaa sieltä saatavaa tulovirtaa.
Mutta mitä USA tekee? Ottaako se haltuunsa romahtavan Euroopan siirtomaat tuolla alueella. Onhan se ottanut jo Nigerian Ranskalta ja trandi jatkuiu …
Islamilainen pata kiehuu ja kuohuu.
Kremlin mielestä on hyvä, että Israel on sotatilassa, koska se mahdollisesti heikentää Israelin valmiuksia toimittaa Ukrainaan aseita. On samalla myös toinen rintama länsimaita huolestuttamassa. Etenkin Yhdysvallat joutuu jakamaan asetoimitustensa kapasiteettia sinnekin.
Putinin ja Erdokaanin puheissa kaunista on aina se, minkä katsovat palvelevan omia etujaan, itseasiassa kuvittelemiaan omia etuja, ei todellisia omia etuja. Taas Edokaani osoittaa, miten epäluotettava liittolainen Turkki on. Pelaa välillä länsiystävällistä, välillä Kremlin kaveria ja islamilaisia maita mielistellen. Hänhän haluaa Turkin nousevan islamilaisen maailman johtoon ja uneksii Osmanien valtakunnan paluusta siinä kuin Putin uneksii Venäjän keisarikunnan suuruuden palauttamisesta. Molempia vaivaa imperialismivirus.
Turkinkin kanssa ollaan ”puolustusliitossa” eli natossa.
Ja Turkkihan pommittelee naapureitaan jatkuvasti.
Heillä ehkä on hyvä syy tai sitten ei? Riippuu mistä katsotaan.
Mutta joka tapauksessa se on ny meidän liittolainen.
Turkki varmaankin aiheuttaa jatkuvia päänsärkyjä Nato-liittolaisilleen, mutta tuo maantieteellinen asema, ja se tietää sen. Ainoa kaiketi jolla siihen voidaan vaikuttaa on se mitä aseistusta sinne myydään. Eipä Suomen kohdalla ollut vaikeuksia ostaa F35-hävittäjiä, Turkki oli kompastua F-16 hävittäjiin.
Ehkä olen vähän tyhmä, mutta en näe tässä asevarustelussa kun yhden lopputuloksen.
Ja se on se että kaikki tuhotuu.
Asevarustelu ei ennakoi tuhoa, sillä esim. Suomen asevarustelu ei muuta kuin tekee Venäjälle vaikeammaksi hyökätä. Siksipä se vahvistaa rauhaa, joka on sen tarkoituskin. Sama eurooppalaisilla mailla, jotka ovat laiminlyöneet puolustustaan pitkään, aina sitten NL:n kaatumisen. Haluttiin uskoa sodattomaan tulevaisuuteen, eikä tajuttu, että kun Venäjä varusti armeijaansa kovalla tahdilla pari vuosikymmentä, olisi pitänyt varustautua samalla mitalla. Nyt sitten herätään tajuamaan, että hei, sehän voi käyttää armeijaansa.
Kyllä se ennakoi tuhoa.
Sinäkin varmaan tiedät että poliittisiin tehtäviin hakeutuu pääosin psykopaatteja.
Ja heillä ne aseet on sitten käytettävissä.
1939 olisi Suomi hyötynyt vahvasta armeijasta, mutta oli heikko armeija, vaan onneksi vahvat miehet. Kun on Venäjän kaltainen naapuri, joka on imperialisti luonteeltaan, on hyväksi olla vahva armeija. Ei siksi, että sitä haluttaisiin käyttää, vaan siksi, että sitä ei tarvitsisi käyttää.
Tuliko käydyksi armeija? Siellä ymmärrettiin kertoa, että jokaisessa maassa on armeija – joko oma tai sitten vieras. Katso karttoja ja huomaa, että näin on.
Mun isoisä oli raatteentien sankari.
Se antaa mulle oikeuden olla tämmönen lusmu.
Vaikka on tässä töitäkin tehty. Puolet elämästä oon töissä ollu. 17-vuotiaana jo alkoi
Isoisäni aloitti Suomen itsenäisyyden puolesta sotimisen jo 1916. Osallistunut kaikkiin Suomen sotiin. En katso sen antavan minulle oikeuksia. Hänelle se antoi oikeuksia, ei minulle.
Mikä sitten on vaihtoehto. Pitääkö diktaattoreille antaa periksi. Lopetetaan kaikki varustautuminen vaikka viiden maan kohdalla, puretaan armeijat ja katsotaan karttaa viiden vuoden kuluttua. Luuletko että vielä löytyvät kartalta. Ainoa tapa estää sivilisaation tuho on syöstä mielipuolet vallasta. Niitä on paljon ja se on vaikeaa koska moni näistä hallitsijoiden valitsijoista eivät ole itse sen fiksumpia. Evoluutiota ei voita mikään. Ehkä aika ja vähän vaikka muualta avustettu evoluutio.
Turkki taitaa olla ainoa Nato-maa, joka on ostanut Venäjältä aseita. Ainakin ilmatorjunta-aseita osti ja siitä seurasi, että yhteistyö F-35:n osalta lakkasi, kun USA ei pitänyt enää luotettavana.
Joillain Itä-Euroopan mailla on vielä venäläisiä aseita, mutta eivät ole jäsenyytensä aikana ostelleet enää. Ne ovat vanhoja muistoja, joista ovat halunneet päästä eroon. Mielellään lahjoittivatkin niitä Ukrainaan kasapäin, lentokoneita myöten. Ukrainalle ne lentokoneet ja muut olivatkin hyviä sikäli, että tunsivat ne ja osasivat käyttää niitä.
Ei tänäpäivänä enää ole muuta vaihtoehtoa kun kunnioittaa jokaisen maan suvereniteetia.
Asevarystelulla ei mikään maa voi voittaa, paitsi tietenkin USA joka voittaa aina kun muualla soditaan.
Tiedät että tuo on päiväuni.
Niin ja vaihtoehto on se, että USA lopettaa sekaantumasta muiden maiden politiikkaan.
Voitte olla varmoja että tavalla tai toisella Unkari on siellä liipasimella seuraavaksi.
Ja sitä perustellaan demokratian viemisellä.
Jos se ei ole USA, se on Kiina. Pitää ymmärtää, että jos yksi supervalta lakkaa olemasta supervalta, nousee sen tilalle joku toinen. Tästä ei äänestetä, eikä siihen pienet vaikuta. pahemmaksi maailma menisi, jos Kiina määräisi kaapin paikan maailmassa. Siitä seuraisi diktaturioiden ja totalitarismin leviäminen kaikkialle, myös Suomeen ajan kanssa.